19.02.2017 17:46

RB Leipzig kruipt weer dichter naar Bayern

RB Leipzig heeft zich bij Borussia Mönchengladbach hersteld van de twee nederlagen in de vorige speelronden. De nummer twee van de Bundesliga won weer eens (1-2) en nam zo acht punten afstand van achtervolgers Borussia Dortmund en 1899 Hoffenheim. Koploper Bayern München, dat zaterdag gelijkspeelde bij Hertha BSC, heeft nog altijd vijf punten voorsprong.

De Zweedse middenvelder Emil Forsberg had de bezoekers uit Leipzig op voorsprong gebracht na ruim een half uur spelen. Op slag van rust kreeg Thorgan Hazard dé kans om de stand gelijk te trekken. De jongere broer van Chelsea-speler Eden zag zijn strafschop echter gestopt worden door de Hongaarse doelman Péter Gulácsi.

Clubtopscorer Timo Werner verdubbelde de voorsprong na rust met zijn twaalfde competitiedoelpunt. Jannik Vestergaard deed met een rake kopbal op een corner van Hazard tien minuten voor tijd nog wat terug, maar het slotoffensief van Borussia kwam te laat.