25.04.2017 15:36

Alaba mogelijk niet inzetbaar tegen Dortmund

Trainer Carlo Ancelotti van Bayern München weet niet of hij David Alaba kan inzetten woensdag in de halve finale van de Duitse beker tegen Borussia Dortmund. De Oostenrijkse international had dinsdag bij de laatste training last van een knie.

De drie centrale spelers Jérôme Boateng, Mats Hummels en Javi Martínez zijn allen inzetbaar, liet de Italiaanse coach weten. Bayern werkte de laatste training met een voltallige selectie af. Alleen doelman Manuel Neuer ontbrak. De keeper komt dit seizoen niet meer in actie.

Ancelotti benadrukte de ambities van Bayern dinsdag nog een keer. "De beker is heel belangrijk. We willen naar Berlijn. We hebben de wedstrijd tegen Real Madrid vergeten en focussen ons op Dortmund". Arjen Robben sprak van een beladen wedstrijd. "We moeten gas geven, maar dan ben ik ervan overtuigd dat er maar een ploeg als winnaar uit de bus komt".

Enige kans op prijs
Voor Dortmund is de beker de enige kans op een prijs dit jaar. De ploeg van Thomas Tuchel werd vorige week door AS Monaco uitgeschakeld in de Champions League en heeft in de Bundesliga veertien punten achterstand op koploper Bayern. "Deze wedstrijd is van enorm belang voor mij", keek de coach vooruit. "De uitkomst van deze wedstrijd bepaalt hoe we op dit seizoen zullen terugkijken."

De vorige ontmoeting tussen beide clubs begin april in München eindigde in een klinkende 4-1 overwinning voor Bayern. "We zijn nu klaar voor een andere prestatie". Marco Reus is er deze wedstrijd wel bij. Hij miste de vorige topper. "We weten allemaal dat de beker zijn eigen wetmatigheden heeft. We hebben in de beker ook al gewonnen in München."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner