05.06.2019 15:15

Deze 7 spelers ontwikkelden zich geweldig op huurbasis

Vaak worden spelers verhuurd aan iets mindere clubs omdat ze bij hun huidige club niet goed genoeg zijn. Bij hun huurclub proberen ze revanche te nemen en deze zeven spelers zijn daar een uitstekend voorbeeld van. Zij staan er namelijk een stuk beter op ten opzichte van eind vorig seizoen.

Luka Jovic
Het verhaal van de Servische aanvaller is bekend. Bij SL Benfica kreeg hij geen kans en dus liet hij zich verhuren aan Eintracht Frankfurt. Daar kende hij een fenomenaal seizoen. De Duitse club besloot afgelopen april de optie in het huurcontract van zeven miljoen euro te lichten met de wetenschap dat er belangstelling was van de Europese elite. Dat had de club uitstekend ingeschat, want Jovic werd dinsdag voor liefst zestig miljoen euro verkocht. 

Giovani Lo Celso
Bij Paris Saint-Germain was de concurrentie moordend, waarop Giovani Lo Celso besloot om tijdelijk elders te spelen. De Argentijnse spelmaker verruilde de Franse hoofdstad voor een huuravontuur bij Real Betis in de Primera División. Daar groeide hij in korte tijd uit tot absolute smaakmaker. Real Betis had een optie tot koop bedongen bij Paris Saint-Germain en maakte daar in april gretig gebruik van. Daarom is Lo Celso ook in 2019/20 te zien in het groen-witte shirt. Bij Paris Saint-Germain speelde hij vorig seizoen meer competitieduels dan dit seizoen bij Real Betis (33 om 32), alleen stond hij bij de Spaanse club veel vaker in de basis en was hij in Frankrijk voornamelijk invaller.

Duván Zapata
Hoewel Duván Zapata vorig seizoen namens Sampdoria toch tot 31 wedstrijden in de Serie A kwam, was hij nooit omstreden bij de club uit Genoa. De Colombiaanse aanvaller begon vaak op de bank. Bij Atalanta heeft hij een veel belangrijkere rol gekregen dit seizoen. En die vulde hij niet onaardig in. Wat heet, alleen Fabio Quagliarella scoorde dit seizoen vaker in de Italiaanse competitie. Bovendien bereikte Atalanta de derde eindnotering in de Serie A, de hoogste positie ooit. Daardoor speelt de ploeg van onder meer Marten de Roon en Hans Hateboer volgend seizoen in de Champions League, een avontuur waar Zapata maar dolgraag bij wil zijn. Dat gaat de spits ook doen, want Zapata is namelijk voor twee seizoenen gehuurd van Sampdoria. 

Raúl Jiménez
Een andere spits die door SL Benfica werd verhuurd, maar iets minder in de belangstelling stond dan Jovic, was de 27-jarige Mexicaan Raúl Jiménez. Ondanks 33 competitieduels (waarvan slechts zes als basiskracht) kwam hij in Portugal niet uit de verf, waardoor de ploeg uit Lissabon hem afgelopen seizoen verhuurde aan Premier League-promovendus Wolverhampton Wanderers. Bij de Wolves excelleerde hij, waardoor de Engelsen het clubrecord verbraken voor Jiménez. Liefst 38 miljoen euro telde het neer, maar daardoor is hij wel definitief speler geworden van de Premier League-verrassing van dit seizoen. In de Engelse competitie miste de aanvaller geen wedstrijd. 

Filip Kostić
De Servische vleugelaanvaller is de enige speler in deze lijst die verhuurd is aan een club met een aanzienlijk hogere status. Kostić degradeerde vorig seizoen met Hamburger SV naar de 2. Bundesliga. Bij de Noord-Duitse club was hij sterkhouder, maar de oud-speler van FC Groningen wilde niet op het tweede niveau uitkomen. Dit seizoen was hij een absolute meerwaarde bij Eintracht Frankfurt. Die club wil er alles aan doen om Kostić ook na de zomer voor de club te behouden. 

Achraf Hakimi
Eind maart raakte Achraf Hakimi geblesseerd. Een aderlating voor Borussia Dortmund, want de vleugelverdediger was een sterkhouder dit seizoen bij de Bundesliga-club. Dat was hij vorig seizoen niet, toen hij bij Real Madrid als back-up fungeerde van enerzijds Dani Carvajal en anderzijds Marcelo. Ondanks zijn uitstekende tijd bij Borussia Dortmund hoopt Hakimi volgend seizoen weer namens De Koninklijke uit te komen. "Een droom zou voor mij uitkomen als ik komend seizoen voor Real Madrid speel", liet de twintigjarige speler weten tijdens zijn blessure. 

Sam Lammers
Misschien niet op het niveau van bovengenoemde namen, maar Sam Lammers kende dit seizoen een uitstekende periode bij sc Heerenveen. Een huurperiode van Ajax of PSV naar een andere Eredivisie-club betekent vaak dat de club niet echt vertrouwen in de speler heeft, maar Lammers is één van de uitzonderingen. De aanvaller zal volgend seizoen de concurrentiestrijd aangaan met Luuk de Jong, mits de aanvoerder in Eindhoven blijft. 

* Vorig seizoen speelde Jovic ook op huurbasis bij Eintracht Frankfurt, dus hebben we zijn huidige duels afgezet tegen die van twee seizoenen geleden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner