17.11.2017 14:00

De kalender: weekend vol zinderende stadsderby's

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Dit weekend staan de mooiste derby's van Londen, Rome én Madrid op het programma!

Vrijdag 17 november
20.30u: VfB Stuttgart - Borussia Dortmund
Na een uitstekende start van het seizoen, is de druk op Peter Bosz en zijn Dortmund enorm toegenomen. Uit de laatste vier competitiewedstrijden werd maar één punt gepakt, terwijl ook in de Champions League overwintering heel ver weg is. Na negen speelronden stond de ploeg nog aan kop in de Bundesliga, maar inmiddels is de achterstand op koploper Bayern München opgelopen tot zes punten en is ook RB Leipzig BVB gepasseerd. Het is nu al aanhaken of afhaken en mogelijk staat ook de positie van Bosz op het spel.

Zaterdag 18 november
13.30u: Arsenal - Tottenham Hotspur
Zaterdag wordt een prachtige voetbaldag vol stadsderby's. Arsenal en Tottenham trappen al vroeg op de middag af voor de North London Derby. Beide ploegen moeten winnen om koploper Manchester City in het zich te houden. The Spurs hebben al een achterstand van acht punten, Arsenal maakt het nog bonter met twaalf punten. De laatste zege van Tottenham op bezoek bij de aartsvijand stamt uit 2010, toen Rafael van der Vaart met een goal en twee assists de derby hoogstpersoonlijk besliste (2-3).

18.00u: AS Roma - Lazio Roma
De Derby della Capitale wordt zaterdag aan het begin van de avond gespeeld in Rome. Het Stadio Olimpico is de thuishaven van beide ploegen, maar AS Roma is de thuisspelende ploeg. Naast de eer van de stad staat ook de positie op de ranglijst op het spel. Lazio staat vierde, op één punt gevolgd door AS Roma. Om in het spoor van koploper SSC Napoli te blijven, hebben beide ploegen de drie punten keihard nodig.

20.45u: Atlético Madrid - Real Madrid
De dag vol stadsderby's wordt zaterdagavond afgesloten in de Spaanse hoofdstad. Atlético en Real Madrid zijn het seizoen niet goed begonnen en raken koploper FC Barcelona al bijna uit het vizier. De achterstand bedraagt al acht punten voor beide ploegen. De sterspelers in de aanval hebben dit seizoen veel moeite het net te vinden. Cristiano Ronaldo maakte pas één competitiedoelpunt, Antoine Griezmann aan de andere kant pas twee goals. Voor beide heren is er geen beter moment om die statistieken op te krikken dan in de stadsderby van Madrid.

De hervatting van de Eredivisie

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner