1 : 0 Torinfos in de Ticker Arjen Robben 11. / Schot met links  (Douglas Costa)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Alexis Sánchez 30. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Robert Lewandowski 53. / Kopbal  (Philipp Lahm)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Thiago 56. / Schot met rechts  (Robert Lewandowski)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Thiago 63. / Schot met rechts
5 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Müller 88. / Schot met links  (Thiago)

90'
Na de pauze kwam Bayern furieus uit de kleedkamer. Binnen tien minuten trok de thuisploeg het duel naar zich toe. Eerst kopte Lewandowski tegendraads de 2-1 binnen na een fraaie voorzet van Philipp Lahm en twee minuten later was de Pool aangever op de 3-1 van Thiago. Javi Martínez zag zijn kopbal gekeerd worden door Ospina, maar de doelman had geen antwoord op het schot van Thiago, dat door Granit Xhaka van richting werd veranderd. In de slotfase zorgde invaller Thomas Müller voor een passend slotakkoord. Hij stond koud in het veld toen hij met een droge knal voor de 5-1 zorgde.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
88'
Arjen Robben krijgt ook nog een publiekswissel! De Nederlander maakte een fantastische goal en wordt voor de slotfase vervangen door Rafinha.
88'
Doelpunt voor Bayern München, 5:1 door Thomas Müller
Dat is nummer vijf! Thomas Müller staat koud in het veld en laat zich direct gelden. Hij krijgt de bal plots voor zijn voeten en ramt de 5-1 binnen.
88'
Wissel in bij Bayern München -> Rafinha
88'
Wissel uit bij Bayern München -> Arjen Robben
86'
En daar gaat Lewandowksi. De Poolse spits scoorde en gaf een assist en het publiek in München gaat staan. Thomas Müller mag de wedstrijd vol maken.
86'
Wissel in bij Bayern München -> Thomas Müller
86'
Wissel uit bij Bayern München -> Robert Lewandowski
84'
De eerste publiekswissel aan de kant van Bayern. Douglas Costa oogst applaus en hij wordt voor de laatste paar minuten afgelost door Joshua Kimmich.
84'
Wissel in bij Bayern München -> Joshua Kimmich
84'
Wissel uit bij Bayern München -> Douglas Costa
83'
Gele kaart voor Philipp Lahm (Bayern München)
Een dure kaart voor Philipp Lahm. De aanvoerder van Bayern pakt geel en mist daardoor de return in Londen.
82'
Douglas Costa zet zichzelf ook bijna op het scorebord. Hij heeft in fraaie actie in huis en zet zijn tegenstanders in de wind. Zijn schot wordt echter fraai gekeerd door doelman Ospina.
81'
Bijna is daar Robben met zijn tweede en Bayerns vijfde! Dit keer schiet de aanvaller met rechts en heeft Ospina een goed antwoord op de harde poging.
77'
De derde wissel aan de kant van Arsenal. De bezoekers willen eigenlijk nog een doelpunt maken en brengen aanvaller Olivier Giroud. Hij is de vervanger van Francis Coquelin.
77'
Wissel in bij Arsenal FC -> Olivier Giroud
77'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Francis Coquelin
74'
Lewandowksi wordt hard geraakt in de zestien van Arsenal, maar Shkodran Mustafi speelt eerst de bal. De scheidsrechter laat dan ook gewoon doorspelen.
70'
Bayern kan de wedstrijd lekker uittikken. Arsenal maakt amper aanstalten om nog een treffer te kunnen maken en de Duits landskampioen kan eventueel nog op jacht naar meer treffers.
66'
Arsène Wenger grijpt in. Alex Iwobi was vanavond vrijwel onzichtbaar en hij gaat dan ook naar de kant. Theo Walcott heeft nog zo'n 25 minuten om wat te laten zien.
66'
Wissel in bij Arsenal FC -> Theo Walcott
66'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Alex Iwobi
64'
Doelpunt voor Bayern München, 4:1 door Thiago
Alsnog de 4-1! Arsenal krijgt de hoekschop niet goed weg en Thiago schiet via Xhaka in het doel. Ospina stond op het verkeerde been. Arsenal krijgt een pak slaag in München.
63'
Prachtige redding van Ospina. Javi Martínez is mee naar voren en klopt iedereen in de lucht, maar zijn kopbal wordt gekeerd door de goalie.
61'
Dat is bijna de 4-1. Lewandowksi wipt de bal na een duel met Ospina tegen de lat en in de rebound schiet Robben via Gibbs naast. De Nederlander claimt hands, maar krijgt opnieuw geen strafschop.
60'
Gele kaart voor Granit Xhaka (Arsenal FC)
Xhaka deelde eerder een tik uit en scheidsrechter Mažić is dat niet vergeten. De middenvelder van Arsenal krijgt de gele kaart.
59'
Sneltrein Bayern dendert nu door in de tweede helft. Arsenal komt er niet aan te pas in het eerste deel na de pauze en moet opletten dat het niet meer treffers om de oren krijgt.
56'
Doelpunt voor Bayern München, 3:1 door Thiago
Bayern loopt uit! Ditmaal is Lewandowksi de aangever en knalt Thiago oog in oog met doelman Ospina raak. 3-1 voor Bayern!
53'
Doelpunt voor Bayern München, 2:1 door Robert Lewandowski
Goal! Bayern komt weer op voorsprong. Lahm is weg aan de rechterkant en geeft een puntgave voorzet op Lewandowksi, die fraai raak kopt. 2-1 voor de Duitsers!
49'
Aanvoerder Francis Coquelin heeft last van zijn hamstring en verlaat het veld. De aanvoerdersband gaat naar Kieran Gibbs en Gabriel Paulista komt als vervanger binnen de lijnen.
49'
Wissel in bij Arsenal FC -> Gabriel Paulista
49'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Laurent Koscielny
48'
Douglas Costa gaat aan de zijlijn wild door op doelman David Ospina en daar heeft de goalie last van. Hij wordt behandeld en Wenger stuurt Petr Čech de warming up in.
46'
Bayern heeft de bal weer aan het rollen gebracht. Beide ploegen zijn met dezelfde elf spelers aan de tweede helft begonnen.
46'
45'
Een leuke eerste helft in Duitsland! We gaan rusten met 1-1 en daar mag vooral Arsenal tevreden mee zijn. Bayern begon sterk en kwam al snel op voorsprong. Robben krulde de bal op fantastische wijze in de verre kruising. De thuisploeg leek vervolgens op jacht te kunnen naar meer doelpunten, maar kreeg het deksel op de neus. Een domme actie van Lewandowski leverde Arsenal een strafschop op. Neuer wist de penalty van Alexis Sánchez te keren, maar de rebound werd binnengeschoten door de Chileen. Bayern kreeg via Lewandowksi en Hummels nog kansjes en Arsenal was via Özil dicht bij een voorsprong.
45'
45'
Mesut Özil gaat er nog even vandoor vlak voor rust. De middenvelder snelt weg en ziet Neuer goed ingrijpen op zijn poging.
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
45'
En daar is Hummels! Xabi Alonso legt een vrije trap panklaar op het hoofd van de centrale verdediger, maar van een meter of vijf knikt hij naast het doel.
43'
Fraaie aanval van de thuisploeg. Alaba krijgt de bal goed voor, maar Lewandowksi komt niet fijn uit met zijn passen en knikt de bal over het doel van Ospina.
40'
Daar is Arsenal dicht bij een voorsprong. Granit Xhaka staat plotseling helemaal vrij en ramt de bal hard richting Neuer. De Duitse goalie heet in twee instanties een passend antwoord op de knal.
35'
Goede kans voor Lewandowski! De bal wordt uit de hoekschop prima teruggelegd en de Pool ramt van dichtbij over het doel van Ospina.
35'
Het gehele stadion schreeuwt om een strafschop voor de thuisploeg. Héctor Bellerín krijgt de bal tegen zijn arm, maar de arbiter ziet daar geen bewuste handsbal in.
33'
Gele kaart voor Alexis Sánchez (Arsenal FC)
Nu jaagt Alexis Sánchez wat enthousiast door op Javi Martínez en raakt hij de Spanjaard. Sánchez vindt dat Martínez zich aanstelt, maar Milorad Maži geeft hem toch de gele kaart.
30'
Doelpunt voor Arsenal FC, 1:1 door Alexis Sánchez
En toch raak! Neuer keert de strafschop, maar ziet dat Alexis Sánchez alert reageert en in de rebound alsnog de gelijkmaker binnenschiet. Arsenal op 1-1!
30'
Penalty gemist door Alexis Sánchez, Arsenal FC
Mis! Neuer keert de slecht ingeschoten penalty van Alexis Sánchez. De doelman van Bayern gaat naar de goede hoek en voorkomt de gelijkmaker.
29'
Strafschop! Arsenal krijgt een penalty. Koscielny wordt geraakt door Lewandowksi en scheidsrechter Milorad Mažiz besluit de bal op de stip te leggen.
27'
Opeens een goede kans voor de bezoekers! Mesut Özil knalt de vrije trap richting het doel van Bayern en doelman Neuer laat de bal glippen. Via de kluts gaat de bal net naast, maar de grensrechter heeft al buitenspel geconstateerd.
26'
Gele kaart voor Mats Hummels (Bayern München)
Alexis Sánchez is Hummels te snel af en de verdediger van Bayern trekt aan de noodrem. Gele kaart voor de Duits international en een vrije trap voor Arsenal.
22'
Arsenal besluit zich terug te trekken op eigen helft en dat moet ook wel tegen het sterke Bayern. De bezoekers hebben slechts 22 procent balbezit en loeren op een counter via de snelle aanval.
18'
Robben heeft er zin in! De verdedigers van Arsenal hebben hun handen vol aan onze landgenoot. De Engelsen hebben het bijzonder lastig in de eerste twintig minuten.
15'
Gele kaart voor Shkodran Mustafi (Arsenal FC)
Mustafa heeft veel overtredingen nodig in de beginfase en kegelt nu Thiago ondersteboven. Scheidsrechter Milorad Mažić is er al klaar mee en geeft de verdediger de gele kaart.
15'
Arsenal moet opletten dat het niet direct tegen een tweede tik aanloopt. Eerst is Lewandowksi weg, maar de Poolse spits krijgt de bal niet goed mee. Uiteindelijk belandt de bal opnieuw bij Robben en dit keer weet Ospina wel goed in te grijpen.
11'
Doelpunt voor Bayern München, 1:0 door Arjen Robben
Wat een wereldgoal! Arjen Robben draait naar binnen en schiet de bal fantastisch in de verre kruising. Doelman Ospina gaat nog naar de hoek, maar is volstrekt kansloos. 1-0 voor Bayern!
8'
Ospina moet voor de eerste keer ingrijpen. Arturo Vidal krijgt de bal met een gelukje mee als Coquelin niet goed weer uit te verdedigen. De middenvelder van Bayern haalt uit met links, maar dat schot is een simpele prooi voor de goalie van Arsenal.
4'
Bayern München heeft de bal in de beginfase. De thuisploeg begint lekker fel en drukt Arsenal direct terug op de eigen helft. De bezoekers loeren op een tegenstoot.
1'
We zijn begonnen in München! Bayern en Arsenal gaan over twee duels uitmaken wie er naar de kwartfinales gaat. Te beginnen met de heenwedstrijd in de Allianz Arena.
1'
De thuisploeg begint met Arjen Robben in de basis. Hij speelt samen met Thiago en Douglas Costa in een aanvallende rol vanaf het middenveld. Dat betekent dat Thomas Müller genoegen moet nemen met een plaats op de bank. Philipp Lahm, die onlangs zijn afscheid aankondigde, staat wel in de basis.

De gasten uit Londen beginnen met David Ospina onder de lat. Petr Čech zit daardoor op de bank. Voorin speelt Alexis Sánchez in de spits en Alex Oxlade-Chamberlain acteert samen met Alex Iwobi vanaf de flanken. Olivier Giroud begint op de bank.
De Champions League gaat weer van start en dat levert direct enkele spectaculaire confrontaties op. Woensdagavond gaat het Engelse Arsenal FC op bezoek bij de Duitse grootmacht Bayern München. Beide ploegen willen voorkomen dat er al in de achtste finales een einde komt aan hun avontuur in het miljoenenbal. De Duitsers zijn de favoriet, maar de tegenstander uit Londen zal zich niet gemakkelijk laten uitschakelen. In de competitie gaat het Bayern München voor de wind. Na twintig wedstrijden is de voorsprong op achtervolger RB Leipzig zeven punten. Arsenal FC staat na 25 wedstrijden op tien punten achterstand van koploper Chelsea. Onder leiding van de Servische scheidsrechter Milorad Mažić zal om 20:45 uur worden afgetrapt in de Allianz Arena. De opstellingen van beide ploegen verschijnen kort voor aanvang van de wedstrijd onder het kopje wedstrijddetails.

Eenvoudig door de groepsfase
Zowel Bayern München als Arsenal FC kende weinig problemen met de tegenstanders in de groepsfase. De ploeg van manager Carlo Ancelotti moest echter wel genoegen nemen met een tweede plaats achter groepswinnaar Atlético Madrid. De Duitsers speelden naast de wedstrijden tegen Atleti (0-1, 1-0) en FK Rostov (5-0, 2-3) ook twee keer tegen PSV. In Eindhoven won Bayern met 1-2 en in eigen huis was de grootmacht met 4-1 te sterk voor de kampioen van Nederland. De grootste verrassing was de nederlaag tegen het Russische FK Rostov. In Rusland ging Bayern met 3-2 onderuit en mede daardoor werd PSV uitgeschakeld. Arsenal draaide in groep A een prima groepsfase. Paris Saint-Germain werd knap op afstand gehouden terwijl Ludogorets en Basel amper een rol van betekenis speelden. The Gunners wonnen vier wedstrijden en speelden twee keer gelijk tegen PSG, maar omdat de Fransmannen in eigen huis 2-2 speelden tegen Ludogorets ging Arsenal met de groepswinst aan de haal. De grootste zege van Arsenal was ook op de Bulgaren. In Londen werd het liefst 6-0, mede door drie doelpunten van Mesut Özil.

Lewandowski wil naar Cardiff
Spits Robert Lewandowski scoorde in de groepsfase vijf doelpunten voor de landskampioen van Duitsland. Terwijl het kampioenschap Bayern al bijna niet meer lijkt te kunnen ontgaan, wil de Rekordmeister ook graag presteren in de Champions League. De Poolse aanvaller wil dan ook graag op 3 juni in het Millennium Stadium van Cardiff de finale spelen. "De overwinning op Ingolstadt was belangrijk, maar nu zijn we gefocusd op de Champions League", vertelt Lewandowski op de clubwebsite. "Iedereen kijkt naar deze wedstrijd en het wordt een uitdaging voor ons. Arsenal heeft goede spelers, die weten wat het is om in de Champions League te spelen. Wij moeten ons eigen spelletje spelen en dan krijgt Arsenal waarschijnlijk weinig kansen, maar ook achterin moeten we goed zijn." Het strijdplan van Bayern München is woensdagavond duidelijk. "Het zou ideaal zijn als we minimaal een doelpunt maken en er geen tegen krijgen", vervolgt Lewandowski. "Dan zou het voor ons een mooie avond kunnen worden, en voor onze fans ook". besluit hij.

Wenger hoopt slechte reeks te doorbreken
Supporters van Arsenal FC zullen niet blij geweest zijn toen zij de loting tegen Bayern zagen. De laatste drie keer dat Arsenal tegen de Duitsers speelde in de achtste finales werd over twee wedstrijden verloren. Vorig seizoen speelden beide ploegen tegen elkaar in groep F. In München won de thuisploeg met 5-1 en in Londen werd het 2-0 voor Arsenal. "We hebben slechte ervaringen tegen ze", erkent manager Arsène Wenger op de website van Arsenal. "Maar ik voel dat dit een goede kans is. We hebben daar eerder gewonnen en spelen nu eerst een uitwedstrijd. Het is belangrijk de eerste wedstrijd goed door te komen, want ik heb vertrouwen dat we in de thuiswedstrijd door kunnen gaan." Wenger hoopt tegen Bayern op een goede prestatie van Özil. "Het is tijd dat hij weer gaat scoren. Misschien vindt hij het vertrouwen terug want nu mist hij veel kansen. Ik voelde dat hij afgelopen weekend tegen Hull City niet het vertrouwen voelde."