09.02.2017 11:50

Huntelaar: "Fijn om weer terug te zijn"

Klaas Jan Huntelaar (l.) komt in het veld voor Leon Goretzka (r.) tijdens het bekerduel SV Sandhausen - FC Schalke 04 (08-02-2017).
Klaas Jan Huntelaar (l.) komt in het veld voor Leon Goretzka (r.) tijdens het bekerduel SV Sandhausen - FC Schalke 04 (08-02-2017).

Klaas Jan Huntelaar moest ruim drie maanden geblesseerd toekijken bij FC Schalke 04, maar woensdagavond keerde hij terug op het veld. De Nederlandse spits is blij dat hij eindelijk zijn rentree heeft gemaakt.

Huntelaar kwam woensdagavond vier minuten voor het einde binnen de lijnen tijdens het bekerduel met SV Sandhausen (4-1 winst). "Fijn om weer terug te zijn", aldus de oud-speler van onder meer Ajax en Real Madrid tegenover Reviersport. "Het feit dat we met vertrouwen speelden en gewonnen hebben, maakt mijn terugkeer extra mooi."

Een knieblessure zorgde voor veel frustratie bij Huntelaar. "Eerst zag de blessure er niet zo slecht uit, maar een MRI-scan liet vervolgens zien dat het best wel ernstig was. En als je geblesseerd bent, wil je zo snel mogelijk terugkomen. Ik ben nu nog maar een week in training, en dat is altijd anders dan een wedstrijd. Maar ik ben weer fit en probeer snel weer klaar te zijn om weer waardevol te zijn voor Schalke", aldus Huntelaar, die stiekem hoopt op de bekerfinale. "Het zou bijzonder zijn om de eindstrijd in Berlijn te spelen. Dat is een droom."

Schalke 04 werd in de kwartfinale van de DFB-Pokal gekoppeld aan FC Bayern München.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner