01.02.2014 20:44

Van Marwijk: "Ik geef niet op"

Bert van Marwijk blijft strijdbaar. De 61-jarige trainer van Hamburger SV moest zaterdag weliswaar de vijfde nederlaag op rij incasseren, maar ziet nog altijd voldoende aanknopingspunten om door te gaan. "Ik ben geen type dat opgeeft'', zo bromde Van Marwijk na de zware nederlaag bij TSG Hoffenheim (3-0). "Ik heb nog helemaal niet nagedacht over mijn toekomst en dat ga ik niet doen ook. Er staat mij slechts één ding te doen: iedereen weer bij elkaar rapen en de volgende wedstrijd winnen.''

Hamburger SV degradeerde nog nooit uit de Bundesliga, maar verkeert nu in serieus degradatiegevaar. Met slechts zestien punten uit negetien duels houdt HSV alleen 1. FC Nürnberg (14 uit 18) en Eintracht Braunschweig (12 uit 19) onder zich. "Vijf nederlagen op rij, dat heb ik nog nooit meegemaakt in mijn carrière'', zei Van Marwijk. "Daar had ik vandaag ook helemaal niet op gerekend. We waren in de eerste helft ook zeker niet de mindere. Maar als je al na 4 minuten een buitenspeldoelpunt tegen krijgt en vlak voor rust de tweede, dan kun je niet winnen. We zullen echter niet opgeven.''