1 : 0 Torinfos in de Ticker Fred 41. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Édinson Cavani 48. / Schot met links
2 : 1 Torinfos in de Ticker Paulinho 86. / Kopbal  (Neymar)

90'
Afgelopen! Brazilië bereikt de finale van de Confederations Cup door een 2-1 overwinning op Uruguay. Middenvelder Paulinho kroonde zich vijf minuten voor tijd tot matchwinner door de winnende treffer tegen touwen te kopppen.
90'
90'
Spanning stijgt! Uruguay met een alles-of-niets-poging. Brazilië moet nog twee minuten overleven.
90'
Muslera is zelfs mee bij een corner van Forlan, maar de hoekschop is niet best! Counter van Brazilië levert niets op.
90'
Wissel in bij Brazilië -> Dante
90'
Wissel uit bij Brazilië -> Neymar
89'
De spelers van Uruguay beklagen zich bij scheidsrechter Osses, die naar hun mening te snel fluit bij duels.
86'
Doelpunt voor Brazilië, 2:1 door Paulinho. Een geweldige corner van Neymar belandt bij de tweede paal, omdat Muslera onder de bal doorgaat. Middenvelder Paulinho springt hoger dan zijn tegenstander en scoort!
83'
Wissel in bij Uruguay -> Walter Gargano
83'
Wissel uit bij Uruguay -> Álvaro González
80'
Nog tien minuten reguliere speeltijd. Beide ploegen lijken bang om te verliezen en kiezen daarom voor zekerheid. Dat komt de wedstrijd niet ten goede.
78'
Thiago Silva overschat zichzelf schromelijk en probeert het met een schot van een meter of 35. Heel ruim naast.
75'
Gele kaart voor Marcelo (Brazilië). En nu verschijnt de linksback in het boekje van arbiter Osses. Verdediger van Real Madrid mist de bal en raakt Cavani.
74'
Gele kaart voor Álvaro González (Uruguay). De verdediger schiet de bal bewust hard tegen Neymar op en wordt bestraft.
72'
Wissel in bij Brazilië -> Hernanes
72'
Wissel uit bij Brazilië -> Oscar
72'
Luiz Gustavo, de bikkelaar op het middenrif van Brazilië, komt in schotpositie en aarzelt niet. Slap rollertje levert geen gevaar op.
69'
Eigenlijk voor het eerst deze wedstrijd een echt goede aanval van Brazilië. Tik, tik, tik en Neymar staat voor doelman Muslera. De poging van de aanvaller heeft te weinig kracht, waardoor de sluitpast kan redden.
67'
Invaller Bernard wordt voor het eerst aangespeeld en heeft een prima actie in huis. Legt de bal klaar voor doelpuntenmaker Fred, die het vizier nu niet op scherp heeft staan. Kogelt de bal hoog over.
66'
Brazilië ontsnapt! Thiago Silva zet zijn voorhoofd per ongeluk tegen een vrije trap van Forlan, maar doelman Júlio César tikt de kopbal net over. Geweldige redding.
64'
Daar is-ie dan. Bernard vervangt de zeer tegenvallende Hulk.
63'
Wissel in bij Brazilië -> Bernard
63'
Wissel uit bij Brazilië -> Hulk
62'
Scolari geeft Bernard instructies. De buitenspeler van Atlético Mineiro gaat zo in de ploeg komen.
61'
Met de arbeidsethos van Edinson Cavani zit het wel goed, zo blijkt. Aanvaller trekt een sprint van zo'n veertig meter om mee te verdedigen, maar kan een ingooi voor Brazilië niet voorkomen.
57'
Hulk probeert het met een vrije trap van grote afstand. Schot van de aanvaller van Zenit St. Petersburg is kiezelhard, maar verrast Muslera niet. Doelman bokst de bal uit de hoek.
55'
De fans van het thuisland laten zich nu goed horen en proberen Brazilië naar een nieuwe voorsprong te schreeuwen. Het helpt nog niet, want het is bijna Uruguay dat scoort. Silva brengt met het hoofd redding op een goede voorzet van Suarez en voorkomt zo dat Forlan kan inkoppen.
54'
Neymar jut het publiek van Brazilië op bij het nemen van een corner. Hoekschop zorgt echter niet voor gevaar.
52'
Hulk probeert het in het strafschopgebied met een fopduik na een duel met Godin, maar arbiter Osses wuift de claim voor een penalty terecht weg. Scheidsrechter fluit prima.
48'
Doelpunt voor Uruguay, 1:1 door Edinson Cavani. Brazilië krijgt bal achterin maar niet weg. Aanvoerder Silva schuift de bal zo in de voeten van Cavani, die met links de verre hoek vindt en de gelijkmaker scoort.
48'
De toon is meteen weer gezet. Maxi Pereira kegelt Hulk op het middenveld omver, maar krijgt geen kaart. Aanvaller van Brazilië krabbelt met moeite weer op.
46'
46'
De tweede helft staat op het punt van beginnen.
45'
Luis Suarez verlaat hoofdschuddend het veld. Brazilië leidt door een doelpunt kort voor rust van aanvalsleider Fred. De voorsprong is gelukkig, aangezien beide landen weinig kansen kregen in het eerste bedrijf. De beste kans was voor Forlan. Na vasthouden van David Luiz mocht de aanvaller vanaf de strafschopstip aanleggen, maar doelman Cesar stopte zijn penalty.
45'
45'
De extra speeltijd bedraagt twee minuten.
43'
Een vrije trap voor Uruguay wordt slecht genomen door Forlan, waardoor Brazilië kan verdedigen. Nog twee minuten tot aan de rust.
40'
Doelpunt voor Brazilië, 1:0 door Fred. De treffer komt uit de lucht vallen en met enig geluk tot stand, maar telt uiteraard wel. Neymar wordt de diepte ingestuurd, controleert fraai en probeert het speeltuig over Muslera te stiftten. De rebound valt voor de voet van Fred die bal verkeerd raakt, maar wel scoort.
39'
Gele kaart voor Luiz Gustavo (Brazilië). Middenvelder van Bayern München maait over de bal heen en raakt het middenrif van Cristian Rodríguez. Terechte beslissing van Osses om die actie te bestraffen.
38'
Oscar, de schaduwspits van Brazilië, eist steeds meer ballen op, waardoor het thuisland beter in de wedstrijd komt.
37'
Kansje voor Fred. De Braziliaan komt richting de eerste paal en wordt begrepen door Marcelo. Godin voorkomt met een sliding een doelpoging, maar scheidsrechter Osses vergeet een corner te geven.
36'
Eindelijk mag Muslera, de doelman van Uruguay, ook een keer de bal aanraken. Sluitpost van Galatasaray vangt een korte corner van Dani Alves.
33'
Brazilië heeft nog niets in de melk te brokkelen en heeft nog geen goede kans gehad. Bondscoach Scolari is niet blij en laat dan langs de zijlijn merken.
30'
Forlan met een gevaarlijk shot. Aanvaller draait knap weg bij David Luiz en probeert het met een geplaatste bal: net niet tussen de palen.
29'
Cavani blijkt niet alleen met zijn voeten prima te kunnen mikken. Aanvaller van Napoli raakt met de arm vol het gelaat van Dani Alves. Scheidsrechter fluit voor ene overtreding, maar houdt de kaarten op zak.
27'
Brazilië speelt alsof het tegen een vierdeklasser oefent: in een veel te laag tempo en zonder inspiratie. Fans beginnen langzaam te morren.
26'
Duel nog niet erg hoogstaand. Gemiste penalty enige wapenfeit van Uruguay, terwijl thuisploeg nog helemaal niet gevaarlijk is geweest.
23'
En weer verspeelt Neymar de bal. Aanvaller tot op heden uiterst ongelukkig.
21'
Gele kaart voor Edinson Cavani (Uruguay). Vasthouden levert hem een prent op.
20'
Neymar blijkt ook maar eens mens. De aanvaller controleert een bal helemaal verkeerd en krijgt het speeltuig daardoor vol in het gezicht. Kolderiek moment.
16'
Brazilië lijkt door de gemiste penalty van Diego Forlán ineens een stuk scherper. Balletje gaat sneller rond en dat levert fraaie combinaties op.
