03.02.2017 22:12

Tuchel niet blij met uitspraken Aubameyang

Thomas Tuchel, trainer van Borussia Dortmund, bereidt zijn ploeg voor voor de topper tegen RB Leipzig. (01-02-2017)
Thomas Tuchel, trainer van Borussia Dortmund, bereidt zijn ploeg voor voor de topper tegen RB Leipzig. (01-02-2017)

Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel is allesbehalve blij met de uitspraken van zijn sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang. Zijn spits gaf aan een transfer tijdens de zomerse transferperiode niet uit te sluiten.

"Zulke statements van Auba helpen zeker weten niet in de voorbereiding op een wedstrijd", aldus Tuchel tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen RB Leipzig. "Het is maar de vraag of je dergelijke uitlatingen wel in het openbaar moet doen als je het mij vraagt. Ik hecht er verder niet al te veel waarde aan", aldus Tuchel.

Tuchel gaf aan dat het antwoord van Aubameyang op verschillende manieren te interpreteren was. "Hij stelt zichzelf de vraag of hij zijn carrière hier wil beëindigen of op korte termijn de volgende stap te maken. Wat voor mij telt, is dat Aubameyang presteert. Hij is vooralsnog bereid alles te geven voor Borussia Dortmund en dat telt."

Aubameyang is opnieuw aan een topseizoen bezig bij de geelzwarten. In zestien Bundesligawedstrijden scoorde de Gabonese spits maar liefst zestien keer. De spits miste één wedstrijd vanwege zijn deelname aan de Afrika Cup. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner