20:50 uur
Borussia Dortmund
3:1
(Heenwedstrijd 3:2)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kylian Mbappé 3. / Schot met rechts  (Benjamin Mendy)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Radamel Falcao 17. / Kopbal  (Thomas Lemar)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Marco Reus 48. / Schot met rechts  (Ousmane Dembélé)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Valère Germain 81. / Schot met rechts  (Thomas Lemar)

90'
Al vroeg in de tweede helft bracht Marco Reus de spanning terug, nadat hij vlak na rust de aansluitingstreffer scoorde. Daarna begon er een offensief van de Duitsers, maar verdere doelpunten bleven uit. Monaco creëerde nog veel grote kansen in de tweede helft, door de vele ontstane ruimte. In de 81ste minuut maakte Germain een eind aan de twijfel door de 3-1 binnen te schieten. AS Monaco gaat dus door, Dortmund mag zich richten op de competitie.
90'
90'
De blessuretijd bedraagt twee minuten.
90'
En dat onderstreept maar weer eens de vorm van Borussia Dortmund in uitwedstrijden. De laatste drie wedstrijden werden uit niet gewonnen. Daarbij kan dit verlies ook opgeteld worden.
90'
Wissel in bij AS Monaco -> Andrea Raggi
90'
Wissel uit bij AS Monaco -> Bernardo Silva
89'
Het geloof is allang verdwenen bij Borussia Dortmund. De spelers worden er moedeloos van. Het Champions League seizoen zit erop.
86'
Wat een ingreep van Sokratis Papastathopoulos. Hij ligt op achterstand bij Germain, maar weet de bal van achteren, met een perfecte tackle, toch in bezit te krijgen.
85'
Daar is Aubamayang eigenlijk voor de eerste keer gevaarlijk. Hij kan een schot op doel lossen, maar schiet de bal naast.
81'
Doelpunt voor AS Monaco, 3:1 door Valère Germain
Hij staat koud in het veld en weet onmiddellijk te scoren. Thomas Lemar was net al dichtbij een assist, maar leverde de bal niet goed genoeg af. Dit keer wel. Hij zet Germain vrij voor de keeper en de invaller schiet de bal tussen de benen van Bürki door.
81'
Einde wedstrijd voor Mbappé. De jongeling verlaat het veld onder luid applaus van de supporters. Hij wordt vervangen door Germain.
81'
Wissel in bij AS Monaco -> Valère Germain
81'
Wissel uit bij AS Monaco -> Kylian Mbappé
79'
Een wilde trap naar voren eindigt plots voor de voeten van Lemar. Hij kijkt goed om zich heen ter hoogte van de zestien. De buitenspeler speelt Mbappé aan, maar die kan de bal niet controleren. Anders was het beslist 3-1 geworden.
78'
Het is toch ook Dembélé die voor veel dreiging zorgt. De invaller komt er vaak langs aan de rechterkant van het veld en kan gevaarlijke voorzetten afleveren.
76'
En opnieuw dient zich er een kans aan voor Monaco. Uit een corner vanaf links kan de sterk spelende Tiemoué Bakayoko de bal op doel koppen, maar de lat hangt zo'n 20 centimeter te laag.
75'
Aan de andere kant is het dan weer Thomas Lemar die door kan op doelman Bürki. Hij dribbelt ver door, waardoor hij in een moeilijke hoek komt en Bürki op zijn weg vindt.
74'
Reus met een goede kans. De aanvaller krijgt de bal op de zestien met een stuiter en probeert dan met een strakke bal de doelman die ver voor zijn doel staat te passeren. De bal gaat net niet hoog genoeg.
72'
Wissel aan de kant van Dortmund. Raphaël Guerreiro is naar de kant gehaald door Tuchel, Christian Pulisic is zijn vervanger.
72'
Wissel in bij Borussia Dortmund -> Christian Pulisic
72'
Wissel uit bij Borussia Dortmund -> Raphaël Guerreiro
72'
En weer naar de andere kant. Een voorzet vanaf rechts wordt bij de tweede paal teruggekopt door Kagawa, maar er is dan geen ploeggenoot in de buurt die iets met die bal kan doen.
69'
Weer een kans voor AS Monaco. Mbappé wordt weggestuurd in de zestien en probeert met een laag schot de verre hoek te bereiken. Bürki komt uit en verkleint zijn doel. De inzet gaat een halve meter naast.
67'
Daar is de wissel bij AS Monaco. Falcao heeft zijn ziel en zaligheid in de wedstrijd gegooid en is moe. Hij mag nu gaan rusten. Nabil Dirar maakt de minuten vol.
67'
Wissel in bij AS Monaco -> Nabil Dirar
67'
Wissel uit bij AS Monaco -> Radamel Falcao
65'
Falcao beloont zijn heerlijke actie niet!
Wat een heerlijke actie van Falcao. De aanvaller wordt door een lange bal van achteruit aangespeeld, kapt met één beweging twee man uit en komt voor Bürki te staan. Hij probeert de bal over de uitkomende doelman te stiften, maar de bal gaat ook over het doel.
59'
Weer een gevaarlijk moment voor het doel van Monaco. Een indraaiende corner wordt net voordat Ginter zijn hoofd er tegenaan kan zetten weggekopt door Touré.
57'
Overigens, mocht AS Monaco vanavond opnieuw winnen of gelijkspelen. Dan blijft het thuis ongeslagen in de Champions League. De ploeg van Jardim speelde tot dusver zes wedstrijden in de CL op eigen bodem en alleen Bayer Leverkusen wist een puntje mee te nemen.
52'
En Monaco gaat verder op zoek naar een treffer. Mbappé wordt weggestuurd richting doel. De aanvaller is razendsnel, maar Bürki is ook attent en eerder bij de bal.
50'
Almamy Touré met een kopkans! Aan de andere kant is het meteen AS Monaco wat iets terug wil doen. Touré kopt op doel en de bal lijkt over doelman Bürki binnen te vallen, maar de Turkse goalie redt op mooie wijze.
48'
Doelpunt voor Borussia Dortmund, 2:1 door Marco Reus
Daar is dan de belangrijke aansluitingstreffer van Reus. Hij mag de treffer danken aan Dembélé die veel werk verricht. De invaller snelt na een mooie actie voorbij Mendy, legt de bal subtiel met de buitenkant terug, waarna Reus hard inschiet.
47'
Het eerste gevaar in de tweede helft komt van de Duitsers. Kagawa mag ver komen met de bal en probeert het met een schuiver in de korte hoek. Danijel Subašić let goed op en kan vrij gemakkelijk redden.
46'
Wissel aan de kant van Borussia Dortmund. In de rust is Nuri Şahin achtergebleven. Hij wordt vervangen op Marcel Schmelzer. Dat is opvallend, want Şahin was één van de betere spelers op het veld. Schmelzer gaat links achterin spelen en dat betekent dat Raphaël Guerreiro een wat aanvallendere rol krijgt op het middenveld.
46'
46'
Wissel in bij Borussia Dortmund -> Marcel Schmelzer
46'
Wissel uit bij Borussia Dortmund -> Nuri Şahin
45'
AS Monaco is de betere ploeg in de eerste helft. In de derde minuut kwam de thuisploeg al op voorsprong door wie anders dan Kylian Mbappé. Nuri Şahin was dichtbij een gelijkmaker, maar zijn vrije trap belandde op de paal. Aan de andere kant viel er wel een goal. Na een goede aanval ronde Falcao knap af op een mooie voorzet van Lemar. Tuchel trad al snel op en bracht Dembélé binnen de ploeg, waarna Dortmund meer en meer aandrong. Tot scoren kwam de ploeg nog niet.
45'
45'
De blessuretijd bedraagt 1 minuut.
41'
Marco Reus mag een vrije trap nemen op een mooie positie van het doel. Ideaal voor een rechtspoot. Reus krult de bal over de muur, maar kracht ontbreekt in het schot. Danijel Subašić brengt opnieuw redding.
40'
Dat had een treffer moeten zijn voor Dortmund. Raphaël Guerreiro wordt vrijgespeeld door Kagawa in de zestien, moet dan scoren maar kiest er voor om Aubamayang te zoeken. De aanvaller uit Gabon wordt echter goed verdedigd.
39'
De wissel Dembélé voor Durm heeft tot nu toe goed uitgepakt. Dortmund dringt meer aan. Een doelpunt voor rust zou de wedstrijd nog perspectieven bieden voor een interessant vervolg.
38'
Mooi hakje van Reus in de loop van opnieuw Aubamayang. Weer is het de doelman aan de andere kant die goed oplet en de bal kan onderscheppen. Dortmund nu toch wat sterker aan het worden.
36'
Dortmund kan een tegenaanval opzetten. Kagawa met een mooie steekpass tussendoor in de loopt van Aubamayang, maar laatstgenoemde staat buitenspel. Aanval gaat dus niet door.
32'
Nuri Şahin redt daar misschien Dortmund wel. Bernardo Silva dribbelt op met de bal in een situatie waarin Monaco meer mensen mee heeft dan de tegenstander. Şahin weet de bal te onderscheppen en bereikt daarna bijna Aubamayang in de zestien, maar doelman Danijel Subašić is attent.
31'
De storm van de kant van de thuisploeg is iets gaan liggen. Dortmund maakt in de laatste minuten het spel en Monaco trekt zich terug.
27'
Thomas Tuchel wisselt al heel vroeg. Erik Durm is slachtoffer van de rekening en wordt naar de kant gehaald. Hij wordt vervangen door Ousmane Dembélé.
27'
Wissel in bij Borussia Dortmund -> Ousmane Dembélé
27'
Wissel uit bij Borussia Dortmund -> Erik Durm
26'
De situatie is nu veranderd. Dortmund moet nu minimaal drie doelpunten om maken om op gelijke hoogte over twee wedstrijden te komen. Dat zou zorgen voor een verlenging.
24'
AS Monaco blijft gevaarlijk. Een corner van rechts gaat voorbij aan verdediger Glik, waarna Dortmund-verdediger Ginter de bal bijna in eigen doel schiet, de bal gaat net langs de paal van het doel.
23'
Fraai begin van de wedstrijd. Behalve de kans van Reus en Şahin heeft Dortmund niets te vertellen. AS Monaco speelt aanvallend, fris en doelgericht.
17'
Doelpunt voor AS Monaco, 2:0 door Radamel Falcao
Wat een aanval van AS Monaco. Mooi samenspel tussen Mendy, Mbappé en vervolgens Thomas Lemar die de bal voorgeeft. Hij krult de bal voor, Falcao komt voor Ginter en scoort met het hoofd. De bal gaat in de verre hoek, Bürki kansloos.
14'
Şahin krult de bal op de paal!
Nuri Şahin schiet een vrije trap met links op de paal. Hij krult de bal keurig naar de korte hoek, Subašić kan er niet bij maar heeft al het geluk van de wereld dat de bal via de binnenkant van de paal uit het doel gaat.
13'
Ook Bernardo Silva heeft de 0-2 op de voet. De behendige Braziliaan kan in vrije positie de bal op doel koppen na een voorzet van Benjamin Mendy. De middenvelder krijgt echter geen kracht achter de bal, waardoor Bürki gemakkelijk kan vangen.
12'
Bürki redt op een kopbal van Falcao. Een goede voorzet van rechts gaat naar de eerste paal, waar wederom Falcao opduikt. Hij probeert de bal al duikend richting doel te koppen, maar de uitgekomen Bürki weet redding te brengen.
10'
Het eerste gevaar voor Dortmund. Een goede, lage voorzet van Erik Durm komt voor de voeten van Marco Reus, die op de penaltystip staat te wachten. Hij schiet de bal hard in, maar recht op Subašić af. De doelman redt.
9'
Weer een kans voor de thuisploeg. Mbappé wordt weggestuurd, krijgt wat ruimte in de zestien en probeert dan de verre hoek te bereiken met een laag schot. Hij schiet de bal een halve meter naast.
8'
Ai, dat gaat net goed voor doelman Danijel Subašić. De doelman wordt opgejaagd door de aanstormende Pierre-Emerick Aubameyang en wil de aanvaller van Dortmund dan uitkappen. Dat gaat niet goed doordat Aubamayang zijn voet er tussen zet. Het loopt met een sisser af, want Subašić weet de bal over de zijlijn te krijgen.
7'
Weer een kans voor AS Monaco. Het is opnieuw Benjamin Mendy die voor dreiging zorgt. Hij krijgt de bal aan de linkerkant van het veld mee van Thomas Lemar en kan een voorzet geven richting de eerste paal. Daar staat Radamel Falcao, maar hij wordt goed verdedigt, waardoor hij niet tot scoren komt.
3'
Doelpunt voor AS Monaco, 1:0 door Kylian Mbappé
De eerste kans is meteen raak voor AS Monaco. Het is Benjamin Mendy die ver mag komen opdribbelen. De middenvelder schiet met links hard op doel, waar Roman Bürki redding brengt. Bürki stompt de bal echter recht voor de voeten van Kylian Mbappé en die moet je geen kansen geven. De Fransman scoort in de korte hoek uit de rebound.
1'
Dortmund begint sterk. Onmiddellijk wordt er een aanval opgezet, waarbij Marco Reus in balbezit kan komen in de zestien van de tegenstander. Hij heeft de bal voor zijn verkeerde been, waardoor de Duitser de bal eerst moet controleren. Dat duurt te lang, zodat een verdediger van AS Monaco kan ingrijpen.
1'
Pierre-Emerick Aubameyang heeft voor het eerst afgetrapt in dit duel. Nog even de situatie uitgelegd: AS Monaco won in Duitsland met 2-3. Dat betekent dat Dortmund met minimaal twee doelpunten verschil moet winnen.
1'
De wedstrijd staat op punt van beginnen. De Hymne klinkt door Louis II. Skomina is de leidsheer van de avond. Veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.
Het duel tussen AS Monaco en Borussia Dortmund is iets uitgesteld. De teams arriveerden later dan gebruikelijk in het stadion, daarom is besloten het duel met 5 minuten op te schorten.
Marco Reus moet voor een Duits wonder gaan zorgen in de lastige uitwedstrijd tegen AS Monaco. Reus was de vorige ontmoeting afwezig en is vanavond de aanvoerder. Geen basisplaatsen zijn er voor Sven Bender, Ousmane Dembélé en Marcel Schmelzer. Zij worden naast Reus vervangen door Erik Durm en Nuri Şahin.

Bij AS Monaco is Fabinho de grote afwezige. Hij is geschorst voor deze ontmoeting. Voor de return speelt Benjamin Mendy in de basis. Andrea Raggi speelt ook niet. Daartegenover staat de basisplaats van Tiemoué Babayoko.
Statistieken
Mbappé speelt zijn vijftigste duel voor AS Monaco. Mbappé is op dreef dit seizoen. Zijn algehele doelpuntenproductie staat op 21 treffers dit seizoen. In de laatste drie CL-wedstrijden wist Mbappé het doel te vinden. Zo scoorde hij in de vorige ontmoeting Borussia Dortmund ook al twee keer.
Fabinho is normaal een vaste waarde voor AS Monaco. In de Champions League speelde hij tot dusver elke wedstrijd. Vanavond is hij geschorst en kan hij geen minuten maken. Daarom is Danijel Subašić de enige speler die alles heeft gespeeld in de Champions League. Bij Borussia Dortmund heeft Soktratis Papastathopoulos de meeste minuten gemaakt, hij mistte slechts twee minuten.
Borussia Dortmund-verdediger Matthias Ginter is nog jong, maar speelt vanavond tegen AS Monaco al zijn dertigste Europese duel. De jongeling die sinds 2015 voor Dortmund uitkomt, staat op twee doelpunten in Europa. Dat was in de Europa League, in de Champions League wist hij nog niet te scoren.
Het gaat een lastige opgave worden voor Borussia Dortmund. In Duitsland verloor de Duitse ploeg met 3-2 en moet dus minimaal met twee doelpunten verschil winnen. Daarbij komt ook nog eens dat Monaco in de laatste zes Europese wedstrijden niet meer heeft verloren. De Monegasken wonnen vijf keer en speelden één keer gelijk.
Dortmund heeft het lastig in uitduels. In de CL werden er van de vier wedstrijden zeven punten binnen geharkt. Ook in de competitie valt het de laatste maanden tegen. Zo werd daar in de laatste drie wedstrijden slechts één punt gepakt.
Marco Reus begint in de basisopstelling van Borussia Dortmund. Door een blessure kwam de vleugelaanvaller nog niet vaak in actie. Reus kwam zestien keer in actie dit seizoen en met Reus verloor Dortmund van die zestien wedstrijden slechts twee keer.