04.05.2017 11:00

Lewandowski staat voor Bundesliga-mijlpaal

Robert Lewandowski kan juichen tijdens het competitieduel VfL Wolfsburg - FC Bayern München (29-04-2017).
Robert Lewandowski kan juichen tijdens het competitieduel VfL Wolfsburg - FC Bayern München (29-04-2017).

Robert Lewandowski staat aankomend weekend voor een mooie mijlpaal in de Bundesliga. De Poolse spits van FC Bayern München staat momenteel op 149 treffers en kan dus zijn 150e Bundesliga-doelpunt produceren.

Afgelopen weekend was de Poolse spits wederom belangrijk voor Bayern München. Lewandowski was goed voor 2 van de 6 treffers tegen VfL Wolfsburg, waardoor Bayern München met 6-0 won en zichzelf tot kampioen van Duitsland kroonde. Het was voor de Poolse spits treffer 148 en 149 in de Bundesliga, waardoor hij aankomend weekend tegen SV Darmstadt 98 mogelijk een mooie mijlpaal kan vieren.

Op 22 augustus 2010 debuteerde Lewandowski namens Borussia Dortmund in de Bundesliga. De Pool wist tijdens zijn eerste 2 wedstrijden in de Bundesliga niet te scoren, maar tijdens de Kohlenpott-derby tegen FC Schalke 04 (3-1 winst) was het voor het eerst raak. Lewandowski was tijdens zijn eerste seizoen in Duitse dienst geen vaste basisspeler, waardoor hij 'slechts' tot 8 treffers in zijn eerste seizoen kwam.

Nog 66 treffers en transfer
Waar hij tijdens zijn eerste seizoen geen basisplaats had bij Borussia Dortmund, daar was dat tijdens zijn tweede seizoen wel het geval. Drie seizoenen op rij was hij dé spits van Borussia Dortmund en wist hij fraaie cijfers te overleggen. Het leverde Lewandowski in de zomer van 2014 een mooie transfer naar Bayern München op, al werd hem dat niet in dank afgenomen door de fans van Borussia Dortmund.

Cijfers Lewandowski bij Borussia Dortmund:

Bayern München
Inmiddels is Lewandowski bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Bayern München. Met de Pool in de punt van de aanval werd Bayern München ieder jaar kampioen en zijn doelpuntenproductie is tijdens de afgelopen 2 seizoenen enkel toegenomen. De 28-jarige spits staat tijdens het huidige seizoen op 28 treffers en heeft er dus nog 1 nodig om op het totaal van 150 doelpunten in de Bundesliga te komen.

Cijfers Lewandowski bij Bayern München:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner