16.12.2016 22:32

Borussia Dortmund verliest wederom punten

Borussia Dortmund heeft opnieuw twee punten verloren in de Bundesliga. Op bezoek bij 1899 Hoffenheim kwam de club vrijdagavond niet verder dan een gelijkspel (2-2). Borussia Dortmund voetbalde ruim een helft met tien man. Marco Reus kreeg in de slotfase van de eerste helft zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Mark Uth, oud-speler van sc Heerenveen, en Sandro Wagner brachten Hoffenheim tot tweemaal toe op voorsprong. Dortmund kwam voor het eerst op gelijke hoogte door de eerste competitietreffer van dit seizoen van Mario Götze. Reus was al van het veld gestuurd toen Pierre-Emerick Aubameyang voor de 2-2 zorgde. De aanvaller vierde zijn honderdste doelpunt voor Dortmund. Aubameyang heeft dit seizoen alweer zestien keer gescoord in de Bundesliga.

Dortmund heeft inmiddels een achterstand van zeven punten op koploper Bayern München. De kampioen speelt zondag nog tegen hekkensluiter Darmstadt. Dortmund maakte dit seizoen wel indruk in de Champions League door in de groepsfase titelverdediger Real Madrid achter zich te houden.