(Heenwedstrijd 0:3)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Medhi Benatia 7. / Kopbal  (Xabi Alonso)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Neymar 15. / Schot met links  (Luis Suárez)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Neymar 29. / Schot met rechts  (Luis Suárez)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Robert Lewandowski 59. / Schot met rechts  (Bastian Schweinsteiger)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Thomas Müller 74. / Schot met rechts  (Bastian Schweinsteiger)

90'
In de rust was het duel al gespeeld, maar toch kwam de thuisploeg niet slecht voor de dag in de tweede helft. De ploeg van Guardiola wist de 1-2 achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. Lewandowski en Müller maakten de goals. Verder dan 3-2 kwam Bayern niet en daardoor gaat Barcelona naar Berlijn! Real Madrid of Juventus zal de opponent zijn in de finale.
90'
90'
Ai, slordig uitgespeeld Neymar! De aanvaller komt voor doelman Neuer en wil de bal breed leggen op Messi. Dit doet hij ook, maar de bal is niet op maat. Geen 3-3 dus.
88'
Een late dubbele wissel van Guardiola. Götze was toch een speler geweest die een poosje terug al ingebracht had kunnen worden om wat te forceren.
87'
Wissel in bij Bayern München -> Mario Götze
87'
Wissel uit bij Bayern München -> Thomas Müller
87'
Wissel in bij Bayern München -> Javi Martínez
87'
Wissel uit bij Bayern München -> Bastian Schweinsteiger
85'
Gele kaart voor Pedro (FC Barcelona)
Hij begaat een harde charge en met een gele kaart mag hij niet klagen. Er zijn scheidsrechters die dit met een andere kleur kaart bestraffen.
84'
Gele kaart voor Sebastian Rode (Bayern München)
De invaller houdt Messi vast en brengt hem zo ten val. Een zware beslissing om hier geel voor te geven. Het is de vijfde prent voor een speler van Bayern.
81'
Gele kaart voor Xabi Alonso (Bayern München)
De controlerende middenvelder blokt een eventuele aanval van de bezoekers. Terechte kaart!
78'
Guardiola zou Mario Götze nog in kunnen brengen! De doelpuntenmaker in de WK-finale zit nog op de bank. Hij zou Bayern nieuwe aanvallende impulsen kunnen brengen.
76'
Gele kaart voor Robert Lewandowski (Bayern München)
Hij is boos op de arbiter dat hij geen hoekschop geeft en hier is de Engelse scheidsrechter niet van gediend.
76'
Een wissel die dit seizoen vaker is doorgevoerd: De ene routinier voor de andere. Kortom, Xavi voor Iniesta.
75'
Wissel in bij FC Barcelona -> Xavi
75'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Iniesta
74'
Doelpunt voor Bayern München, 3:2 door Thomas Müller
De bal komt pardoes voor de voeten van Schweinsteiger op de rand van het strafschopgebied. Schweini behoudt het overzicht en legt de bal klaar voor Müller. De Duitse aanvaller plaatst de bal netjes in de verre hoek. Knappe goal, maar zal het doelpunt nog van belang zijn?
73'
Jérémy Mathieu erbij en Rakitić eraf. Dat zal betekenen dat Mascherano doorschuift naar het middenveld en dat Mathieu de defensie komt versterken.
72'
Wissel in bij FC Barcelona -> Jérémy Mathieu
72'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Ivan Rakitić
69'
De captain Lahm dus naar de kant. Dat betekent dat Schweinsteiger de aanvoerdersband overneemt. Sebastian Rode vervangt Lahm. Rode kwam over van Eintracht Frankfurt.
68'
Wissel in bij Bayern München -> Sebastian Rode
68'
Wissel uit bij Bayern München -> Philipp Lahm
67'
De treffer lijkt Bayern vertrouwen te geven. De ploeg heeft nog vier goals nodig, maar toch lijkt het een poging te willen doen om het schier onmogelijke mogelijk te maken.
64'
Gele kaart voor Ivan Rakitić (FC Barcelona)
Hij voorkomt een aanval van Bayern en moet dit bekopen met een gele kaart.
63'
Müller probeert het uit de draai! Het schot gaat een meter naast, maar de thuisploeg blijft kansen creëren.
59'
Doelpunt voor Bayern München, 2:2 door Robert Lewandowski
Schweinsteiger speelt Lewandowski aan met een strakke pass. De spits zet Javier Mascherano met een fraaie voetbeweging op het verkeerde been. Vervolgens plaatst hij de bal met zijn rechter in de uiterste hoek. ter Stegen is kansloos. Fraaie goal van de Poolse spits.
58'
Ondanks de onmogelijke uitgangspositie blijven de fans van Bayern de ploeg steunen. Een mooi gebaar van de aanhang dat ze blijven zingen!
56'
De vraag is of Messi vandaag de hele wedstrijd de kans krijgt om uit te lopen op Cristiano Ronaldo op de eeuwige topscorerslijst van de Champions League. Het zou voor de hand liggen als Luis Enrique hem straks naar de kant haalt om hem te sparen voor komend weekend. Ronaldo komt morgen nog in actie, tegen Juventus.
53'
Hier mag Schweinsteiger niet klagen! Hij deelt een smerige tik uit aan Busquets, maar het is de arbiter ontgaan. Pure frustratie van de Duitse middenvelder!
50'
Schweinsteiger kan de bal net niet lekker meenemen, na een voorzet van Philipp Lahm. Anders was dit een hele grote kans op de 2-2 geweest.
46'
De eerste speler die gespaard wordt bij Barça is Suárez. Hij bereidde twee doelpunten voor en heeft zijn plicht gedaan. Pedro is niet bepaald een kinderachtige vervanger.
46'
Wissel in bij FC Barcelona -> Pedro
46'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Luis Suárez
46'
45'
De wedstrijd begon hoopgevend voor de Duitsers, met een snelle voorsprong. Deze voorsprong werd echter snel ongedaan gemaakt door twee treffers van Neymar. De thuisploeg kreeg daarna kansen op de gelijkmaker, maar was niet scherp voor het doel.
45'
45'
Gele kaart voor Thiago (Bayern München)
Hij uit zijn frustratie en schiet de bal weg. De arbiter accepteert dit niet en trakteert Thiago op een gele prent.
45'
Er komen twee minuten bij in München!
44'
Uitschakeling in de Champions League zal de druk op Guardiola verhogen. De laatste weken vallen de prestaties tegen, ondanks dat de ploeg zich wederom kroonde tot landskampioen.
40'
Gele kaart voor Rafinha (Bayern München)
De back van Bayern pleegt een aanslag op Iniesta en moet dit bekopen met een gele kaart.
40'
Schot Lewandowski van de lijn gehaald! De spits krijgt de bal voor de voeten in het strafschopgebied en schiet vervolgens meteen. De bal gaat via ter Stegen richting het doel. De Duitse doelman in Spaanse dienst weet de bal net voor de lijn uit het doel te halen.
38'
Kopbal Schweini! Juan Bernat draait een voorzet af van het doel en Bastian Schweinsteiger kan zijn hoofd er tegenaan zetten. De kopbal is recht op het doel, maar ter Stegen moet de bal wel over tikken. Eindelijk weer eens een aanvallende actie van de thuisploeg.
36'
De vraag is of Luis Enrique spelers zal sparen in de tweede helft. Aankomend weekend kan zijn ploeg kampioen worden in de uitwedstrijd bij Atlético Madrid.
32'
Het eerste half uur begon hoopgevend voor de thuisploeg, maar een half uur later is de finale uit zicht. Barça leidt inmiddels met 1-2 en na de 3-0 in Spanje, kun je zeggen dat dit tweeluik beslist is.
29'
Doelpunt voor FC Barcelona, 1:2 door Neymar
Suárez wordt diep gestuurd en neemt de bal mee met de knie. Hij komt de zestien binnen en bedient Neymar op maat bij de tweede paal. De Braziliaan neemt de bal op de borst aan en knalt de bal in de kort hoek. Goed uitgespeeld! Wederom is Suárez aangever en Neymar afmaker.
29'
Messi aarzelt niet! Hij krijgt de bal aangespeeld in de zestien en haalt meteen uit als hij de bal onder controle heeft. Het schot belandt recht in de handen van Neuer.
26'
Robert Lewandowski! De Poolse spits krijgt de bal mee in de loop, als hij de zestienmeter in komt lopen. Hij krijgt nauwelijks ruimte, maar weet een gaatje te vinden. Zijn punter mist echter kracht en kan simpel gepakt worden door ter Stegen. Dit zijn goede mogelijkheden voor de thuisploeg!
22'
Het eerste kwart van de wedstrijd is verstreken. Bayern is verder van huis dan toen het aan dit tweede duel begon. De thuisploeg heeft vier treffers nodig om alsnog door te gaan naar de finale. En dan mag de opponent uit Spanje niet meer scoren in het restant van de wedstrijd. Met een weergaloze aanval, bestaande uit Messi, Suárez en Neymar, lijkt dat ook niet voor de hand liggend. Kortom, het ziet er goed uit voor de koploper van Spanje.
19'
Kopbal Müller! Lahm geeft een voorzet op maat en Müller geeft de bal richting mee. ter Stegen kan de bal uit de krusing tikken. Goede kopbal van de Duitse aanvaller, maar ter Stegen laat hier zien dat hij een goede doelman is.
17'
De vraag is in hoeverre de thuisploeg van slag is na deze domper. De ploeg van Guardiola heeft nu vier treffers nodig om door te gaan. Zeker is dat er in ieder geval geen verlenging zal komen vanavond.
15'
Doelpunt voor FC Barcelona, 1:1 door Neymar
Lionel Messi geeft een weergaloze steekpass op Luis Suárez. Hij duikt daardoor op voor Neuer. De andere aanvaller, Neymar, loopt met Suárez mee en krijgt de bal van Suárez. De Braziliaanse vleugelaanvaller kan de bal voor open goal binnen tikken. De aanvalslinie van Barça etaleert zich hier op een fantastische manier. Dit is voetbal!
11'
De eerste tien minuten waren zeer hoopgevend voor de rest van de wedstrijd. Rakitić had de score kunnen openen, maar Neuer voorkwam dat de wedstrijd beslist werd. Via Benatia kwam de thuisploeg op voorsprong. Gaat 'het wonder van München' dan toch plaatsvinden?
7'
Doelpunt voor Bayern München, 1:0 door Medhi Benatia
En daar is de vroege treffer waar de Duitsers zo op hoopten! Een hoekschop komt bij de tweede paal en daar staat Medhi Benatia helemaal vrij. Hij zorgt voor een krachtige kopbal die ter Stegen te machtig is. De doelman zit er nog wel aan, maar kan de treffer niet voorkomen.
6'
Müller komt door aan de linkerkant en hij bedient Thiago, die het strafschopgebied in komt lopen. Zijn schot wordt geblokt, waardoor Ter Stegen niet in actie hoeft te komen.
5'
Ivan Rakitić kan het tweeluik al beslissen! Dani Alves stuurt Rakitić in de diepte en hij neemt de bal ineeens op een meter of tien van het doel. Manuel Neuer kan de bal onschadelijk maken.
2'
Een eerste moment van opwinding in München. Een combinatie tussen Philipp Lahm en Thomas Müller leidt tot er toe dat eerstgenoemde voor Marc-André ter Stegen opduikt. Hij staat echter op de achterlijn en kan dus niet gevaarlijk worden.
1'
Er is afgetrapt in de Allianz Arena!
1'
De sfeeractie van de supporters van Bayern München kort voor het begin van de wedstrijd is zeer indrukwekkend. Aan de supporters zal het in ieder geval niet liggen vanavond.
Opstellingen!
Luis Enrique en Pep Guardiola kiezen ervoor om dinsdagavond met dezelfde namen te beginnen als vorige week, tijdens het heenduel in Camp Nou. Dat betekent dat Guardiola zich niets aantrekt van de kritiek op zijn formatie van vorige week. Hij mist nog steeds vele spelers, waaronder Arjen Robben.
Welkom! Dinsdagavond is de eerste Champions League-avond van deze week. Welke club plaatst zich als eerst voor de finale op 6 juni in Berlijn? Kan Bayern München het schier onmogelijke voor elkaar krijgen door Barcelona alsnog op de knieën te krijgen? Of is de voorsprong van Barcelona voldoende en mogen Messi en co zich op gaan maken voor een clash tegen aartsrivaal Real Madrid of de Italiaanse grootmacht Juventus? Na dinsdagavond hebben we de antwoorden op al deze vragen. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Sterspelers kunnen Bayern München niet aan een wonder helpen
Net als vorige week in de eerste ontmoeting in Barcelona, zal de ploeg van Bayern München gehavend aan de wedstrijd beginnen. De absolute sterspelers Arjen Robben en Franck Ribery zijn nog steeds geblesseerd. Datzelfde geldt voor spelers als David Alaba en Holger Badstuber. De vraag is natuurlijk hoe Pep Guardiola zijn elftal zal neerzetten. Vorige week begon de oefenmeester met een formatie met drie verdedigers en schakelde hij al snel naar een systeem met vier verdedigers. Het lijkt vandaar ook voor de hand te liggen dat hij in de eigen Allianz Arena gaat kiezen voor vier verdedigers.

Afgelopen weekend trad de Duits kampioen aan tegen het FC Augsburg van Paul Verhaegh. De bedoeling was om in dit duel vertrouwen te tanken voor de wedstrijd van dinsdagavond, maar dit mislukte. Augsburg zegevierde met 0-1 in München. Dit had onder meer te maken met een vroege rode kaart voor reservedoelman Pepe Reina.

Landgenoot van Reina, Xabi Alonso, maakte ooit al eens een mirakel mee in de eindfase van de Champions League. In de finale van 2005 stond hij met Liverpool na 45 minuten 0-3 achter tegen het AC Milan van Clarence Seedorf en Jaap Stam, maar uiteindelijk won Liverpool na strafschoppen. De controlerende middenvelder was destijds zelf verantwoordelijk voor de cruciale 3-3. Hij scoorde uit een rebound, nadat hij een strafschop had gemist. Hij zal dus hoe dan ook nog geloven in ‘het wonder van München’.

Als Barcelona scoort in München is de finaleplek binnen
Barcelona heeft zich vorige week een goede dienst bewezen door de eerste ontmoeting om te zetten in een 3-0 overwinning in Camp Nou. Met name de laatste treffer van Neymar, in blessuretijd, kan nog wel eens van doorslaggevende waarde zijn. De andere twee treffers kwamen op naam van Lionel Messi. Hij etaleerde zijn topvorm tegen de verdedigers van Bayern München. Vooral Jérôme Boateng zal nog wel eens flink zijn wakker geschrokken, nadat hij uitgekapt werd door Messi en uitgleed. De Argentijn maakte vervolgens op prachtige wijze de 2-0. Naar alle waarschijnlijkheid vormt ‘MSN’ wederom de aanvalslinie van de ploeg van Luis Enrique. De afkorting die gebruikt wordt voor de aanval Messi, Luis Suárez en Neymar. De kans is dus zeer aanwezig dat Barça gaat scoren in München en dat zal de genadeklap betekenen.

Afgelopen zaterdag boekte Barcelona een zuinige 2-0 overwinning op Real Sociedad. Neymar en invaller Pedro wisten het net te vinden. De generale repetitie van de bezoekers verliep dus beter dan die van de thuisploeg. Bovendien lijkt de ploeg zich, met nog twee speelrondes, voor de boeg op te maken voor het kampioenschap in Spanje. De voorsprong op naaste belager Real Madrid bedraagt vier punten. Dat zou betekenen dat Barça de titel overneemt van Atlético Madrid.

Als de ploeg van Luis Enrique daadwerkelijk doorstoot naar de finale, dan zal dat de vierde Champions League-finale van deze eeuw zijn voor de Spaanse grootmacht. In 2006 werd Arsenal verslagen, in 2009 en in 2011 delfde Manchester United het onderspit. De laatste Champions League-finale die Barça verloor was in 1994. AC Milan won destijds ruim (4-0).