07.02.2017 14:44

Ancelotti: "Daar hoort ook Arjen Robben bij"

Carlo Ancelotti is niet tevreden over de vorm van Bayern München. De Italiaan zag zijn ploeg dit weekend teleurstellend gelijkspelen tegen FC Schalke 04 (1-1). Ancelotti is bovendien kritisch op het spel van Arjen Robben.

Bayern München is nog altijd de onbetwiste koploper in de Bundesliga, maar het spel van de Rekordmeister laat de laatste tijd te wensen over. Ook tegen Schalke 04 wist de ploeg van Ancelotti niet te imponeren. Spits Robert Lewandowski schoot Bayern nog wel op voorsprong, maar amper vier minuten later maakte Schalke alweer gelijk. Met een 1-1 eindstand was niemand in München tevreden.

Dinsdagavond neemt Bayern het in een bekerduel op tegen VfL Wolfsburg. Ancelotti zette zijn spelers nog maar eens extra op scherp tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. "Ik heb mijn spelers gezegd dat we compacter moeten spelen. Hopelijk hebben ze dat begrepen. Bij Pep Guardiola (zijn voorganger, red.) had de ploeg dat goed op orde", aldus Ancelotti, die ook meer verwacht van Robben en de andere vleugelaanvallers van Bayern.

De coach vindt dat er momenteel meer gevraagd wordt van zijn spelers. "Verdedigen is rennen, opofferen en samenwerking!", vertelt de Italiaanse oefenmeester. "Ook Arjen Robben hoort daarbij, net als Douglas Costa en de andere aanvallers. Wolfsburg lijkt wat dat betreft wel op Schalke. Geen goede rangschikking, maar wel goede spelers."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner