20.12.2016 20:21

Dortmund verlengt contract van middenvelder

Julian Weigl heeft zijn contract bij Borussia Dortmund met twee seizoenen verlengd tot de zomer van 2021. De Duitse topclub maakt woensdagavond melding van de nieuwe overeenkomst voor de talentvolle middenvelder.

"Julian is ondanks zijn jonge leeftijd reeds een persoonlijkheid", vertelt technisch directeur Michael Zorc. "Hij is in een mum van tijd erin geslaagd om op zeer hoog niveau te spelen en is bovendien pas in de beginfase van zijn ontwikkeling. We zijn zeer blij dat hij ervoor heeft gekozen om langer bij ons te blijven." Borussia troeft met de nieuwe verbintenis voor Weigl naar verluidt het geïnteresseerde Real Madrid af. De Spaanse topclub haalde in het verleden al Sami Khedira en Toni Kroos uit de Bundesliga naar Madrid.

Weigl debuteerde in februari 2014 in de hoofdmacht van TSV 1860 München. Bij die club speelde de middenvelder 38 wedstrijden in de 2. Bundesliga. De 21-jarige rechtspoot maakte een uitstekende indruk in München en zag zijn goede prestaties beloond worden met een transfer naar Borussia Dortmund. Weigl is dit seizoen een vaste waarde in het elftal van trainer Thomas Tuchel en speelde ook al vijf interlands voor het nationale team van Duitsland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner