02.06.2017 15:20

Verrassend veel doelpunten dit jaar in Serie A

De Italiaanse clubs uit de Serie A scoorden dit seizoen gemiddeld de meeste doelpunten per wedstrijd. Dat is een relatief zeldzame prestatie, aangezien het de laatste vijf seizoenen ten opzichte van de grootste competities vaak minder scoorde.

Met een gemiddelde van 2,96 goals per wedstrijd, blijft de Serie A aan het einde van het seizoen net de Primera División voor. In de laatste speelronde eindigde het duel Torino - Sassuolo in 5-3, terwijl Inter met 5-2 van Udinese wist te winnen. De Spaanse clubs scoorden dit jaar 2,94 treffers per duel. De Bundesliga en de Premier League volgden op gepaste afstand, met respectievelijk 2,87 en 2,8 doelpunten.

In de 4 jaren hiervoor was de Bundesliga steevast de competitie waar de meeste doelpunten werden gemaakt. Vooral in het seizoen 2013/2014 was het een feest in Duitsland. Bayern München scoorde dat seizoen 94 keer, maar vooral bij nummer 9 Hoffenheim konden de fans relatief veel juichen: 72 keer. Ter vergelijking, de nummer 2 van dit seizoen in de Bundesliga (RB Leipzig) scoorde 66 treffers.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner