21:00 uur
Brazilië
2:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Dante 45. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Emanuele Giaccherini 51. / Schot met rechts  (Mario Balotelli)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Neymar 55. / dir. vrije trap
1 : 3 Torinfos in de Ticker Fred 66. / Schot met links  (Marcelo)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Giorgio Chiellini 71. / Schot met rechts  (Alberto Aquilani)
2 : 4 Torinfos in de Ticker Fred 89. / Schot met rechts

90'
Einde wedstrijd Brazilië heeft ook zijn derde doelpunt in de groepsfase van de Confederations Cup gewonnen en eindigt eerste in Poule B. In een duel, waarbij voornamelijk de tweede helft zeer vermakelijk was, won Brazilië met 4-2 van Italië. Grote man aan Braziliaanse zijde was nummer 9 Fred, die twee van de vier doelpunten op zijn rekening nam.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
88'
Doelpunt voor Brazilië, 2:4 door Fred
Fred maakt zijn tweede doelpunt van de avond! Bernard, die voor Neymar in het veld kwam, krijgt aan de linkerkant van het veld de bal. De invaller is niet egoïsitisch en legt de bal terug op Marcelo, die de bal hard op doel schiet. Buffon redt wel, maar legt de bal panklaar voor Fred, die voor de 4-2 tekent. De Braziliaanse spits stond op het moment dat Marcelo schoot wel in buitenspelpositie, dus het doelpunt had eigenlijk niet mogen tellen.
86'
Italië gaat door met het slotoffensief, maar heeft nog maar weinig tijd om twee doelpunten te maken.
83'
De vrije trap wordt volgens een variant genomen: Candreva geeft de bal laag op Balotelli, die uit de draai direct richting doel schiet. Het schot mist richting en gaat een aantal meter naast het doel van Buffon.
82'
Aan de rechterkant van het veld, een meter buiten het strafschopgebied, krijgt Italië een vrije trap. Candreva gaat achter de bal staan en lijkt de bal voor te gaan geven.
80'
Italië raakt de lat! Uit een hoekschop kopt Maggio, die eerder dit duel inviel voor Abate, vol op de lat. Daar was Italië zeer dicht bij de 3-3. De ploeg van coach Prandelli dringt aan.
78'
Op 25 meter van het doel wordt Balotelli door Hernanes onderuit gehaald. De spits staat op, legt de bal klaar en wacht op het fluitje van scheidsrechter Irmatov.
77'
We naderen het einde van de wedstrijd en Italië is op zoek naar de 3-3. Tegen Japan kwam de ploeg ook terug van een achterstand van twee doelpunten, dus het geloof zal er bij de Italianen zeker inzitten.
76'
Wissel in bij Brazilië -> Fernando
76'
Wissel uit bij Brazilië -> Hulk
74'
Italië speelt niet goed, maar heeft simpelweg de kwaliteit om een paar keer per wedstrijd zeer gevaarlijk voor het doel te komen. Ditmaal is het de beurt aan invaller El Sharaawy, die een voorzet van Diamanti over het doel van Julio Cesar kopt.
72'
Wissel in bij Italië -> Stephan El Shaarawy
72'
Wissel uit bij Italië -> Alessandro Diamanti
71'
Doelpunt voor Italië, 2:3 door Giorgio Chiellini
De corner levert Italië een doelpunt op! De bal komt uiteindelijk bij Chiellini terecht, die de bal in de linkerhoek van de goal schuift. Een vreemd moment voltrok zich wel bij het doelpunt. Scheidsrechter Irmanov leek voor een penalty voor Italië te fluiten, voor de bal in het doel lag. Toch heeft de scheidsrechter het doelpunt goedgekeurd, tot ongenoegen van de Braziliaanse spelers.
70'
Een lekkere poging hoor, van Diamanti. Aan de linkerkant van het veld rolt de bal uit het strafschopgebied en met de buitenkant van zijn linkervoet probeert Diamanti op doel te schieten. De bal wordt aangeraakt en Italië krijgt een corner.
68'
Even leek Italië in de wedstrijd terug te komen, maar door twee fantastische doelpunten van Neymar en Fred, lijkt een eerste plaats in Poule A ver weg voor Italië.
68'
Wissel in bij Brazilië -> Bernard
68'
Wissel uit bij Brazilië -> Neymar
66'
Doelpunt voor Brazilië, 1:3 door Fred
Wat een heerlijk doelpunt van Fred! De Braziliaanse nummer 9, die ooit nog bij Feyenoord onder contract stond, zet zijn ploeg op een 3-1 voorsprong. Marcelo speelt de lange bal op Fred, die Chiellini afschudt en vervolgens de bal verwoestend langs Buffon schiet.
62'
In het strafschopgebied gaat Balotelli onderuit en claimt hij een penalty, maar scheidsrechter Irmatov constateert geen overtreding van Dante op Balotelli.
61'
Zo! Balotelli schiet de bal kei- en keihard op doel en maakt het Julio Cesar zeer moeilijk. De doelman weet met een uiterste redding de bal uit het doel te redden.
61'
Gaat Balotelli het kunststukje van Neymar herhalen? De afstand lijkt veel te groot, maar de spits gaat proberen een vrije trap van dertig meter direct op doel te schieten.
58'
Italië komt in de tweede helft meer in het spel voor dan in de eerste helft. De ploeg van Prandelli speelt een stuk aanvallender dan in het eerste bedrijf.
54'
Doelpunt voor Brazilië, 1:2 door Neymar
Lang heeft Italië niet van de gelijkmaker niet kunnen genieten, want Brazilië staat andermaal op voorsprong. Wie anders dan blikvanger Neymar zet de Braziliaanse formatie op voorsprong. Uit een vrije trap krult de nummer tien van Brazilië de bal fantastisch over de muur en in de kruising. Buffon heeft geen kans en wordt voor de tweede keer deze wedstrijd gepasseerd.
53'
Op een veelbelovende plaats, op de rand van het strafsschopgebied, krijgt Brazilië een vrije trap. Neymar gaat achter de bal staan.
51'
Doelpunt voor Italië, 1:1 door Emanuele Giaccherini
Of het nou terecht is of niet, Italië staat weer op gelijke hoogte met Brazilië. Op fantastische wijze zet Balotelli Giaccherini vrij voor het doel: met een hakballetje verlengt de nummer 9 een lange bal. Giaccherini penetreert in het strafschopgebied, heeft geen verdediger bij zich en schiet de bal in de lange hoek langs Julio Cesar.
50'
Bijna komt Brazilië op een 2-0 voorsprong door Fred, maar in buitenspelpositie tikt de spits de bal over het doel van Buffon.
47'
Met een schot van een meter of dertig probeert middenvelder Candreva Buffon te verrassen, maar het schot vliegt meters over en naast het Braziliaanse doel.
46'
Net als in de eerste helft, begint Brazilië de tweede helft met een kans. Via Dani Alves en Hulk komt de bal bij Oscar terecht, die het Buffon met zijn schot niet erg moeilijk maakt.
46'
45'
Einde eerste helft Na 45 minuten spelen, staat Brazilië op een 1-0 voorsprong tegen Italië. In de extra tijd van de eerste helft viel het doelpunt, toen invaller Dante uit de rebound de bal achter Buffon schoot. In de eerste helft was het Brazilië dat de overhand had en Italië dat voornamelijk bezig was met tegenhouden.
45'
Doelpunt voor Brazilië, 0:1 door Dante
In de extra tijd van de eerste helft komt Brazilië op voorsprong! Aan de linkerkant van het veld krijgen de Brazilianen een vrije trap en Neymar is degene die de bal opeist en de bal voorgeeft. Het is een afgemeten voorzet die door Fred op goal wordt gekopt, maar door Buffon wordt gekeerd. In tweede instantie is het echter wel raak: Dante staat bij de tweede paal en schiet zijn land uit de rebound op voorsprong.
45'
De extra tijd in de eerste helft bedraagt twee minuten.
44'
Gele kaart voor Luiz Gustavo (Brazilië)
Irmatov deelt alweer de vierde gele kaart in deze wedstrijd uit. Ditmaal is het de beurt aan Luiz Gustavo, die Candreva vasthoudt.
42'
Een slippertje van Dante levert Balotelli bijna een kans op! De invaller probeert in de verdediging een bal met zijn linkervoet te controleren, maar hij heeft zijn voet te laag staan. Daardoor lijkt Balotelli de bal te krijgen, maar daar had de Italiaanse superster niet op gerekend. Ook hij laat de bal aan zich voorbijgaan. Kans verkeken.
40'
Gele kaart voor Claudio Marchisio (Italië)
Ook de Italianen zijn wat feller in de duels geworden. Irmatov vergat Aquilani te bestraffen, maar geeft wel Marchisio een gele kaart. De middenvelder jaagt door op Oscar en begaat een harde overtreding op de Braziliaan, wat ten koste gaat van een gele kaart.
37'
Italië is voornamelijk bezig met het tegenhouden van Brazilië. Het thuisland heeft veel balbezit, speelt fel en aanvallend, maar creëert vooralsnog vrij weinig goede kansen.
35'
Dat Irmatov Aquilani niet bestraft is ongelooflijk. De middenvelder komt bij een bal die tussen hem en Dante in valt met twee benen in, maar ziet dat de scheidsrechter het met slechts een vrije trap afdoet.
35'
Balotelli is tot op heden onzichtbaar. Daarbij moet gezegd worden dat de aanvaller weinig aanvoer krijgt.
33'
Wissel in bij Brazilië -> Dante
33'
Wissel uit bij Brazilië -> David Luiz
32'
David Luiz krijgt de bal in de verdediging en schopt de bal over de zijlijn. De Braziliaanse verdediger kan niet verder spelen en wil worden gewisseld. Dat zal dan alweer de derde wissel worden in deze wedstrijd.
30'
Na een halfuur spelen heeft Italië al twee keer moeten wisselen. Eerst moest Prandelli Montolivo uit het veld halen. Even later was het de beurt aan Abate, die door een overtreding van Neymar geblesseerd is geraakt.
30'
Wissel in bij Italië -> Christian Maggio
30'
Wissel uit bij Italië -> Ignazio Abate
29'
Gele kaart voor Neymar (Brazilië)
De aanvaller is veel te laat en raakt daardoor in plaats van de bal Abate. Dit komt hem op een gele kaart te staan.
27'
David Luiz liep in de wedstrijd tegen Mexico een gebroken neus op, maar speelt vandaag gewoon. Zonder gezichtsbeschermer!
26'
Montolivo heeft het spel vanwege een blessure al na een klein halfuur moeten verlaten. David Luiz, die vervangen leek te worden, speelt gewoon nog.
26'
Wissel in bij Italië -> Emanuele Giaccherini
26'
Wissel uit bij Italië -> Riccardo Montolivo
24'
Neymar laat de kans op de 1-0 liggen! De sterspeler van Brazilië krijgt de bal aan de linkerkant van het veld aangespeeld en is Abate al kwijt. Vanuit een moeilijke hoek moet hij uithalen, maar hij schiet de bal voorlangs.
22'
Op de rechterhoek van het strafschopgebied krijgt Brazilië een vrije trap. Zowel Hulk als Dani Alves staat bij de bal.
20'
Oei! Een veelbelovend één-tweetje tussen Marcelo en Fred mislukt. De back stoomt op, speelt met een fantastische schaar zijn tegenstander voorbij en speelt Fred aan. De aanvaller heeft iets leuks in gedacht en probeert met een hakballetje weer Marcelo te bereiken, maar dat wordt door de Italiaanse verdediging doorzien.
17'
Daar is het eerste kleine kansje voor Balotelli! Marchisio wint aan de linkerkant van het veld het duel met Hulk, waarop hij de bal op Balotelli kan voorgeven. De spits van Italië is eerder bij de bal dan zijn tegenstanders en probeert met zijn linkervoet op doel te schieten, maar hij raakt de bal niet goed.
15'
Na een korte blessurebehandeling van David Luiz is het spel weer vervolgd. Brazilië staat even met tien tegen elf.
13'
De man die net een gele kaart haalde, lijkt de wedstrijd vroegtijdig te moeten verlaten. David Luiz heeft last van zijn rechterbovenbeen en zal waarschijnlijk door Dante vervangen worden.
10'
Brazilië speelt zeer fel. De Brazilianen dekken kort op de man en laten de Italianen niet opbouwen. Italië daarentegen zakt bij de opbouw van Brazilië wat in en zet pas druk als de verdediging van Brazilië de middellijn nadert.
8'
Gele kaart voor David Luiz (Brazilië)
Voor de tweede keer deze wedstrijd tackelt David Luiz Balotelli, terwijl de Italiaan de bal in zijn voeten ontvangt. Scheidsrechter Irmatov is streng, maar rechtvaardig en deelt al vroeg in de wedstrijd een gele kaart uit.
6'
Na een zeer slordige start, lijkt Italië zich al snel te herstellen. De ploeg van Prandelli krijgt in de zesde minuut van de wedstrijd zijn eerste corner. Brazilië, dat een flitsende start kende, heeft al twee corners gehad. De hoekschoppen leverden de Brazilianen niets op.
4'
Een wervelende start van Brazilië! Als de ploeg van Scolari iets scherper voor het doel was geweest, had het al op voorsprong gestaan.
2'
In de eerste minuut drie (!) gevaarlijke momenten voor het doel van Italië. Eerst lijdt Montolivo slordig balverlies, maar doet Oscar niet genoeg met de mogelijkheid die hij krijgt. Italië verovert de bal, maar verliest de bal meteen weer, waardoor Brazilië een tweede mogelijkheid krijgt. Weer doet Brazilië niet genoeg met de mogelijkheid, maar in de persoon van Hulk krijgt het de derde kans. De aanvaller, die voor Zenit St. Petersburg speelt, komt tot een schot, maar met een uiterste strekking brengt Buffon redding.
1'
1'
De wedstrijd in Salvador is begonnen!
Inmiddels hebben de spelers het veld betreden. Eerst klinkt het imponerende Italiaanse volkslied, vervolgens wordt het Braziliaanse volkslied gezongen. De wedstrijd staat op punt van beginnen!
Een hele goedenavond en welkom bij het live-verslag van de Confederations Cup-clash tussen Italië en Brazilië! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou vanavond live op de hoogte houden van deze wedstrijd. Onder het kopje 'Wedstrijdschema' kan je de opstellingen der beide elftallen bekijken.

Het belooft vanavond een spannende wedstrijd te worden tussen de twee voetbalgrootheden. Zowel Brazilië als Italië, wisten hun eerste twee groepsduels tegen Mexico en Japan te winnen. Dit betekent dat de winnaar van deze wedstrijd, de winnaar van groep A in de Confederations Cup wordt en - hoogstwaarschijnlijk - Spanje ontloopt. Het thuisland heeft een beter doelsaldo dan de Italiaanse formatie, waardoor het aan een gelijkspel ook genoeg heeft.

De Braziliaanse ploeg heeft in de eerste twee wedstrijden van de Confederations Cup indruk gemaakt. Onder leiding van sterspeler Neymar won het met 3-0 van Japan en met 2-0 van Mexico. Het Italië van Balotelli had daarentegen moeite in die duels. Tegen Mexico werd met 2-1 gewonnen, wat geen vreemde uitslag is. Ook de wedstrijd tegen Japan werd gewonnen, maar daar had de ploeg van trainer Prandelli veel meer moeite mee. In de tweede helft werd een 0-2 achterstand omgebogen en werd Japan uiteindelijk met 4-3 door de Italianen verslagen.

De mannen die vandaag in de gaten gehouden moeten worden, zijn natuurlijk Neymar en Balotelli. De twee jonge aanvallers hebben dit toernooi al twee keer gescoord. De Braziliaan Neymar laat dit toernooi zien waarom Barcelona hem voor vele miljoenen bij Santos heeft weggehaald. Vanavond zal hij in het Arena Fonte Nova te Salvador de kans krijgen om zich tegen een groot voetballand te bewijzen.