01.07.2013 03:00

Brazilië eenvoudig naar eindzege op Confederations Cup 2013

Brazilië heeft door met 3-0 te winnen van Spanje zich gekroond tot winnaar van de Confederations Cup 2013. Al na twee minuten stond het gastland met 1-0 voor door een doelpunt van Fred. Vlak voor de rust maakte Neymar er 2-0 van en in de tweede helft was het wederom Fred die de eindstand op 3-0 bepaalde.

Fred zette de toon dus al vroeg in de wedstrijd. De spits van Corinthians lag na een voorzet op de grond, maar wist Iker Casillas alsnog te verschalken met een slim balletje over hem heen. Het scheelde weinig of Spanje kwam na veertig minuten op gelijke hoogte. Pedro prikte de bal onder doelman Julio Cesar door, maar David Luiz voorkwam een treffer met een voortreffelijke sliding. Vier minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Neymar werd op prachtige wijze vrijgespeeld door Oscar. De kersverse aanvaller van FC Barcelona schoot vervolgens kiezelhard met zijn linkerbeen raak in het dak van het doel. Met een stand van 2-0 gingen Brazilië en Spanje rusten.

Spanje wist wat het te doen stond. Om aansluiting te houden in deze finale moest het vroeg scoren. Deze les werd blijkbaar verkeerd begrepen door Spanje, want het was Fred die twee minuten na het fluitsignaal Brazilië op een 3-0 zette. Het leek de definitieve nekslag voor Spanje, maar tien minuten na de3-0 kregen de Zuid-Europeanen een penalty. Jesus Navas werd neergelegd door Marcelo en scheidsrechter Björn Kuipers wees naar de stip. Sergio Ramos scoorde in de halve finale tegen Italië nog wel vanaf elf meter, maar de verdediger van Real Madrid miste ditmaal. Via de buitenkant van de linkerpaal ging de bal naast het doel van Julio Cesar. Deze klap kwam Spanje niet meer te boven. Toen twintig minuten voor tijd Piqué moest vertrekken met een rode kaart – de verdediger van FC Barcelona haakte collega Neymar – was het helemaal afgelopen. Brazilië zette echter niet meer aan en vond het wel best. Het land wint voor de vierde keer in de historie de Confederations Cup.