14'
Penalty gemist door Diego Forlán, Uruguay. Niet Forlan, maar Julio Cesar juicht! De doelman duikt naar de linkerhoek. Dat blijkt een goede keuze, want de sluitpost keert de strafschop.
14'
Penalty voor Uruguay en een gele kaart voor David Luiz! De verdediger van Brazilië houdt bij een corner tegenstander Lugano vast en arbiter Osses wijst naar de stip. Forlan gaat achter de bal staan...
13'
Gele kaart voor David Luiz (Brazilië)
11'
Brazilië heeft het lastig met Uruguay, dat zoals altijd met het mes tussen de tanden speelt. Beide ploegen hebben het vijandelijke doel nog niet onder vuur genomen.
9'
De laatste ontmoeting tussen Brazilië en Uruguay dateert uit 2009. Toen waren de 'Goddelijke Kanaries' een flinke maat te groot. Het werd destijds 4-0.
6'
Júlio César heeft net als zijn collega Muslera nog niets te doen gekregen. De doelman van Brazilië en Queens Park Rangers staat in de belangstelling van de Italiaanse topclub AS Roma, maar liet weten daar niet mee bezig te zijn: "Wil me nu richten op het winnen van de Confederations Cup."
3'
Brazilië begint net zoals tegen Japan, Mexico en Italië voortvarend aan de wedstrijd. Veel druk en drang naar voren. Kansen levert het nog niet op.
1'
Aanvang wedstrijd. Uruguay heeft afgetrapt, de wedstrijd is begonnen!
De volksliederen hebben geklonken. Het is tijd voor een minuut stilte voor Marc-Vivien Foé. De Kameroens international overleed precies tien jaar geleden op het veld aan een hartstilstand.
De spelers van beide elftallen betreden het veld. Nog een paar minuten tot de aftrap!
Nog ruim een kwartier tot aan de aftrap van het duel tussen de twee Zuid-Amerikaanse landen in het Estádio Governador Magalhães Pinto te Belo Horizonte. Het duel staat onder leiding van de Chileense arbiter Enrique Osses.
Gastland Brazilië werd in de groepsfase glansrijk eerste in poule A met negen punten uit drie wedstrijden. In de openingswedstrijd tegen Japan werd er met 3-0 gewonnen, onder meer dankzij een geweldig doelpunt van Neymar, het wonderkind in de aanval. De kersverse aanwinst van FC Barcelona was in de daaropvolgende wedstrijden tegen Mexico (2-0) en Italië (4-2) met fraaie treffers en acties eveneens doorslaggevend.

Toch is Brazilië niet alleen afhankelijk van troetelkind Neymar. De formatie van bondscoach Scolari vaart een nieuwe koers met veel jonge talentvolle spelers, die de Goddelijke Kanaries in 2014 voor het eerst in twaalf jaar de wereldbeker moeten bezorgen. De Seleção heeft met middenvelders Paulinho, Oscar en Lucas Moura spelers van wereldkwaliteit. Ook de verdediging, door de criticasters gezien als de zwakste linie van het elftal, bestaat louter uit spelers van internationale topclubs: David Luiz (Chelsea), Daniel Alves (FC Barcelona), Thiago Silva (PSG) en Marcelo (Real Madrid).

De selectie van tegenstander Uruguay herbergt op papier een stuk minder kwaliteit. Toch is de tweevoudig wereldkampioen niet kansloos om de finale van de Confederations Cup te bereiken. Met Luis Suarez en Cavani beschikt het over twee topspitsen, terwijl oefenmeester Oscar Tabarez ook een beroep kan doen op Diego Forlan.

In de poulefase begon Uruguay met een nipte nederlaag tegen groepswinnaar Spanje (2-1). Daarna volgde een verdiende overwinning op Nigeria (1-2), waarna de Zuid-Amerikanen een ticket voor de halve finale behaalden door een eclatante zege op het zwakke Tahiti: 8-0. Hernandez, spits van het Italiaanse Palermo, was met een hattrick de man van de wedstrijd.
Goedenavond en welkom bij het duel tussen Brazilië en Uruguay in de halve finale van de Confederations Cup. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanavond verslag van deze wedstrijd. De aftrap is om 21.00 uur. Onder de knop ‘opstelling’ zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.