1 : 0 Torinfos in de Ticker Fred 2. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Neymar 44. / Schot met links  (Oscar)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Fred 47. / Schot met rechts  (Oscar)

90'
Brazilië gaat met de Confederations Cup 2013 aan de haal na een 3-0 overwinning op Spanje. De Wereld- en Europees kampioen was kansloos tegen het land uit Zuid-Amerika. Neymar was trefzeker voor zijn land, maar Fred stal de show met twee doelpunten.
90'
88'
Een terecht applaus voor Paulinho, want de middenvelder speelde een geweldige finale. Vlak voor tijd wordt hij echter vervangen door Hernanes.
88'
Wissel in bij Brazilië -> Hernanes
88'
Wissel uit bij Brazilië -> Paulinho
86'
Ho, nog een kunststukje van David Villa! De spits neemt een voorzet van Jesús Navas knap aan, verlegt de bal naar zijn rechtervoet en haalt snel uit richting de rechterhoek. Júlio César staat een Spaanse treffer opnieuw in de weg.
85'
Het is eigenlijk wachten op de 4-0 van Brazilië of het eindsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers. Spanje heeft niet meer de (man)kracht om er een wedstrijd van te maken en dat is een ideale situatie voor de Braziliaanse dribbelaars. Let the gallery play begin.
81'
Uit het niets is daar Pedro met een prima kans. De kleine aanvaller schiet vanaf links richting de verre hoek, maar Júlio César laat zien ook nog scherp te zijn aan het einde van de wedstrijd. De goalie tikt de bal met zijn vingertoppen naast het doel.
80'
Jô viel twee keer in en scoorde ook twee keer voor Brazilië op dit toernooi. Hij vervangt doelpuntenmaker en topscorer Fred, die voor de 1-0 en 3-0 zorgde.
80'
Wissel in bij Brazilië -> Jô
80'
Wissel uit bij Brazilië -> Fred
78'
Het kan dus ook nog gebeuren dat Neymar niet snel genoeg is. De aanvaller verovert zelf de bal op het middenveld en springt richting het doel van Iker Casillas. Het gat wordt echter dichtgelopen door Sergio Ramos en Azpilicueta, waardoor het gevaar onschadelijk gemaakt werd.
76'
Het feest in Rio de Janeiro is alvast begonnen. Met nog vijftien minuten op de klok en een 3-0 voorsprong voor Brazilië kan de eindoverwinning eigenlijk niet meer uit handen worden gegeven. Voor Brazilië troffen Fred (2x) en Neymar doel.
73'
De eerste wissel aan Braziliaanse kant is een feit. Jadson krijgt voor het eerst speelminuten in dit toernooi. Hij vervangt Hulk, die geen bijzondere finale speelde. Naar verluidt zijn de mensen in Brazilië nog steeds op zoek naar de bal die hij het stadion uit schoot.
73'
Wissel in bij Brazilië -> Jadson
73'
Wissel uit bij Brazilië -> Hulk
70'
Hoe pijnlijk gaat deze wedstrijd nog worden voor Spanje? De feiten op een rijtje:

- Spanje moet met tien man verder nadat Piqué de rode kaart ontving.
- Spanje heeft al drie keer gewisseld en moet met dit gedemotiveerde team nog twintig minuten verder.
- Brazilië mag nog drie keer wisselen in twintig minuten en kan dus fitte, gemotiveerde spelers inzetten.
68'
Rode kaart voor Piqué (Spanje)
De Spaanse gifbeker is nog niet leeg. Piqué verkijkt zich op de snelheid van Neymar en glijdt de aanvaller onderuit. De verdediger van FC Barcelona mist de enkels van Neymar, maar tilt zijn been dan omhoog, zodat Neymar alsnog valt. Omdat de Braziliaan op weg was naar het doel kan Björn Kuipers niet anders dan de directe rode kaart te tonen.
66'
Een speldenprikje voor het doel van Júlio César. David Villa glijdt bijna de eerste treffer van Spanje binnen, maar de veel scorende spits komt een teenlengte tekort om de voorzet vanaf links te verlengen.
64'
Een schitterende pass van Neymar op Marcelo resulteert niet in de 4-0 voor Brazilië. Marcelo staat aan de linkerkant volledig vrij, maar is zelfzuchtig en wil Iker Casillas passeren via de korte hoek. Het schot eindigt in het zijnet, terwijl het eigenlijk had moeten eindigen bij de volledig vrijstaande Fred, die terecht boos is op de linksback van Real Madrid.
62'
Spanje heeft al drie keer gewisseld, terwijl Brazilië nog geen enkele keer teruggreep naar de wisselbank.
59'
Fernando Torres mag dan samen met Fred gedeeld topscorer zijn in dit toernooi, in de finale presteerde de spits niets. David Villa heeft zijn neusje voor de goal nog altijd, dus misschien kan hij Spanje van die dodelijke 0 af helpen.
59'
Wissel in bij Spanje -> David Villa
59'
Wissel uit bij Spanje -> Fernando Torres
58'
Een slap schot van Iniesta is een hele kleine pleister op de Spaanse wond. Júlio César raakt er echter niet van onder de indruk. De doelman kan de bal simpel oppakken.
57'
Als Spanje nog niet definitief gebroken was, dan is dat nu wel gebeurd. De gemiste penalty van Sergio Ramos komt aan als een dreun en slaat de aspiraties van Spanje knock-out.
55'
Penalty gemist door Sergio Ramos, Spanje
Oh, oh, oh Sergio Ramos. Dit was dé mogelijkheid om weer aansluiting te krijgen in deze wedstrijd, maar de speler van Real Madrid schiet de penalty mis. Júlio César hoeft niet in actie te komen, want via de buitenkant van de linkerpaal gaat de bal naast. De stand blijft dus 3-0 in het voordeel van Brazilië.
54'
Penalty Spanje! Jesús Navas is aan het draaien in het strafschopgebied en Marcelo is dom genoeg om daarop te reageren. De back van Real Madrid raakt Navas van achteren en Björn Kuipers moet wel een penalty geven.
52'
Het is een logische wissel. Mata speelde een onzichtbare wedstrijd en daarom komt de nooit onzichtbare Jesús Navas in het veld. De flankspeler is razendsnel en dat geeft Spanje misschien de gelegenheid om aansluiting te vinden in deze wedstrijd.
52'
Wissel in bij Spanje -> Jesús Navas
52'
Wissel uit bij Spanje -> Mata
51'
De aanvallende kracht van Brazilië is de verdediging van Spanje te machtig. En dat zegt wat, want er lopen daar wat namen rond. Piqué en Jordi Alba (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid) en Azpilicueta (Chelsea) vormen de verdedigende linie, maar ze hebben geen grip op Neymar, Fred, Oscar en noem alle aanvallend ingestelde spelers van Brazilië maar op.
47'
Doelpunt voor Brazilië, 3:0 door Fred
Wederom een vroeg doelpunt en wederom is het Fred die scoort voor Brazilië! De spits lijkt hier de finale te beslissen in het voordeel van het gastland. Hij staat helemaal aan de linkerkant van het strafschopgebied en na een overstapje van Neymar krult hij de bal laag richting de lange hoek. Iker Casillas zit er nog aan, maar kan niet voorkomen dat het net voor de derde keer bolt. 3-0 voor Brazilië, pijnlijke cijfers voor Spanje.
46'
Arbeloa is in de kleedkamer achter gebleven en wordt vervangen door Azpilicueta. Arbeloa kreeg natuurlijk al de gele kaart te zien in de eerste helft, maar die ligt nu achter ons. De tweede helft is namelijk begonnen!
46'
46'
Wissel in bij Spanje -> Azpilicueta
46'
Wissel uit bij Spanje -> Arbeloa
45'
Wat is het een feest in Rio de Janeiro. Brazilië heeft een geweldige eerste helft op de mat gelegd en legt daarmee ook direct de basis voor de eindoverwinning. Al in de tweede minuut was het Fred die Brazilië op een 1-0 voorsprong zette. De spits lag al op de grond, maar kreeg de bal van dichtbij toch over het vallende lichaam van Iker Casillas. Het bleef lang 1-0, maar Spanje was via Pedro dicht bij de gelijkmaker. Het was echter David Luiz die met een sliding de 1-1 voorkwam. De voetbalwet is dan onverbiddelijk. Valt de goal niet aan de ene kant, dan vliegt hij er aan de andere kant wel in. Niemand minder dan Neymar was verantwoordelijk voor de verdubbeling van de score. De kersverse aanwinst van FC Barcelona kreeg de bal op links en schoot zonder na te denken keihard de bal tegen de touwen. Casillas bracht zijn armen nog omhoog, maar de bal belandde in de linkerhoek tegen het dak van de goal aan. Spanje zal de tweede helft alles moeten geven om de 2-0 achterstand weg te poetsen.
45'
44'
Doelpunt voor Brazilië, 2:0 door Neymar
Neymar maakt de strijd nog een stuk heerlijker! Het Braziliaanse wonderkind krijgt de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied en schiet met links onberispelijk binnen achter Iker Casillas. Het is Oscar die de assist verzorgt, Neymar opent het cadeautje graag en schiet keihard in het dak van het doel. Iker Casillas kansloos, Brazilië staat op 2-0.
44'
Het is een strijd tussen Braziliaanse talenten, techniek en werklust en de Spaanse geoliede machine die zo goed op elkaar is ingespeeld en al meerdere titels won. En om eerlijk te zijn: Het is een heerlijke strijd die je niet mag missen!
40'
David Luiz tovert een geweldige redding uit zijn hoge hoed! De 1-1 stond eigenlijk al op het scorebord, nadat Pedro met links de bal onder Júlio César prikte, maar Luiz presteert het onmogelijke door de bal al glijdend over de lat te tikken. Voor de duidelijkheid: De bal was al bijna over de lijn toen Luiz zijn sliding inzette. Een geweldige redding van de centrale verdediger.
37'
De Braziliaanse fans staan op van hun plaats als Neymar de bal krijgt op eigen helft en 'maar' drie Spaanse verdedigers voor zich heeft. Het is echter Arbeloa die het wonderkind weet af te stoppen. Het zegt echter genoeg over Neymar, die van niets iets weet te maken.
35'
De eerste 35 minuten zijn duidelijk gewonnen door Brazilië. Het gastland heeft het meeste balbezit, creëert de meeste kansen en is simpelweg beter dan Spanje. Het leuke van dat land is echter weer dat het vanuit het niets gevaarlijk kan worden. Een doelpunt kan de hele wedstrijd weer openbreken.
32'
Fred moet daar Brazilië op 2-0 zetten! De spits wordt op een heerlijke manier bereikt door Oscar en staat één op één met Iker Casillas. Fred probeert het met een lage schuiver vanaf het randje van het strafschopgebied, maar Casillas houdt Spanje op de been met een redding.
30'
Als Felix Baumgartner nog steeds aan het vallen was moest hij nu oppassen voor een voetbal in de ruimte. Hulk schiet een vrije trap vooral ontzettend hard over het doel van Iker Casillas. In de herhaling is te zien dat er ontbranding was.
28'
Gele kaart voor Sergio Ramos (Spanje)
Het tweede moment waarin Björn Kuipers een rode kaart kan geven. Oscar wordt aangespeeld op het randje van het strafschopgebied, maar wordt op de hakken gelopen door Sergio Ramos. De Brazilianen zien het natuurlijk als een doorgebroken speler die op het doel af kan, en misschien hebben ze hier ook wel gelijk in. Toch geeft Kuipers slechts een gele kaart en blijft het dus elf tegen elf in deze finale.
26'
60.000 man of meer schreeuwen om een penalty voor Brazilië, als Piqué in een lichaamsduel met Neymar komt. Björn Kuipers blijft echter kalm en laat zich niet imponeren door de orkaan van geweld en geeft aan dat de ploegen gewoon moeten doorspelen.
25'
Fred toont zich een echte spits in deze wedstrijd. De aanvaller krijgt maar één meter de ruimte van Piqué, maar toch haalt hij uit richting het doel van Iker Casillas. Die ziet de bal echter voorlangs rollen. Geen gevaar voor Spanje, stand blijft 1-0.
23'
Een wanhoopspoging van Sergio Ramos belandt een meter of vijf naast het doel van Júlio César. Uit een vrije trap probeert de verdediger van Real Madrid het, maar hier worden de Brazilianen niet warm of koud van.
23'
De tijd in deze finale vliegt werkelijk voorbij. Met een doelpunt in de tweede minuut begon de wedstrijd lekker, maar ook het vervolg is om de vingers bij af te likken. Beide ploegen hanteren een ontzettend hoog tempo, wat de wedstrijd aantrekkelijk maakt voor elke toeschouwer.
20'
Daar is dan toch Iniesta! De middenvelder van FC Barcelona stelt voor het eerst doelman Júlio César op de proef, maar het schot van ruim 25 meter is een prooi voor de goalie. César duikt naar de rechterhoek en tikt de bal over de achterlijn. De corner die volgt levert geen problemen op voor Brazilië.
19'
Nu de Braziliaanse rook is opgetrokken is het tijd om te kijken naar de tactiek die het thuisland hanteert. De Brazilianen maken het de Spanjaarden erg moeilijk door snel druk te zetten op Iniesta en Xavi. Hierdoor weet het Europese land de spitsen niet tot nauwelijks te bereiken. Daarnaast spelen de Brazilianen met een ongekende felheid, die de Zuid-Europeanen naar achteren drukt.
15'
Gele kaart voor Arbeloa (Spanje)
De eerste kaart van de wedstrijd gaat naar Arbeloa, die zich verkijkt op de snelheid van Neymar. De spits ziet brood in een diepe bal en loopt Arbeloa er finaal uit. De verdediger trekt aan de noodrem en brengt Neymar ten val. De vraag die bij deze situatie hoort is of Neymar een doorgebroken speler is. Björn Kuipers zegt van niet en geeft slechts geel.
13'
Die dekselse Paulinho probeert Iker Casillas te verschalken alsof hij tegenover een keeper uit de B1 van de plaatselijke voetbalvereniging staat. De middenvelder probeert het met een schitterende stift, maar Casillas is op tijd terug om de bal onder de lat weg te tikken.
11'
De voorspelling van menig voetbalkenner is uitgekomen: De finale tussen Brazilië en Spanje is verrukkelijk. Snel en attractief voetbal, dat zien de voetbalfans graag op de velden.
8'
Heerlijk sambavoetbal van Brazilië, dat Spanje declasseert in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Oscar is nu het eindstation van een heerlijk snelle aanval, maar het schot van de speler van Chelsea gaat rakelings langs de linkerpaal.
6'
Pedro claimt een handsbal te hebben gezien van Dani Alves, maar scheidsrechter Björn Kuipers wuift het weg. Alves maakte inderdaad hands, maar de verdediger hield zijn arm langs het lichaam. Kuipers laat terecht doorspelen.
5'
Het is natuurlijk logisch dat het stadion ontploft na de vroege treffer van Fred. Het toernooi wordt afgewerkt in Brazilië en het is ook te zien aan de kleur in het stadion dat er veel Braziliaanse fans zijn afgereisd naar het stadion. Carnaval begint vroeg dit jaar!
2'
Doelpunt voor Brazilië, 1:0 door Fred
Onnavolgbaar! Al in de tweede minuut komt Brazilië op een voorsprong. Het is Fred die uit de kluts de bal achter Iker Casillas schiet. De spits die uitkomt voor Corinthians probeert een voorzet in het doel te werken, maar komt er niet aan te pas tussen twee Spaanse verdedigers. Hij ligt vlak voor de neus van Casillas op de grond, maar hij weet de doelman van Real Madrid te verschalken met een slim balletje. Wat een begin van deze finale! 1-0 voor Brazilië in de eerste minuten.
1'
Het grote moment is dan eindelijk aangebroken. Na vijftien gespeelde wedstrijden op de Confederations Cup 2013 heeft de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers de finale tussen Brazilië en Spanje gestart. Negentig minuten topvoetbal liggen in het verschiet.
1'
Het is geen verrassing te noemen dat Brazilië en Spanje in de finale van de Confederations Cup 2013 staan. De landen golden als topfavoriet voor de titel en menig voetbalfan zal deze finale dan ook voorspelt hebben. Is dit een probleem? Nee natuurlijk niet, want zowel Brazilië als Spanje heeft de kwaliteit om dit tot een spetterende finale om te toveren. Mijn naam is Jos Boesveld en ik zal de eindstrijd voor u volgen.

Vier wedstrijden winnen en je bent er eigenlijk al. En winnen deden zowel Spanje als Brazilië in overvloed. In de groepsfase wonnen de Zuid-Europeanen van Uruguay (2-1), Tahiti (10-0) en Nigeria (3-0). In de halve finale tegen Italië werd er niet gescoord, maar Spanje nam de strafschoppen uiteindelijk beter. Brazilië kreeg tegen Japan en Mexico geen doelpunt tegen. Omdat er tegen Japan (drie keer) en Mexico (twee keer) wel gescoord werd was een plek in de halve finale al snel een zekerheid. Ook de laatste groepswedstrijd ging echter gewonnen. Het gastland won met 4-2 van Italië. In de halve finale ging ook Uruguay voor de bijl. Brazilië won onder andere door een doelpunt van Fred met 2-1. De spits werd internationaal beroemd door zijn periode bij het Franse Olympique Lyon, maar voetbalt inmiddels alweer in zijn thuisland. De spits is samen met zijn collega Neymar Braziliaans topscorer op dit toernooi. Beide aanvallers scoorden al drie keer. Spanje heeft in de vorm van Fernando Torres en David Villa een productief aanvalsduo. David Villa scoorde ook drie keer dit toernooi, maar Torres is met vijf doelpunten de spits die met scherp schiet. Bij deze cijfers hoort nog wel een kanttekening, want de spits van Chelsea scoorde maar liefst vier keer in de wedstrijd tegen voetbaldwerg Tahiti. David Villa verkreeg zijn hele doelpuntenproductie in deze wedstrijd, hij tekende voor de 4-0, 5-0 en 7-0.

Brazilië – Spanje wordt een wedstrijd van de mooie koppeltjes op het groene gras in Zuid-Amerika. Denk eens aan toptalent Neymar tegen collega Gerard Piqué. Het aankomende seizoen staan de twee samen op het veld bij FC Barcelona, maar in deze finale wordt het een directe strijd tussen de twee spelers. Ook op het middenveld is FC Barcelona onderdeel van de vergelijking. Met Xavi en Iniesta heeft Spanje een geoliede machine op het middenveld. In de halve finale tegen Italië kwam het snelle voetbal van de generaals in de middelste linie echter niet op gang. Tegen Brazilië staan ze tegenover twee toptalenten. Oscar - die in de vorige zomer voor ruim dertig miljoen euro werd overgenomen door Chelsea - is misschien wel de grootste naam. De middenvelder is aanvallend ingesteld, maar wist op dit toernooi het net nog niet te vinden. Paulinho is de andere middenvelder die de aanvoer naar voren moet verzorgen. Hij komt momenteel uit voor het Braziliaanse Corinthians, maar menig Europese topclub jaagt op zijn handtekening. Paulinho speelde in drie wedstrijden op dit toernooi en scoorde al twee keer.

Spelers en dus redenen genoeg om deze finale tussen Brazilië en Spanje op de voet te volgen. De opstellingen van beide landen zijn te vinden onder het kopje Wedstrijdschema. Veel voetbalplezier!