FC Schalke 04 Vrijdag, 9. September 2016
20:30 uur
Bayern München
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Robert Lewandowski 81. / Schot met rechts  (Javi Martínez)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Joshua Kimmich 90. / Schot met rechts  (Robert Lewandowski)

90'
Moeizaam, zo mag deze zege van Bayern absoluut omschreven worden. Maar mede door de individuele kwaliteit van Lewandowski gaan de drie punten toch mee naar München. Een prachtige steekbal van Javi Martinez zette de spits tien minuten voor tijd alleen voor de doelman. Nadat hij ruim vijf minuten daarvoor voor een leeg doel wist te missen, bleef hij nu wel koelbloedig en opende de score. In de blessuretijd counterde Bayern nog prachtig en beheerst naar de 0-2, waarmee de wedstrijd definitief beslist was.
90'
Gele kaart voor Abdul Rahman Baba (FC Schalke 04)
Baba wil de vrije trap snel nemen en zorgt daarbij voor een klein opstootje. Dat komt ook hem op een kaart te staan.
90'
90'
Doelpunt voor Bayern München, 0:2 door Joshua Kimmich
Kimmich beslist het duel defintief. In een razendsnelle prachtige counter staat Bayern met bijna het halve team tegen twee verdedigers van Schalke. Lewandowski is niet zelfzuchtig en legt de bal breed op Kimmich, die eenvoudig kan scoren.
90'
Gele kaart voor Thiago (Bayern München)
Thiago belandt ook nog in het boekje van de scheidsrechter.Hij heeft Baba vastgehouden en daarmee een uitbraak van Schalke voorkomen.
90'
Schalke heeft nog minimaal vijf minuten blessuretijd om hier nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.
89'
Lewandowski is dicht bij zijn tweede van de avond! Costa zet de spits vrij voor de keeper, maar Fährmann komt heel goed zijn doel uit. De spits zoekt alsnog de verre hoek, maar moest te snel handelen om goed te kunnen mikken en ziet de bal via de doelman net voorlangs gaan.
86'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Sead Kolašinac
86'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Benjamin Stambouli
84'
Met deze treffer lijkt de wedstrijd beslist. Schalke loopt al een flinke tijd alleen maar achteruit en lijkt niet bij machte om die tactiek ineens om te zetten naar het vol op de aanval spelen.
81'
Doelpunt voor Bayern München, 0:1 door Robert Lewandowski
Daar is de treffer dan alsnog! Wie anders dan Lewandowski breekt de ban. Een fantastische steekbal van Javi Martinez zorgt ervoor dat de Pool net ontsnapt aan buitenspel. Oog in oog met Fährmann faalt de spits niet en schiet de bal onhoudbaar binnen.
78'
En het gaat nog even verder met te hoge schoten. Ook Alaba is blijkbaar een groter doel gewend, want zijn zwabberbal is ook een metertje te hoog.
77'
Weer een schot van de bezoekers wat over gaat. Deze keer is het Lahm. De back staat helemaal vrij aan de rechterkant, maar heeft het vizier ook niet op scherp staan.
74'
Een onbegrijpelijke misser van Lewandowski! Alaba geeft vanaf links een perfecte voorzet af. Bij de eerste paal komt Müller net te kort, bij de tweede paal kan de Poolse spits de bal zo in het lege doel lopen. Hij raakt hem echter helemaal verkeerd en schiet de bal over het lege doel heen.
72'
Dit is een hele grote kans voor Bayern. Na een aanval over vele schuiven ligt Thiago de bal in de zestien perfect klaar voor de inlopende Costa. De invaller is echter te onrustig en schiet het leer hoog over.
71'
Wissel in bij Bayern München -> Joshua Kimmich
71'
Wissel uit bij Bayern München -> Renato Sanches
71'
Gele kaart voor Arturo Vidal (Bayern München)
En ook dit is geel. Vidal komt te laat en ondanks dat hij claimt dat hij de bal speelt, raakt hij toch echt het been van Meyer.
69'
Gele kaart voor Renato Sanches (Bayern München)
De jacht op een Schalke counter wordt door Sanches abrupt beindigd. De middenvelder haalt Goretzka neer en gaat op de bon.
69'
De belegering van Bayern neemt steeds serieuzere vormen aan. Ondanks dat de kansen nog altijd uitblijven, lijkt de 0-1 in de lucht te hangen.
67'
Huntelaar is een paar minuten geleden met zijn hoofd in botsing gekomen met zijn tegenstander. De spits leek door te kunnen gaan, maar moet zich nu toch laten vervangen. Dizzy loopt hij, onder begeleiding, het veld af.
67'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Max Meyer
67'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Klaas Jan Huntelaar
61'
Wissel in bij Bayern München -> Douglas Costa
61'
Wissel uit bij Bayern München -> Franck Ribéry
61'
Wissel in bij Bayern München -> Arturo Vidal
61'
Wissel uit bij Bayern München -> Xabi Alonso
60'
Ook in het eerste kwartier na de rust weet Schalke de hoge pressie op Bayern vol te houden. De bezoekers blijven daar duidelijk moeite mee houden.
56'
Huntelaar raakt de lat! De spits van de thuisploeg haalt uit het niets van ruim 25 meter uit. Neuer kan er niet helemaal bij, maar ziet tot zijn opluchting dat hij de bal tegen de lat aan laat knallen en daarna terug het veld in laat vliegen.
55'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Breel Embolo
55'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Evgen Konoplyanka
54'
Lewandowski krult een vrije trap over de muur, richting de korte hoek. Zijn poging is net te scherp, waardoor de bal naast het doel tegen de reclameborden aan eindigt.
52'
De minuten tikken langzaam weg in Gelsenkirchen, maar na ruim vijftig minuten voetbal is het nog altijd wachten op de eerste echte kans van de wedstrijd.
49'
De rollen lijken in de openingsfase van de tweede helft te zijn omgedraaid. Het is nu Schalke wat veel fouten maakt in de opbouw, waardoor Bayern bijna continu in balbezit is op de helft van de thuisploeg.
46'
46'
Zonder wissels zijn beide ploegen aan de tweede helft begonnen.
45'
Schalke kan opvallend goed mee met Bayern München in deze eerste helft. De bezoekers hebben vanzelfsprekend het meeste balbezit, maar doen daar aanvallend gezien zeer weinig mee. Schalke is aan de andere kant gevaarlijker. Ook de thuisploeg weet nog niet echt grote kansen op de mat te leggen, maar deelt wel geniepige speldenprikken uit aan de koploper van de Bundesliga.
45'
45'
Door de blessure van de scheidsrechter komen er nog minimaal drie extra minuten bij in deze eerste helft.
44'
Een hele moeilijke aanval van Bayern. Sanches komt met een te diepe bal op Müller, die de bal net niet goed terug legt op Lewandowski, waarna de Pool met een halve volley de bal achter zich vandaan hoog over schiet.
42'
De wedstrijd wordt steeds opener en het spel golft meer op en neer. Toch weten beide ploegen in de eindfase nog altijd niet de juiste keuzes te maken, waardoor de grote kansen alsnog uitblijven.
38'
Gele kaart voor Benedikt Höwedes (FC Schalke 04)
Höwedes gaat te fors door op Ribéry en krijgt de eerste kaart voor Schalke vanavond. Hier leek een overtreding voldoende te zijn, maar de scheidsrechter beslist anders.
38'
Daar is bijna de 1-0 voor de thuisploeg. Konoplyanka gooit er op links een dribbel uit die vlak voor Neuer pas stopt. De doelman steekt weer net op tijd zijn arm uit, waarna er een scrimmage ontstaat voor het doel. Bij Schalke krijgt niemand voldoende voet achter de bal om deze richting doel te kunnen laten caramboleren.
36'
Bayern is zichzelf niet en gaat steeds slordiger spelen. Ballen die onnodig over de zijlaan gaan of passes over korte afstand die mislukken. Het loopt niet goed genoeg bij de bezoekers.
34'
Nog altijd is Schalke de meest dreigende ploeg. De bezoekers blijven het meeste balbezit houden, maar het dichtst in de buurt van het vijandelijke doel is nog altijd Schalke.
32'
Stambouli krijgt een laatste waarschuwing van de scheidsrechter. Na meerdere overtredingen vindt de leidsman het genoeg. Een volgende misstap zal een kaart op gaan leveren.
29'
De scheidsrechter kan weer verder, het spel is hervat.
26'
Het spel ligt even stil door een blessure van de scheidsrechter. Hij is door zijn enkel gegaan en moet langs de kant behandeld worden.
23'
Na een kwartwedstrijd is het in Gelsenkirchen nog altijd wachten op de eerste echte kans van de wedstrijd. Op wat mogelijkheden en plaagstootjes na, zijn de keepers nog niet echt aan het werk gezet vanavond.
20'
De bezoekers hebben in het eerst deel van de wedstrijd het grootste gedeelte van het balbezit, maar Schalke is absoluut niet kansloos in deze wedstrijd. De thuisploeg komt er met goede plaagstoten zo nu en dan goed uit en deelt plaagstootjes uit aan de koploper.
18'
Konoplyanka probeert de bal bij de tweede paal op het hoofd van een ploeggenoot te leggen, maar Nastasić is te laat. De bal gaat ongevaarlijk over de achterlijn.
17'
Gele kaart voor Mats Hummels (Bayern München)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Hummels. De mee opgekomen Naldo kan door Hummels alleen worden afgestopt door een overtreding. Op een kleine dertig meter van het doel krijgt Schalke ook nog een vrije trap te nemen.
14'
Xabi Alonso schiet een vrije trap vanaf ruim twintig meter keihard in de muur. Het is voor Bayern al sinds 2015 niet meer gelukt om uit een directe vrije trap te scoren.
11'
Neuer en Hummels kunnen in de openingsfase bij iedere balcontact rekenen op een heftig fluitconcert. Neuer wordt de overgang van Schalke naar Bayern nog altijd verweten, terwijl Hummels de afgelopen seizoenen bij de gehate buurman uit Dortmund onder contract heeft gestaan.
9'
Choupo-Moting produceert een rollertje richting Neuer. Op het moment dat hij wil schieten, verliest hij zijn evenwicht, waardoor er geen kracht meer kan worden meegegeven aan de doelpoging.
7'
Ribéry komt met de eerste geslaagde dribbel van de avond. Aan de linkerkant snelt de rappe aanvaller diverse tegenstanders voorbij. In plaats van het bewaren van het overzicht, besluit de Fransman op doel te schieten. Daar was het echter nog te druk voor, waardoor zijn schot geblokt wordt.
5'
De Veltins-Arena is sfeervol vanavond. De blauwe muur op de tribune laat zich luidruchtig horen en maakt het vooralsnog zeer gezellig.
2'
Lewandowski is hongerig. De spits scoorde in de laatste twee duels van zijn ploeg zes keer en is nu ook alweer op jacht. In zijn gretigheid maakt hij in de zestien van Schalke echter een overtreding, waardoor de mogelijke aanval geen doorgang vindt.
1'
Schalke heeft afgetrapt in eigen huis. De tweede speelronde van de Bundesliga is onderweg.
1'
Op vrijdagavond maakt Renato Sanches zijn debuut voor Bayern München. Op bezoek bij Schalke 04 neemt de Portugese jongeling de basisplaats over van Arturo Vidal, die pas recent terugkeerde uit Chili. Sanches is net hersteld van zijn blessure en is één van de nieuwe gezichten in München dit seizoen. Hij werd de afgelopen zomer voor 40 miljoen overgenomen van Benfica.

Verder heeft Bayern München geen wijzigingen in de basisopstelling gemaakt. Ten opzichte van de met 6-0 gewonnen eerste wedstrijd van het seizoen, tegen Werder Bremen, staan er dus tien dezelfde namen aan de aftrap van speelronde twee.

Bij Schalke staat verdediger Naldo gewoon in de basis. De verdediger kampte met rugproblemen maar is op tijd fit voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In deze wedstrijd wil Schalke de valse start van het seizoen wegpoetsen. Twee weken geleden werd er met 1-0 verloren van Eintracht Frankfurt.
Na de interlandbreak gaat ook in Duitsland de competitie vanavond weer van start. Na de spectaculaire show in speelronde één is Bayern al direct de koploper in de Bundesliga. Kan de kampioen deze goede start een vervolg geven op bezoek bij Schalke 04? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Schalke 04
Schalke is het seizoen begonnen met een 1-0 nederlaag op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Ondanks de rode kaart die Frankfurt tien minuten voor tijd kreeg, wist Schalke de vroeg opgelopen achterstand niet meer ongedaan te maken. Niet scoren is voor een team altijd vervelend, maar voor een spits helemaal. Klaas-Jan Huntelaar is dan ook vastberaden deze valse start ongedaan te maken. Al helemaal omdat de volgende kans, vanavond tegen Bayern, een speciale voor hem is. In het shirt van Schalke wist de spits nog nooit te scoren tegen de ploeg uit Zuid-Duitsland, iets wat hij graag wil veranderen. Schalke kan in de thuiswedstrijd in ieder geval niet beschikken over Franco di Santo. De spits kampt nog met een spierblessure. Of Naldo het wel gaat halen is nog onbekend. De verdediger heeft rugklachten en zal op het laatste moment getest worden.

Nog zonder Aren Robben gaat Bayern vanavond op jacht naar de tweede winst in de nog jonge competitie. Na de galavoorstelling in eigen huis tegen Werder Bremen heeft de ploeg dit seizoen de kans om vanaf de allereerste speeldag tot en met de allerlaatste speeldag de koploper te zijn van de Bundesliga. In de drie officiele wedstrijden die de ploeg dit seizoen heeft gespeeld, kreeg het nog geen enkele treffer tegen. In de Supercup wer Dortmund met 2-0 opzij gezet, in de beker werd met 5-0 gewonnen van FC Carl-Zeiss Jena en tegen Werder Bremen kwam de teller dus zelfs tot zes treffers. Grote man bij de kampioen is bijna vanzelfsprekend Robert Lewandowski. De Poolse spits nam zes van de dertien treffers voor zijn rekening en heeft daarmee al twee hattricks achter zijn naam staan in die nog zeer prille seizoen. Trainer Carlo Ancelotti heeft vanavond op personeelsvlak goed nieuws. Zowel Douglas Costa als de jonge Portugese aankoop Renato Sanches zijn fit en kunnen aansluiten bij de wedstrijdselectie. Toch zal Costa niet in de basis starten, aangezien Ancelotti al heeft laten weten dat Franck Ribéry en Thomas Müller de aanvalspartners van Lewandowski zullen zijn. Sanches zou eventueel wel kunnen gaan starten, aangezien Arturo Vidal op donderdag pas terugkeerde uit Chili na een interland.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Manuel Gräfe. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd hier te vinden.