31.03.2019 20:59

Eredivisie-getint Eintracht speelt beste seizoen ooit

Na de bekerwinst van vorig seizoen dendert Eintracht Frankfurt keihard door. Zondagmiddag werd VfB Stuttgart met 3-0 aan de kant gezet, waarna de ploeg nu al een puntenrecord heeft behaald.

Aan de zijde van Eintracht Frankfurt kwamen vier spelers met een verleden in de Eredivisie in actie: Filip Kostić (FC Groningen), Sébastien Haller (FC Utrecht), Jetro Willems (PSV) en Jonathan de Guzmán (Feyenoord). Kostić was met twee doelpunten tegen Stuttgart de grote man, maar over het gehele seizoen gezien staat vooral Haller in de schijnwerpers. Met veertien goals en negen assists staat hij vierde op de MVP-ranking van de Bundesliga. De Fransman ziet alleen landgenoot Kylian Mbappé bij nog meer goals betrokken.


Lees ook: Ajax profiteert het meeste van geklungel tegenstanders


Mede dankzij de beslissende inbreng van Haller doet Eintracht Frankfurt nog volop mee om de Champions League-tickets. De ploeg staat op de vierde plaats, genoeg voor rechtstreekse plaatsing, maar voelt wel de hete adem van de achtervolger Bor. Mönchengladbach in de nek met twee punten verschil. Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen en ondanks dat het nog een lange eindsprint is, heeft Eintracht Frankfurt nu al een puntenrecord te pakken. Nooit eerder wist de club minimaal 49 punten in één seizoen te verzamelen op het hoogste niveau.

Grote inbreng van de voormalig Eredivisionisten
Trainer Adi Hütter heeft vier spelers met een verleden in de Eredivisie tot zijn beschikking, die allen voorkomen in de plannen van Hütter. De voormalig Eredivisionisten stonden allemaal al in minimaal twintig wedstrijden op het veld. Haller en Filip Kostić speelden zelfs in alle 27 gespeelde wedstrijden in de Bundesliga.

Voor Willems ziet het er wat minder rooskleurig uit. De 25-jarige Rotterdammer begon pas in vijf wedstrijden in de basis en maakte maar drie keer de negentig minuten vol. Wel is hij de favoriete invaller van Hütter. Willems kwam liefst vijftien keer als invaller in het veld, wat verreweg het meeste is van de gehele selectie. Teamgenoot De Guzmán behoort wel nog tot de elf spelers die de meeste minuten op het veld stonden, dankzij zijn 14 basisplaatsen en acht invalbeurten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner