10.02.2017 10:16

Hertha blokkeert rentree Kalou naar Feyenoord

Hoewel Salomon Kalou dolgraag zijn carrière bij Feyenoord wil afsluiten, is Hertha BSC niet van plan om de Ivoriaan zomaar te laten gaan. De Duitse club wil namelijk het aflopende contract van de aanvaller verlengen.

Aan het einde van vorig jaar bevestigde Kalou andermaal zijn wens om nog terug te keren naar Rotterdam. "Ik droom ervan mijn carrière bij Feyenoord te beëindigen. Die club zit in mijn hart, want daar begon alles voor mij. Door Feyenoord ben ik de speler en persoon die ik nu ben", vertelde hij in gesprek met Deutschen Wellen.

Zijn Duitse werkgever wil de samenwerking echter graag voortzetten. Volgens de club zijn de onderhandelingen al geopend. Kalou was afgelopen woensdag in de DFB-Pokal tegen Borussia Dortmund nog belangrijk door de 1-0 op het scorebord te zetten. Dortmund kwam echter terug en mede door een misser van de oud-Feyenoorder in de strafschoppenserie verloor Hertha BSC.

"Maar Salomon heeft super gespeeld. Kalou is in dergelijke topwedstrijden zeer waardevol voor ons. Het is geen geheim dat we hem graag willen behouden. De gesprekken lopen al", stelde Michael Preetz in gesprek met Bild. Namens Feyenoord speelde Kalou in het verleden 67 wedstrijden in de Eredivisie. Daarin scoorde hij 35 keer en was hij samen met Dirk Kuyt een gevreesd aanvalsduo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner