27.10.2017 14:30

De kalender: fraaie duels in Italië, Duitsland, Engeland

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. In veel landen stond afgelopen midweek een bekerronde op het programma: in het weekend hervatten de competities. 

Zaterdag 28 oktober
13.30u: Manchester United - Tottenham Hotspur
In de Premier League staat de kraker tussen de nummers twee en drie op het programma. Beide ploegen hebben na negen speelrondes twintig punten. Dat zijn er vijf minder dan koploper Manchester City. Hoewel het nog vroeg in het seizoen is, lijkt een verliespartij voor beide ploegen funest voor de titelrace. Tottenham Hotspur heeft het de laatste seizoenen erg lastig in Manchester. De laatste drie duels werden verloren en de Spurs wisten geen enkele keer tot scoren te komen.

  • 2016/2017: Manchester United - Tottenham Hotspur 1-0
  • 2015/2016: Manchester United - Tottenham Hotspur 1-0
  • 2014/2015: Manchester United - Tottenham Hotspur 3-0

18.00u: AC Milan - Juventus
Bij AC Milan had iedereen gehoopt dat de ploeg het niveau van Juventus zou benaderen. Dat heeft de ploeg nog geenszins laten zien. De ploeg van Vincenzo Montella investeerde grof in nieuwe spelers, maar moet vooralsnog een flink gat laten in de Serie A. Na tien wedstrijden staat AC Milan met zestien punten op een achtste plaats. De achterstand op Napoli, Inter, Juventus en Lazio Roma is inmiddels opgelopen tot respectievelijk twaalf, tien, negen en negen punten.

De titel lijkt daarom ver weg, tenzij er gewonnen wordt van Juventus. Daarbij denkt men graag terug aan vorig seizoen. Door een treffer van Manuel Locatelli wist AC Milan vorig seizoen met 1-0 te winnen. Het is ook het weerzien van Leonardo Bonucci met zijn vorige werkgever. De centrale verdediger van AC Milan was tot de zomer jarenlang een sterkhouder in de Juventus-verdediging, maar verliet Turijn na onmin met trainer Massimiliano Allegri.

18.30u: Bayern München - RB Leipzig
Op zaterdagavond ontvangt in de Duitse Bundesliga Bayern München dé revelatie van het vorige seizoen: RB Leipzig. De promovendus eindige na een zeer knap seizoen op de tweede plek, ook dit seizoen draait de ploeg bovenin mee. Het Borussia Dortmund van Peter Bosz staat op de eerste plaats, maar heeft evenveel punten als Bayern München: twintig. Één punt daarachter staat Leipzig op plaats drie. Het duel tussen beide ploegen werd totaal nog maar driemaal gespeeld en alle keren was Bayern de winnaar.

  • Bundesliga: RB Leipzig - Bayern München 4-5
  • Bundesliga: Bayern München - RB Leipzig 3-0
  • DFB Pokal: RB Leipzig - Bayern München 4-5 d.p.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner