06.12.2016 09:17

Hummels was bijna speler van Man United

Mats Hummels verruilde afgelopen zomer Borussia Dortmund voor FC Bayern München, maar de Duitse verdediger had in het verleden bijna voor Manchester United gespeeld. Louis van Gaal wilde de mandekker graag hebben.

"Ik was dichtbij een transfer naar Manchester United, heel dichtbij", vertelt de 27-jarige verdediger van Bayern München aan The Daily Mail. Hummels had overigens ook naar Spanje kunnen vertrekken. "Er zijn de laatste jaren meerdere keren gesprekken geweest. Er waren aanbiedingen. Van één Engelse club en van de drie grote Spaanse clubs. Ik kwam met geen club zo dichtbij als met de Engelse."

"Van Gaal wilde me, maar hij was niet de enige", vervolgt Hummels zijn verhaal. "Het wordt moeilijk voor mij om ooit nog in Engeland te spelen. Deze maand word ik 28 jaar en ik heb hier voor vijf jaar getekend", doelt de Duitser op zijn verbintenis bij Bayern München.

Hummels doorliep de jeugdopleiding van Bayern München, maar vertrok in januari 2008 naar Borussia Dortmund. Afgelopen zomer keerde de verdediger terug bij Bayern München.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner