17.06.2013 00:00

Balotelli bezorgt Italianen overwinning op Mexico

In een enerverend duel heeft Italië met 1-2 weten te winnen van Mexico. In dit duel, voor beide teams de eerste tijdens de Confederations Cup, was Italië grotendeels de betere ploeg en dus was de overwinning verdiend. Het tempo in de wedstrijd lag, vooral in de eerste helft, hoog en dit maakte het een aantrekkelijke pot.

Vanaf de aftrap zochten beide elftallen veelvuldig de aanval. Het waren echter vooral de Italianen die domineerden en de Mexicanen die er snel uitkwamen bij balverlies van de verliezend EK-finalist. Het spel golfde zo op en neer en zowel Italië als Mexico kreeg kansen. Het duurde tot de 27e minuut voordat de eerste kans verzilverd werd. Andrea Pirlo schoot van een meter of 30 afstand de bal genadeloos hard in de kruising. Hoe mooi de vrije trap van Pirlo ook was, gezegd moet worden dat de Mexicaanse keeper Jose Corona er niet erg goed uit zag bij dat doelpunt. Zeven minuten later stond het alweer gelijk. Andrea Barzagli verspeelde de bal op de rand van zijn eigen strafschopgebied aan Giovani dos Santos. Barzagli probeerde zijn fout te herstellen maar deed dit ten koste van een overtreding: penalty. De strafschop werd door spits Javier Hernandez feilloos binnen geschoten. De Italianen kregen in het vervolg van de eerste helft nog enkele kleine kansen, maar wisten niet opnieuw op voorsprong te komen.

In het begin van de tweede helft lag het tempo onverminderd hoog. Ditmaal was dat vooral de verdienste van de Italianen die veelvuldig de aanval zochten en de Mexicanen tot verdedigen dwongen. Mexico kwam slechts sporadisch aan counteren toe, maar deed dit zonder al te veel overtuiging. Lang bleef het gelijk, ondanks het overwicht van Italië. In de 78ste minuut zette enfant terrible Mario Balotelli de Italianen echter opnieuw op voorsprong. Tussen twee Mexicaanse verdedigers in kwam hij tot een schot waarop Corona geen antwoord had. Mexico werd daarna niet meer dreigend en de treffer van Balotelli bleek de winnende te zijn.

Na de eerste speelronde in groep A gaan Brazilië en Italië aan de leiding. Beide elftallen wonnen hun eerste groepswedstrijd. Voor de Italianen wacht woensdag de wedstrijd tegen Japan. De Mexicanen mogen het diezelfde dag opnemen tegen Brazilië. Winnen Italië en Brazilië allebei hun tweede wedstrijd, dan zijn zij door naar de halve finales. Dit betekent dat Japan en Mexico in dat geval zijn uitgeschakeld.