20.01.2017 15:19

Bruma: "Dat was niet altijd even gemakkelijk"

Jeffrey Bruma in actie voor VfL Wolfsburg. De ploeg van de Nederlandse verdediger is in de DFB-Pokal veel te sterk voor Heidenheim en wint met 5-1. (26-10-2016)
Jeffrey Bruma in actie voor VfL Wolfsburg. De ploeg van de Nederlandse verdediger is in de DFB-Pokal veel te sterk voor Heidenheim en wint met 5-1. (26-10-2016)

Jeffrey Bruma neemt het zaterdag op tegen Hamburger SV. De verdediger van VfL Wolfsburg speelde tussen 2011 en 2013 in het shirt van de club uit de Duitse havenstad. Dit weekend speelt Bruma met Wolfsburg tegen Die Rothosen.

Bruma genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord, maar koos in 2007 voor een overstap naar de Engelse grootmacht Chelsea. Om meer ervaring op te doen werd de centrale verdediger in 2011 bij Hamburger SV gestald. Bruma blikt met positieve gevoelens terug op zijn tijd in Hamburg. Hij heeft er veel geleerd en zich weten te verbeteren als voetballer. "Ik was nog wel jong. Als uitgeleende speler was het ook niet altijd gemakkelijk", zegt de 25-jarige Bruma in gesprek met Kicker.

Frank Arnesen, destijds werkzaam bij Chelsea, stuurde de nog jonge verdediger op huurbasis naar Hamburger SV. "In die tijd was Jeffrey inderdaad nog zeer jong. Daardoor heeft hij natuurlijk wel fouten gemaakt. Helaas ontbrak het Hamburger SV uiteindelijk aan geduld", aldus Arnesen, die Bruma pas echt door zag breken in het shirt van PSV. Afgelopen zomer telde Wolfsburg zo'n 11,5 miljoen euro neer voor de centrale verdediger. Bruma speelde dit seizoen al vijftien competitiewedstrijden voor de huidige nummer dertien van Duitsland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner