18.09.2017 11:00

Bosz evenaart record met Borussia Dortmund

Door de eclatante overwinning van Borussia Dortmund op 1. FC Köln (5-0) heeft Peter Bosz met zijn ploeg een record geëvenaard. Voor de tweede keer in de clubhistorie heeft Borussia Dortmund de nul gehouden in de eerste vier wedstrijden van de Bundesliga. 

De Nederlandse oefenmeester opende het Bundesliga-seizoen met een 4-0 overwinning op VfL Wolfsburg, waarna er ook gewonnen werd van Hertha BSC (2-0) en 1. FC Köln (5-0). Tussendoor werd er gelijkgespeeld bij SC Freiburg, al was dat met de brilstand. Daardoor vergaarde Borussia Dortmund al tien punten en staat het eerste in de Bundesliga. Woensdagavond kan Bosz met Borussia Dortmund het record in handen nemen, als het op bezoek gaat bij Hamburger SV.

Deze prestatie werd door de Duitse ploeg al eens eerder bereikt. In het seizoen 2001/2002 opende Borussia Dortmund eveneens met vier wedstrijden zonder tegentreffer in de Bundesliga. 1. FC Nürnberg, Hansa Rostock en ook toen werden VfL Wolfsburg en Herha BSC aan de zegekar gebonden. In de vijfde speelronde ging Borussia Dortmund echter onderuit, toen Bayern München in het Westfalenstadion met 0-2 zegevierde. 


VIDEO: Een terugblik op de Eredivisie speelronde 5 met de meest bijzondere statistieken.

Aboneer op ons Youtube-kanaal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner