12.12.2016 21:42

De bijzonderheden van de Ballon d'Or 2016

Voor de vierde keer in zijn carrière won Cristiano Ronaldo de Ballon d'Or, maar achter de Portugees van Real Madrid stonden achttien spelers die het niet haalden. Wat zijn de opvallende dingen van de verkiezing in 2016.

In totaal werden er dertig spelers genomineerd voor de prestigieuze prijs, daarvan eindigden er negentien op de ranglijst. De overige elf spelers kregen geen stem. Kun Agüero, Kevin De Bruyne, Paulo Dybala, Diego Godín, Gonzalo Higuaín, Iniesta, Koke, Hugo Lloris, Thomas Müller, Manuel Neuer en Sergio Ramos waren volgens de journalisten die stemden niet goed genoeg in 2016.  

Zoals verwacht ging de strijd tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, de Argentijn werd dan ook tweede in de verkiezing. Het podium werd aangevuld met wederom een speler uit de Primera División, Antoine Griezmann kreeg net wat minder stemmen dan Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. De Spaanse competitie domineert de top tien, want bij de eerste tien staan met Riyard Mahrez, Jamie Vardy en Gianluigi Buffon slechts drie spelers uit een andere competitie.

Bijna de helft van de spelers die uiteindelijk op de lijst van de Ballon d'Or 2016 kwamen te staan, zijn actief in de Spaanse competitie. Vijf spelers zijn afkomstig uit de Premier League, drie gekozen spelers speelden in Duitsland. De lijst wordt verder bezet door de Serie A (2), de Primeira Liga van Portugal (1) en de Franse Ligue 1 (1). 

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 
2. Lionel Messi (FC Barcelona) 
3. Antoine Griezmann (Atlético Madrid) 
4. Luis Suárez (FC Barcelona)
5. Neymar (FC Barcelona)
6. Gareth Bale (Real Madrid)
7. Riyad Mahrez (Leicester City) 
8. Jamie Vardy (Leicester City) 
9. Pepe (Real Madrid) 
9. Gianluigi Buffon (Juventus) 
11. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) 
12. Rui Patrício (Sporting CP)
13. Zlatan Ibrahimović (PSG/Manchester United) 
14. Arturo Vidal (Bayern München) 
14. Paul Pogba (Juventus/Manchester United) 
16. Robert Lewandowski (Bayern München) 
17. Toni Kroos (Real Madrid)
17. Luka Modrić (Real Madrid) 
17. Dimitri Payet (West Ham United) 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner