31.10.2019 07:45

Belangrijke Dost heeft doelpuntenvorm weer gevonden

In de tweede ronde van de DFB-Pokal heeft Bas Dost zijn goede vorm van de laatste weken in de Bundesliga doorgetrokken. De aanvaller van Eintracht Frankfurt was dé grote man in de 1-2 overwinning op FC St. Pauli.

Dost, die afgelopen zomer overkwam van het Portugese Sporting CP, kopte al na vier minuten de 0-1 tegen de touwen na een voorzet van Martin Hinteregger. Na ruim een kwartier was het wederom raak met een kopbal, de voormalig international van het Nederlands elftal knikte raak op aangeven van Dominik Kohr. Namens de ploeg uit Hamburg scoorde Waldemar Sobota, maar Dost werd de gevierde man. Vlak voor rust leek hij zelfs een hattrick te maken, maar die goal werd afgefloten wegens buitenspel.

Zodoende trok de voormalig speler van onder meer Heracles Almelo en sc Heerenveen zijn doelpuntenvorm in de Bundesliga van de afgelopen weken door. Dost staat nu namelijk op vijf treffers in de Bundesliga en DFB-Pokal samen en had daar slechts zes optredens voor nodig. Tijdens de twee Europa League-wedstrijden met zijn Duitse werkgever kwam Dost nog niet tot scoren.