04.02.2017 17:24

Bayern loopt averij op bij feestje van Lahm

Het is Bayern München zaterdagmiddag niet gelukt om voorbij FC Schalke 04 te geraken. In de eigen Allianz Arena bleef het na vroege doelpunten steken op 1-1. Philipp Lahm viel een kwartier voor tijd in en speelde zo zijn 500e wedstrijd voor Bayern.

Bayern schoot uit de startblokken en kwam al na negen minuten op voorsprong. Arturo Vidal bediende Robert Lewandowski die op zijn beurt doelman Ralf Fährmann passeerde met een leep stiftje: 1-0. Vier minuten later kwam Schalke al op gelijke hoogte. Naldo knalde van grote afstand de bal langs de muur in de korte hoek. De harde inzet van de Braziliaanse verdediger leek houdbaar voor doelman Manuel Neuer.

Schalke voetbalde lekker mee en kreeg zelfs kansen op een voorsprong. Een poging van Sead Kolašinac werd echter uitstekend gekeerd door Neuer. Spits Guido Burgstaller trof zelfs de lat na een prima voorzet van Kolašinac. Aan de andere kant was Juan Bernat gevaarlijk na een prima actie aan de linkerkant. Het schot van de kleine Spanjaard kwam echter niet voorbij de voeten van Fährmann. Doelpuntenmaker Lewandowski trof ook nog de lat. Vlak voor rust bleek het houtwerk het eindstation van een schot uit de draai.

Het duel bleef lang in evenwicht. De defensie van Schalke had de zaakjes dan ook prima op orde. Een doelpunt van Daniel Caligiuri werd zelfs afgekeurd. De nieuweling van Schalke stond namelijk in buitenspelpositie. Bayern had veel moeite om de blauwe muur van Schalke te slechten. Arjen Robben speelde zelfs een onopvallende rol en werd twintig minuten voor tijd gewisseld.

Schalke speelde zeer compact waardoor kansen voor Bayern schaars waren. Philipp Lahm mocht nog invallen en speelde zo zijn 500e wedstrijd voor Bayern. Na vroege doelpunten werd er daarna echter niet meer gescoord. Javi Martínez miste vlak voor tijd nog een grote kans door voorlangs te schieten. Met een 1-1 als resultaat kan RB Leipzig bij een overwinning op Borussia Dortmund dichterbij koploper Bayern komen.

Door: Koen Larmit