29.04.2017 20:42

Zesde titel Arjen Robben met Bayern München

Arjen Robben is zaterdagavond voor de zesde keer met Bayern München landskampioen geworden van Duitsland. Op bezoek bij VfL Wolfsburg haalde de Rekordmeister hard uit. Met 0-6 ging Andries Jonker in eigen huis onderuit.

Voorafgaand aan het duel met Bayern München had Jonker nog alle vertrouwen in zijn VfL Wolfsburg. De gasten uit München waren immers uitgeschakeld in de Champions League en ook in de DFB-Pokal strandden de Duitse recordkampioen in eigen huis tegen Borussia Dortmund.

Al na 19 minuten gaf de Oostenrijker David Alaba zijn voormalig oefenmeester stof tot nadenken. Met een vrije trap zette hij Bayern München op voorsprong. Nog voor het rustsignaal leek de wedstrijd al gespeeld in Wolfsburg. Het was de Pool Robert Lewandowski die op aangeven van respectievelijk Thomas Müller en Kingsley Coman de 0-2 en 0-3 binnenschoot.

Na rust namen de gasten uit München wat gas terug in de wetenschap dat de vijfde landstitel op rij nagenoeg een feit is. Aangezien de enige overgebleven concurrent, RB Leipzig, niet verder kwam dan een 0-0-gelijkspel in eigen huis tegen FC Ingolstadt 04, was een overwinning voldoende voor de 27ste landstitel in de prijzenkast van Bayern München.

In de 67ste minuut vergrootte Arjen Robben de zorgen nog maar eens van zijn landgenoot door de 0-4 binnen te schieten. Nog voordat Müller (0-5) én Joshua Kimmich (0-6) voor het slotakkoord zorgden, moest voormalig Bayern München-speler Luiz Gustavo naar de kant. De middenvelder kreeg tot twee keer toe de gele kaart te zien van scheidsrechter Felix Zwayer en mocht daardoor vertrekken.

Voor Arjen Robben was het alweer de tiende keer dat hij eerste eindigde in een competitie. Eerder al behaalde de vleugelaanvaller de landstitel met PSV (2002/2003), Chelsea (2004/2005, 2005/2006) én Real Madrid (2007/2008). In de acht seizoenen dat hij voor Bayern München uitkwam, behaalde hij slechts twee keer de landstitel niet. In 2011 en 2012 ging de schaal naar Borussia Dortmund.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner