06.02.2017 13:52

Ancelotti sust verhalen rond Robben en Costa

Arjen Robben en Douglas Costa hebben de afgelopen dagen hun ongenoegen getoond bij Bayern München. In aanloop naar de bekerclash met VfL Wolfsburg heeft Carlo Ancelotti de problemen echter in de kiem gesmoord.

Robben werd zaterdag tegen Schalke 04 (1-1) door zijn Italiaanse trainer na ruim zeventig minuten naar de kant gehaald, ten koste van Kingsley Coman. Daar was de vleugelaanvaller niet blij mee en in woord en gebaar maakte hij dat duidelijk. "Hij was duidelijk niet tevreden met zijn wissel. Ik heb hem alleen op basis van de lichamelijke situatie gewisseld", reageerde Ancelotti koeltjes op de website van de club, daags na het duel.

Ook Douglas Costa was niet tevreden. De dribbelaar vindt namelijk dat hij te weinig aan spelen toekomt en heeft daarom in een interview laten doorschemeren Bayern München aan het einde van dit seizoen te verlaten. De oefenmeester drukte die verhalen de kop in. "Ik heb het verhaal niet gelezen, maar ik spreek hem elke dag. Hij is tevreden hier te zijn." De Braziliaan stond dit seizoen acht keer in de basis in de Bundesliga.

Ancelotti deelde ook nog een sneer uit naar de partijen rond voetballers. "Vaak spelen in het voetbal anderen een rol, zoals zaakwaarnemers die de druk op de club willen opvoeren. Voor mij telt de mening van de speler en daar zit geen probleem. Dit interview is meer door de zaakwaarnemer dan door de speler gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner