11.02.2019 11:30

Trio Poolse-spitsen als enige in spoor Argentijnen

Kun Agüero was dit weekend de grote man door een hattrick te produceren tegen Chelsea FC. De aanvaller is één van de drie Argentijnse spelers die de meeste doelpunten maakte in de topcompetities dit seizoen. Door de drie topscorers per land te combineren is Argentinië het meest scorende land uit de vijf grote competities uit Europa. 

Naast Agüero heeft het Zuid-Amerikaanse land namelijk ook nog Lionel Messi in de gelederen. De supervedette van FC Barcelona scoorde dit weekend niet tegen Athetic Bilbao (0-0), maar staat dit seizoen al wel op 29 treffers in alle competities. Agüero maakte er 23, terwijl Inter-spits Mauro Icardi de derde Argentijn is met de meeste doelpunten. De aanvoerder van de ploeg uit Milaan maakte er dit seizoen vijftien. Daardoor waren in totaal 67 treffers in de vijf grootste Europese competities van Argentijnse makelij. 

Het land dat achter Argentinië volgt is niet Frankrijk, Portugal, Brazilië, Spanje, Engeland of een ander topland. Polen volgt namelijk als tweede. Namens Bayern München vond de Pool Robert Lewandowski 25 keer het net dit seizoen, terwijl landgenoot Krzysztof Piątek in dienst van Genoa CFC en AC Milan liefst 23 keer scoorde. De derde Pool is oud-Ajacied Arkadiusz Milik. De spits van SSC Napoli was in alle competities dertien keer trefzeker. Polen staat daarom in totaal op 61 doelpunten, waarmee het Frankrijk (59 doelpunten) voorblijft.

  1. Argentinië – 67 doelpunten
    Lionel Messi – 29 doelpunten
    Kun Agüero – 23 doelpunten
    Mauro Icardi – 15 doelpunten
  2. Polen – 61 doelpunten
    Robert Lewandowski – 25 doelpunten
    Krzysztof Piątek – 23 doelpunten
    Arkadiusz Milik – 13 doelpunten
  3. Frankrijk – 59 doelpunten
    Kylian Mbappé – 22 doelpunten
    Wissam Ben Yedder – 19 doelpunten
    Karim Benzema – 18 doelpunten
  4. Uruguay – 51 doelpunten
    Edinson Cavani – 22 doelpunten
    Luis Suárez – 16 doelpunten
    Cristhian Stuani – 13 doelpunten 
  5. Brazilië – 47 doelpunten
    Neymar Jr. – 20 doelpunten
    Gabriel Jesus – 16 doelpunten
    Roberto Firmino – 11 doelpunten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner