18.03.2017 09:31

Dortmund twee jaar ongeslagen in eigen huis

Borussia Dortmund maakt in Duitsland ijzersterke jaren door. De Duitse ploeg heeft sinds 4 april 2015 geen competitieduel meer verloren in het eigen Signal Iduna Park. Na de winst van vrijdag is de reeks uitgegroeid tot 34 duels. FC Ingolstadt 04 werd met 1-0 verslagen.

Dit betekent dat de topclub, de huidige nummer drie van de Bundesliga, bij elkaar opgeteld al twee seizoenen ongeslagen is gebleven in eigen huis. In het vorige seizoen verloor de ploeg geen enkel duel in Dortmund, in het huidige seizoen is dit ook het geval. Uiteraard was het in 2015 Bayern München dat Borussia Dortmund voor het laatst veel pijn deed in het Signal Iduna Park, toentertijd werd Robert Lewandowski matchwinner door de enige goal binnen te koppen: 0-1.

Sindsdien speelde Borussia Dortmund 34 Bundesliga-wedstrijden in de eigen thuishaven, daarvan werden er maar liefst 28 gewonnen. Zes keer volgde een gelijkspel, waarvan slechts één keer tegen topconcurrent Bayern München. In het huidige seizoen werd met 1-0 gewonnen van Der Rekordmeister, vorig seizoen hielden Die Borussen de topploeg uit Beieren op een 0-0 gelijkspel.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner