Bayern München Zaterdag, 4. Februari 2017
15:30 uur
FC Schalke 04
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Robert Lewandowski 9. / Schot met links  (Arturo Vidal)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Naldo 13. / ind. vrije trap

90'
Na rust kon Bayern heel weinig bewerkstelligen tegen het sterk verdedigende Schalke. Mogelijkheden voor het doel waren dan ook schaars. Het hoogtepunt van de tweede helft was de invalbeurt van Philipp Lahm. De ervaren back kwam zo op zijn 500e wedstrijd voor Bayern. De score bleef echter steken op 1-1. Hierdoor kan concurrent RB Leipzig dichter in de buurt van Bayern komen.
90'
90'
Coman kan er net niet bij! Daar was Bayern zowaar nog dicht bij de late 2-1. Vlak voor zijn voeten wordt de bal echter weggetikt door Matija Nastasić.
90'
Mats Hummels is een beetje dizzy na een kopbal op doel. De centrale verdediger van Bayern botste met het hoofd op dat van Benedikt Höwedes. Laatstgenoemde krijgt een tulband, Hummels een pleister op de neus.
88'
Wat een kans voor Bayern! Geheel vrijstaand kan Javi Martínez een hoek uitzoeken om te scoren. De Spaanse verdediger wacht echter wat lang en schiet uiteindelijk voorlangs het doel.
87'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Thilo Kehrer
87'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Leon Goretzka
85'
Ook de standaardsituaties bij de thuisploeg zijn vanmiddag zeer matig. Hoekschoppen belanden vaak ver bij de tweede paal en vrije trappen zijn niet scherp genoeg.
82'
De absolute slotfase is aangebroken in de Allianz Arena! Het duel lijkt af te stevenen op een gelijkspel. Bayern is simpelweg niet bij machten om Schalke de wil op te leggen.
79'
Daar is Lahm! Philipp Lahm valt in en hoort voortaan bij de club van 500. De ervaren linksback heeft nu 500 wedstrijden gespeeld voor Bayern München.
77'
Wissel in bij Bayern München -> David Alaba
77'
Wissel uit bij Bayern München -> Rafinha
77'
Wissel in bij Bayern München -> Philipp Lahm
77'
Wissel uit bij Bayern München -> Juan Bernat
76'
Gele kaart voor Javi Martínez (Bayern München)
De Spaanse verdediger grijpt te hard in en krijgt de eerste gele prent voor de thuisploeg.
75'
Na een onopvallende wedstrijd verlaat Arjen Robben het veld. Onze landgenoot stuitte constant op de verdediging van Schalke 04. De jonge Kingsley Coman mag het laten zien als vervanger.
73'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Eric Maxim Choupo-Moting
73'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Guido Burgstaller
72'
Wissel in bij Bayern München -> Kingsley Coman
72'
Wissel uit bij Bayern München -> Arjen Robben
72'
Bayern blijft heel veel balbezit houden. De 3-5-2 tactiek van Schalke zorgt echter voor veel problemen bij de thuisploeg. Het compacte spel van de tegenstander maakt het lastig voor Bayern.
69'
De tijd begint te dringen voor Bayern. De Rekordmeister heeft na rust nog geen enkele kans kunnen creëren. De spelers komen zo nu en dan wat wanhopig over.
66'
Ook Arjen Robben heeft zich vanmiddag nog niet kunnen laten gelden. De rechtsbuiten heeft het een aantal keer geprobeerd, maar wordt telkens kort gedekt door Kolašinac en Matija Nastasić.
62'
Badstuber is inmiddels naar de kant gehaald. De debutant voor Schalke werd toegejuicht door de voor hem welbekende Bayern-supporters. Al bij al een mooie middag voor de Duitse linksback.
61'
Gele kaart voor Nabil Bentaleb (FC Schalke 04)
De huurling van Tottenham Hotspur pakt het eerste geel van de middag door Rafinha te schoffelen.
60'
Nog een half uur te spelen in München. Gaat Carlo Ancelotti op korte termijn gebruik maken van zijn wisselspelers? Renato Sanches en Kingsley Coman kunnen mogelijk de aanval versterken.
59'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Matija Nastasić
59'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Holger Badstuber
56'
Doelpunt afgekeurd! Schalke leek daar op voorsprong te komen. Een schot van Nabil Bentaleb ging echter via Daniel Caligiuri in het doel. Basisdebutant Caligiuri stond daarbij buitenspel.
53'
Bayern zet maar weer eens aan. Het gevaar bij de thuisploeg met vaak van de flanken komen. Het ontbreekt echter regelmatig aan een goede eindpass bij Robben of Douglas Costa.
50'
Om half zeven vanavond staan concurrenten Borussia Dortmund en RB Leizig tegenover elkaar. Bij een overwinning kan Bayern zodoende wel eens een mooi weekend beleven.
47'
Zonder wijzigingen is de tweede helft van deze Duitse kraker begonnen. Hopelijk is er net zo veel spektakel als voor rust!
46'
45'
Het gaat lekker gelijk op bij Bayern - Schalke. Al vroeg kwam de thuisploeg op voorsprong na een heerlijk stiftje van Lewandowski. Toch was het enkele minuten later alweer gelijk na een poeier van Naldo. Beide teams kregen in het resterende gedeelte een goede kans op de voorsprong. Ook raakte zowel Bayern als Schalke de lat vlak voor rust. De gelijke stand van 1-1 is voorlopig een terechte afspiegeling van het spelbeeld.
45'
44'
Ook Bayern raakt de lat! Na een voorzet van Arjen Robben heeft Lewandowski de bal aan de voeten in het strafschopgebied van Schalke. Uit de draai knalt de Poolse spits de bal op de lat.
42'
Burgstaller op de lat!
Daar was bijna de voorsprong voor de bezoekers uit Gelsenkirchen. Opnieuw is Kolašinac de man die diep gaat en de bal goed breed legt. De inzet van Guido Burgstaller belandt echter vol op de lat.
39'
Behoudens bij het doelpunt van Bayern hebben we Arjen Robben nog weinig aan het werk gezien. De rechtsbuiten wordt lastig gevonden en heeft vaak twee tegenstanders in zijn nek zitten.
36'
Nog een kleine tien minuten te spelen tot de theepauze. Bayern heeft iets meer van het balbezit, maar qua mogelijkheden voor het doel gaat het gelijk op. Het klusje is niet zo maar geklaard vanmiddag voor de koploper.
33'
Schalke blijft toch voor aardig wat gevaar zorgen. Dit keer verschijnt Leon Goretzka in het vijandelijk strafschopgebied. De Duitse middenvelder schiet echter ruim over het doel van Neuer.
30'
Beetje bij beetje grijpt Bayern weer het initiatief. De koploper van de Bundesliga kan bij een overwinning op zes punten voorsprong komen van RB Leipzig. De nummer twee speelt vanavond echter nog op bezoek bij Borussia Dortmund.
26'
Bernat is gevaarlijk! De linksback van Bayern komt in het strafschopgebied van Schalke, kapt een tegenstander uit en ziet vervolgens zijn lage inzet gepareerd worden door de voeten van Fährmann.
25'
De wedstrijd is volledig in evenwicht. Na een goed begin van Bayern kan Schalke de laatste tien minuten beter weerstand bieden. Schalke, nummer elf van Duitsland, doet zo vrolijk mee in het spel.
21'
Een hoekschop van Douglas Costa gaat ruim voorbij de tweede paal. Daar staat Robben die het probeert met een volley. De inzet van de Nederlander gaat echter hoog over.
19'
Grote kans voor Kolašinac! De Bosnische vleugelverdediger stoomt op over de linkerkant en komt vrij voor doelman Neuer. De inzet wordt echter goed gekeerd door de Duitse goalie van Bayern.
17'
Wat een heerlijk begin van de wedstrijd! Na een fraaie stift van Lewandowski knalt Naldo al na vier minuten de gelijkmaker op het scorebord. De Duitse kraker is helemaal los!
13'
Doelpunt voor FC Schalke 04, 1:1 door Naldo
Wat een vrije trap van de Braziliaanse verdediger! Naldo schiet de bal laag en langs de muur in de korte hoek. Manuel Neuer ziet er daar niet goed uit.
11'
Bayern heeft zo alweer een vroege voorsprong te pakken tegen middenmotor Schalke. Wie anders dan Lewandowski maakt de treffer. De Poolse superster heeft nu vijftien competitiedoelpunten op zijn naam staan.
9'
Doelpunt voor Bayern München, 1:0 door Robert Lewandowski
Arjen Robben staat aan de basis van de aanval en schenkt de bal aan Arturo Vidal. Na een mooie pass van de Chileen staat Lewandowski vrij voor doelman Ralf Fährmann. De Poolse spits blijft koel en stift de bal in het doel.
8'
Bayern heeft het balbezit in de openingsfase en neemt het initiatief. Schalke speelt vanmiddag met vijf verdedigers en houdt twee aanvallers in de voorhoede.
5'
Het is een opmerkelijke middag voor Holger Badstuber. De verdediger van Schalke is een huurling afkomstig van Bayern. Badstuber debuteert vandaag voor Schalke tegen de club waar hij al twaalf jaar onder contract staat.
2'
Scheidsrechter Marco Fritz heeft het startsignaal gegeven aan de wedstrijd tussen Bayern München en FC Schalke 04! Arjen Robben staat in de basis bij de thuisploeg.
1'
De opstellingen
Joshua Kimmich ontbreekt bij Bayern vanwege een griepje. De middenvelder wordt vervangen door Arturo Vidal. Verder speelt Douglas Costa in plaats van de geblesseerde Franck Ribéry. Arjen Robben is present in de basis.

Bij Schalke 04 zien we nog geen Klaas-Jan Huntelaar. De spits is niet wedstrijdfit en zit niet bij de selectie. Schalke start vandaag met basisdebutanten Holger Badstuber (huurling van Bayern) en Daniel Caligiuri.