28.02.2017 10:01

Lokhoff wacht geduldig af bij VfL Wolfsburg

Ton Lokhoff wacht rustig op de plannen van VfL Wolfsburg. De Nederlander was actief als assistent-trainer bij de huidige nummer veertien van de Bundesliga, maar na het ontslag van Valérien Ismaël is er geen plaats meer voor hem in de technische staf.

De Nederlander Andries Jonker werd maandag aangesteld als opvolger van Ismaël, maar Jonker neemt zijn eigen technische staf mee. Lokhoff is weliswaar geen assistent-trainer meer, maar de Duitse club wil Lokhoff niet laten gaan. "Het is een simpel verhaal. Met de komst van Andries vervalt mijn rol. Ik ben geen assistent meer, want hij brengt er zelf twee mee. Ik ben nu drie jaar werkzaam in de Duitse Bundesliga. Het is fijn om te horen dat de club niet wil dat ik vertrek."

VfL Wolfsburg hecht waarde aan het aanblijven van Lokhoff. "'Je hoort hier thuis', zei men letterlijk", vervolgt Lokhoff tegenover De Telegraaf. "Ik wacht af waar de club mee komt. Ik moet ze ook even de tijd geven om alles in te vullen. Rond het weekeinde weet ik waarschijnlijk meer. Maar ik wil wel graag op het veld blijven, ik voel me het beste als trainer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner