11.02.2017 17:25

Bayern via Robben door het oog van de naald

Arjen Robben (l.) begint tegen FC Ingolstadt 04 op de bank. Kingsley Coman (r.) vergezelt de Nederlander als wissel. (11-02-2017)

Met een eindspurt waar je u tegen zegt heeft Bayern München zaterdagmiddag de driepunter gepakt op bezoek bij FC Ingolstadt 04. Arjen Robben was als invaller belangrijk, hij scoorde één van de twee doelpunten, die pas na de negentigste minuut vielen.

De Nederlandse flankspeler werd wat rust gegund voor komende week, als Bayern München het tegen Arsenal opneemt in de achtste finale van de Champions League. De koploper van de Bundesliga had het moeilijk zonder de rechtsbuiten, maar kwam naarmate het eindsignaal naderde dichterbij. Arturo Vidal brak uiteindelijk de ban, waarna Robben de voorsprong verdubbelde en de eindstand op 2-0 bepaalde.

De zege komt als geroepen voor Bayern München, aangezien concurrent RB Leipzig voor de derde keer in de laatste vijf wedstrijden verloor in de competitie. Hamburger SV verraste de verrassing van de Bundesliga, door zichzelf via een 3-0 overwinning uit de degradatiezone te voetballen. RB Leipzig was lang koploper in Duitsland, maar staat inmiddels zeven punten achter op Der Rekordmeister.

Naast RB Leipzig gingen ook Eintracht Frankfurt en Borussia Dortmund verrassend onderuit in Duitsland. Nummer drie Eintracht Frankfurt verloor ruim van Bayer Leverkusen (0-3), Borussia Dortmund beleefde een povere wedstrijd tegen hekkensluiter SV Darmstadt 98 (1-2).