12.03.2019 10:00

Haller in topvorm, alleen Mbappé productievere Fransman

Adi Hütter, trainer van Eintracht Frankfurt, dacht maandagavond tegen Fortuna Düsseldorf aanvaller Sébastien Haller niet nodig te hebben. Pas na het inbrengen van de Fransman werd de overwinning (0-3) veiliggesteld.

De voormalig speler van FC Utrecht werd een kleine twintig minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht door zijn oefenmeester bij een 0-1 voorsprong (goal van Gonçalo Paciência). Haller maakte de overige twee treffers, beide goals werden pas gemaakt nadat de negentigste minuut was ingegaan. Voor de Fransman was het treffer nummer dertien en veertien in de Bundesliga dit seizoen.

Daarnaast gaf de lange spits ook nog eens negen assists, waardoor hij directe betrokkenheid heeft bij 23 doelpunten in de competitie. Kijken we naar de landgenoten van Haller in de vijf Europese topcompetities, dan doet alleen Kylian Mbappé het beter. De superster van Paris Saint-Germain heeft een betrokkenheid bij dertig doelpunten. Mbappé scoorde 24 keer en gaf 6 assists in de Ligue 1. Haller houdt voor de rest alle landgenoten, waaronder Karim Benzema, Paul Pogba en Antoine Griezmann, achter zich.