21:00 uur
Italië
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Andrea Pirlo 27. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Javier Hernández 34. / Penalty  (Giovani dos Santos)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Mario Balotelli 78. / Schot met rechts  (Emanuele Giaccherini)

90'
90'
Drie minuten extra tijd worden aan de wedstrijd toegevoegd.
90'
Mexico heeft nog weinig tijd over om een nederlaag te voorkomen. Het zou de eerste verliespartij zijn voor Mexico in 2013. Met de minuut komt een nederlaag echter dichterbij.
88'
Een schot van Jiménez vanaf ruim 20 meter kan worden gekeerd door Buffon, al heeft de Italiaanse doelman wel moeite met die bal.
88'
Wissel in bij Italië -> Alberto Aquilani
88'
Wissel uit bij Italië -> Emanuele Giaccherini
86'
Wissel in bij Mexico -> Raúl Jiménez
86'
Wissel uit bij Mexico -> Jesús Zavala
85'
Wissel in bij Italië -> Alberto Gilardino
85'
Wissel uit bij Italië -> Mario Balotelli
85'
De Italianen hebben de bal in de ploeg en spelen de bal rustig rond.
83'
Mexico maakt plotseling haast nu de ploeg achter staat. Het probeert Italië terug te dringen en de gelijkmaker te produceren.
81'
Gele kaart voor Daniele De Rossi (Italië)
79'
Gele kaart voor Mario Balotelli (Italië)
Na zijn doelpunt trekt Balotelli zijn shirt uit en ontvangt de gele kaart.
78'
Doelpunt voor Italië, 1:2 door Mario Balotelli
Opnieuw een voorsprong voor Italië! Giaccherini tikt een hoge bal in het strafschopgebied. Tussen twee Mexicaanse verdedigers in weet Balotelli de bal te raken en in het doel te werken. Goed gedaan van de spits die sterk zijn lichaam gebruikt om de Mexicaanse verdedigers van zich af te houden.
74'
Een schot van Flores vanaf een meter of 25 kan makkelijk worden gepakt door Buffon. De bal kwam recht op hem af.
72'
Na een voorzet van Pirlo komt de bal bij Balotelli. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalt de aanvaller uit, maar zijn schot vliegt ruim naast het doel van Corona.
70'
Een goede kopbal van Flores op het doel van Buffon na een vrije trap vanaf de zijkant. De bal vliegt een meter naast en zo komt er een einde aan het meest gevaarlijke moment van Mexico in de tweede helft tot nu toe.
68'
Wissel in bij Italië -> Alessio Cerci
68'
Wissel uit bij Italië -> Claudio Marchisio
67'
Wederom druk van Italië op het Mexicaanse doel. Verschillende voorzetten van de zijkanten kunnen echter niet tot doelpunt worden gepromoveerd.
64'
Een opstootje tussen Maza en Balotelli. Gelukkig zijn beide spelers verstandig en loopt het niet uit de hand.
60'
Balotelli claimt te zijn neergehaald in het strafschopgebied en dit lijkt ook zo te zijn. Het is echter een lichte overtreding en de scheidsrechter geeft, helaas voor de Italianen, geen penalty.
59'
De vrije trap die volgt op de overtreding van Dos Santos wordt door Pirlo maar net naast geschoten. Vanaf opnieuw zo'n 30 meter afstand schiet de middenvelder een metertje naast. Goede poging.
58'
Gele kaart voor Giovani Dos Santos (Mexico)
Dos Santos krijgt geel na een sliding op de benen van Abate.
57'
Druk van de Italianen op het doel van Mexico nu. Het leidt tot dusver niet tot een doelpunt.
54'
Een grote kans voor Montolivo nadat de vrije trap van Pirlo eindigt in de muur. Van dichtbij schiet de Italiaan echter recht op keeper Corona. Daar had Montolivo meer mee moeten doen!
53'
Wissel in bij Mexico -> Hiram Mier
53'
Wissel uit bij Mexico -> Javier Aquino
52'
Een vrije trap voor Italië na een overtreding van Maza. De bal ligt op dezelfde plek als van waaruit Pirlo in de eerste helft scoorde maar dan aan de andere kant.
50'
Aan het begin van de tweede helft is het tempo net zo hoog als de eerste helft. Het is vooral Italië dat de aanval zoekt.
47'
Gele kaart voor Héctor Moreno (Mexico)
Moreno krijgt de tweede gele kaart van de wedstrijd nadat hij Balotelli van achter onderuit werkt door op zijn hakken te gaan staan.
46'
De tweede helft is begonnen zonder dat er gewisseld is.
46'
45'
Na 45 minuten spectaculair voetbal is de tussenstand tussen Italië en Mexico 1-1. Het tempo in de eerste helft lag hoog en de wedstrijd was een genot om naar te kijken. De ploegen speelden vol op de aanval en dit resulteerde aan beide kanten in kansen. Het waren de Italianen die als eerste scoorden. Pirlo schoot schitterend raak uit een vrije trap van zo'n 30 meter afstand. Niet veel later was de stand weer gelijk. Na een fout van Barzagli kreeg Mexico een penalty. Hernandez benutte de strafschop en zo was de stand weer in evenwicht. Laten we hopen dat de tweede helft net zo is als de eerste met aanvallend voetbal van beide kanten!
45'
44'
Balotelli komt net snelheid te kort om een goede pass tot doelpunt te promoveren. Maar de Italiaanse spits laat zich zien en is gevaarlijk.
41'
Bijna een doelpunt voor de Italianen! Een voorzet vanaf recht komt net niet aan bij Balotelli omdat Corona de bal voor zijn voeten kan wegslaan. Een wederom wonderschone pass van Pirlo leidde die aanval in.
38'
Een goede voorzet van Abate kan maar net worden weggeslagen door keeper Corona. Dat zag er gevaarlijk uit!
34'
Doelpunt voor Mexico, 1:1 door Javier Hernández
Hernandez schiet de toegekende penalty laag in de rechterhoek binnen. En zo staat het weer gelijk na die fout van Barzagli. Barzagli verslikte zich in Dos Santos op de rand van zijn eigen zestien. Door een slechte balaanname van de Italiaanse verdediger kan Dos Santos hem de bal afpakken. In een poging zijn fout te herstellen, trekt hij de Mexicaan naar de grond: penalty.
33'
Gele kaart voor Andrea Barzagli (Italië)
De verdediger van Italië krijgt geel na zijn overtreding op Dos Santos.
33'
Penalty voor Mexico na een overtreding van Barzagli!
32'
Italië laat het initialief na de goal van Pirlo aan de Mexicanen, maar die weten tot dusver niet tot een goede aanval te komen.
27'
Doelpunt voor Italië, 0:1 door Andrea Pirlo
Een heerlijke vrij trap, na een overtreding van Torrado, van specialist Pirlo betekent de 1-0 voor Italië! Vanaf ongeveer 30 meter weet hij de bal in de rechterkruising te schieten. De keeper was kansloos op die schitterende inzet van de Italiaanse middenvelder. Zo weet hij zijn 100ste interland op te fleuren met een doelpunt, en wat voor een!
25'
Een goede actie van Balotelli aan de zijlijn. Hij probeert de bal af te leggen aan de speler op de rand van de zestien, dit lukt hem helaas voor Italië niet.
22'
Veel ruime voor Hernandez om een goed schot af te leveren. Dit lukt hem niet en het gevaarlijke moment van Mexico is voorbij.
20'
Guardado schiet van grote afstand, zijn schot is slecht en dus ongevaarlijk.
20'
Het tempo in de eerste twintig minuten ligt erg hoog en het spel golft op en neer. Leuk om naar te kijken!
16'
Een vrije trap van Dos Santos belandt in de muur. Uit de tegenstoot krijgt Pirlo een grote kans. Hij komt echter niet tot schieten. Pirlo claimt terecht een penalty maar krijgt deze niet. Hij wordt daar door twee Mexicaanse verdedigers in de tang genomen. De scheids beoordeelt het echter niet als zijnde een strafschop.
14'
Een schot van De Nigris belandt op de lat! Vanaf de rand van het strafschopgebied kan hij vrij uithalen, maar hij treft dus geen doel. Goede poging!
10'
Italie begint goed, twee schoten in korte tijd van spits Balotelli. Zijn eerste poging vliegt langs de kruising. Zijn tweede poging is van grote afstand, maar de Mexicaanse keeper heeft er duidelijk moeite mee. Zijn verdedigers schieten hem te hulp en werken de bal weg.
8'
Eerste grote kans voor Italie, maar een schot op doel van dichtbij door Balotelli wordt gekeerd door de Mexicaanse keeper.
4'
Het eerste schot op goal komt op naam van een speler van Mexico, maar zijn poging gaat meters naast het doel van Buffon.
1'
We zijn begonnen nadat de volksliederen hebben geklonken!
1'
Goedenavond en welkom bij de wedstrijd tussen de nationale elftallen van Mexico en Italië. Deze wedstrijd, die zal starten om 21.00 uur Nederlandse tijd, is voor beide teams de eerste pot die zij spelen tijdens de Confederations Cup in Brazilië. Het duel zal worden gespeeld in het Estadio de Maracana in Rio de Janeiro. Het is de tweede wedstrijd die wordt afgewerkt in groep A. Gisteravond won in die groep Brazilië met ruime cijfers van Japan; het werd 3-0 voor het gastland.

De selectie van het Mexicaanse nationale elftal kent weinig bekende namen. Veel internationals spelen in de eigen Mexicaanse competitie. Onder hen zijn ook oud Eredivisie-spelers Francisco Rodriguez en Carlos Salcido. Beide spelers kwamen in het verleden uit voor PSV. Ook Hector Moreno is een bekende naam voor de Nederlandse voetballiefhebber; hij verdedigde 3,5 jaar de clubkleuren van AZ en speelt tegenwoordig bij RCD Espanyol in Spanje. De meest ervaren man in de selectie van Mexico is middenvelder Gerardo Torrado, hij heeft maar liefst 138 interlands op zijn naam staan. Manchester United- speler Javier Hernandez is ongetwijfeld de bekendste speler van de Mexicanen. In 1999 wist het land uit Midden-Amerika de Confederations Cup te winnen.

Verliezend EK-finalist Italië herbergt meer bekende namen voor de gemiddelde voetballiefhebber. Enkelen hiervan zijn keeper Gianluigi Buffon, middenvelder Andrea Pirlo en aanvaller Mario Balotelli. Van de huidige selectie is Buffon de man aan Italiaanse zijde met de meeste interlands op zijn naam: 128. De Italiaanse spelmaker Andrea Pirlo speelt vanavond zijn 100ste interland voor Italië. De middenvelder van Juventus werkte op 7 september 2002 zijn eerste wedstrijd af voor het Italiaanse nationale elftal. Sindsdien volgden er nog 98 interlands waardoor de wedstrijd tegen Mexico een jubileumwedstrijd wordt voor de 34-jarige speler. Enfant terrible Balotelli is net op tijd hersteld van een spierblessure en start ‘gewoon’ in de basis. Voor de opstellingen van beide elftallen verwijs ik jullie naar het kopje ‘wedstrijdschema’.

De laatste keer dat Mexico en Italië tegen elkaar speelden was op 3 juni 2010. Deze vriendschappelijke interland werd gewonnen door Mexico. Destijds werd het in Brussel 2-1 voor de Mexicanen. In toernooiverband voetbalden de teams drie keer eerder tegen elkaar. De duels tijdens de WK ’s van 1994 en 2002 eindigden beiden in een gelijkspel; 1-1. Tijdens het WK van 1970 won Italië met 4-1.