19.05.2018 10:20

Op 19 mei 2001, precies zeventien jaar geleden, kende de Bundesliga een van de meest memorabele ontknopingen. Schalke 04 dacht kampioen te zijn en het feest barstte los, maar diep in blessuretijd sloeg Bayern München op het andere veld toch nog toe.

Bayern München had aan één punt tegen Hamburger SV genoeg om het kampioenschap te pakken, maar Schalke 04 hoopte tegen SpVgg Unterhaching te profiteren van een eventuele uitglijder. Na een 0-2 achterstand knokte de ploeg van trainer Huub Stevens zich terug naar een 5-3 zege en de eigen klus was geklaard.

Tegelijkertijd had Bayern München het heel lastig met HSV. In de negentigste minuut leek Sergej Barbarez het Beierse feestje te verpesten door het openingsdoelpunt binnen te koppen. In Gelsenkirchen barstte het feest los, de supporters dachten dat de wedstrijd was afgelopen. Na de pitch invasion kwam het besef dat het in Hamburg nog niet voorbij was. Op grote schermen keken de fans hoe Patrik Andersson in de 94ste minuut de gelijkmaker binnenschoot. Niet Schalke 04, maar Bayern München werd kampioen van Duitsland.