21.01.2017 17:33

VfL Wolfsburg wint met wisselspeler Bazoer

Riechedly Bazoer kan tegen Hamburger SV zijn debuut maken in de Bundesliga. De middenvelder begint bij VfL Wolfsburg wel op de bank. (21-01-2017)

Riechedly Bazoer moet nog even op zijn eerste minuten in de Bundesliga wachten. De middenvelder, overgekomen van Ajax, zag zijn ploeg zaterdag vanaf de bank van Hamburger SV winnen (1-0).

Jeffrey Bruma speelde wel de hele wedstrijd voor VfL Wolfsburg, dat pas in de slotfase met een doelpunt van Mario Gomez afstand nam van de bezoekers. VfL Wolfsburg speelde bijna een uur met een man meer omdat Albin Ekdal al in de 34e minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Ook Borussia Dortmund stond tegen Werder Bremen ruim een helft met een voetballer meer op het speelveld. Jaroslav Drobny werd in de 39e minuut uit het veld gestuurd bij de thuisploeg. André Schürrle bracht Borussia Dortmund op voorsprong. Fin Bartels maakte gelijk, terwijl Werder al met tien man speelde. Vervolgens stelde Lukasz Piszczek de zege van Borussia Dortmund alsnog veilig: 1-2.

Jeffrey Gouweleeuw en Paul Verhaegh verloren met FC Augsburg van 1899 Hoffenheim (0-2). Sandro Wagner en Andrej Kramaric scoorde voor de ploeg die zaterdag in ieder geval voor een dag als nummer drie van de Bundesliga door het leven gaat.

Guido Burgstaller bezorde Schalke 04 in de slotfase een zege op FC Ingolstadt 04 (1-0). Het duel tussen SV Darmstadt 98 en Borussia Mönchengladbach leverde geen doelpunten op.