09.03.2017 12:11

Xabi Alonso kondigt einde van carrière aan

Xabi Alonso stopt na dit seizoen met voetballen. De middenvelder van FC Bayern München laat in een statement op de clubsite weten dat hij zijn spelersloopbaan gaat beëindigen: "Het is de juiste tijd."

Alonso debuteerde in 1999 bij Real Sociedad, waar hij tot 2004 succesvolle jaren kende. Liverpool haalde hem vervolgens naar de top van het Europese voetbal, waarna Alonso al snel uitgroeide tot een middenvelder van wereldklasse. Met The Reds won hij in 2005 de Champions League door een 3-0 achterstand tegen AC Milan in zeven minuten tijd om te buigen, mede dankzij een doelpunt van Alonso. Na 143 wedstrijden in de Premier League en vijf seizoenen bij Liverpool, nam Real Madrid hem over.

Ook bij Real Madrid paste het stijlicoon zich snel aan. Vijf succesvolle jaren in Madrid bewezen de status van Alonso, die bij elke topclub zijn weg wist te vinden. Het is dan ook geen verrassing dat Bayern München de spelverdeler in de zomer van 2014 aantrok en ook in Duitsland bewees hij zijn waarde. Bayern zal de laatste club van Alonso zijn. "Ik wilde mijn carrière op het hoogste niveau eindigen, en Bayern München is het allerhoogste niveau."

"Het was geen makkelijke beslissing om te maken en ik voel me nog goed, maar het is nu de juiste tijd. Ik wilde altijd liever te vroeg dan te laat stoppen. Ik ben ongelooflijk trots en blij om voor FC Bayern te spelen en deel uit te maken van deze familie", aldus de 35-jarige Spanjaard op de clubsite.

Bayern München zal de middenvelder gaan missen. Dit seizoen is Alonso nog altijd verzekerd van een basisplaats en toont hij aan het allerhoogste niveau nog aan te kunnen. Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern, bedankt Alonso voor zijn tijd in Beieren. "FC Bayern wil een grote speler en persoonlijkheid bedanken voor het vertegenwoordigen van de club met een hoge standaard, binnen en buiten het veld. Xabi Alonso is een van de allergrootste voetballers. Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen viel."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner