23.04.2017 19:52

Huntelaar bewijst zijn waarde als basisspeler

Klaas-Jan Huntelaar heeft bij zijn eerste basisplaats in de Duitse competitie sinds september meteen gescoord voor Schalke 04. De 33-jarige aanvaller trok in het duel met nummer twee RB Leipzig (1-1) de stand vlak na rust gelijk op aangeven van Daniel Caligiuri. In de eerste helft opende Timo Werner voor de gasten de score.

Huntelaar, die bij aanvang van dit seizoen op tachtig Bundesliga-doelpunten stond, is dit seizoen geen vaste waarde bij de 'Königsblauen' uit Gelsenkirchen. In september maakte hij zijn tot nu toe enige treffer, tegen 1. FC Köln, maar sinds oktober moet hij het voornamelijk doen met invalbeurten. Ook in de confrontaties met zijn voormalige club Ajax in de kwartfinale van de Europa League kwam hij tweemaal als invaller in actie.

Door het gelijkspel blijft Schalke elfde staan. Leipzig verzuimde in te lopen op koploper Bayern München, dat zaterdag met 2-2 gelijkspeelde tegen Mainz 05. De achterstand op de ploeg van Arjen Robben blijft acht punten.