21:00 uur
Albanië
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Antoine Griezmann 90. / Kopbal  (Adil Rami)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Dimitri Payet 90. / Schot met rechts  (André-Pierre Gignac)

90'
Frankrijk begon de tweede helft veel beter dan in de eerste helft. Binnen tien minuten creëerde de ploeg van Deschamps al meer dan in de gehele eerste helft. Olivier Giroud kreeg drie opgelegde kansen, maar wist zijn kopballen niet tussen de palen te krijgen. Naar mate de druk toenam op de goal kwam Albanië er nog een keer gevaarlijk uit, waardoor Ledian Memushaj zijn inzet op het houtwerk zag belanden. In de slotfase maakte invaller Antoine Griezmann het verschil. Een voorzet vanaf rechts werd keurig in de hoek gekopt. Ver in de blessuretijd deed Payet er nog een schepje bovenop, door na een snelle counter raak te schieten. Frankrijk overtuigd wederom niet, maar wint wel en plaatst zich voor de volgende ronde.
90'
90'
Doelpunt voor Frankrijk, 2:0 door Dimitri Payet
In een vlijmscherpe counter komt Frankrijk er weer snel uit. Payet wordt aan de linkerkant van het veld aangespeeld, trekt naar binnen en passeert zijn tegenstander. De aanvaller schiet daarna gemakkelijk raak in de verre hoek.
90'
De blessuretijd bedraagt maar liefst vijf minuten.
90'
Doelpunt voor Frankrijk, 1:0 door Antoine Griezmann
Daar is dan toch eindelijk de goal voor Frankrijk. Het is invaller Antoine Griezmann die de voorzet vanaf rechts keurig in de hoek knikt.
88'
Gele kaart voor N'Golo Kanté (Frankrijk)
Een gele kaart voor N'Golo Kanté. Hij is de eerste Fransman die vandaag op de bon gaat. Hij trekt zijn tegenstander naar beneden en dat is het onderbreken van een aanval. Terecht geel dus.
87'
De tijd begint nu toch echt te dringen voor de Fransen.
85'
Het is gelijk de laatste verdedigende actie van Ajeti. Hij wordt vervanger door de man met nummer 6: Freddie Veseli. Het is de laatste wisselmogelijkheid van De Biasi.
85'
Wissel in bij Albanië -> Freddie Veseli
85'
Wissel uit bij Albanië -> Arlind Ajeti
84'
Kanté probeert het eens van grote afstand. De bal gaat laag de zestien in, wordt daar aangeraakt door de voet van Ajeti, maar weer gaat de bal naast.
81'
Gele kaart voor Amir Abrashi (Albanië)
81'
Laurent Koscielny krijgt weer een kopkans. Dimitri Payet draait de bal vanuit een vrije trap in, maar de vrijstaande Koscielny mist de bal volledig.
79'
Frankrijk kan counteren na een glijpartij van Xhaka. Gignac gaat dan onzorgvuldig om met de bal, maar uiteindelijk komt er toch een voorzet die door Sagna op de volley wordt genomen. Zijn poging is hard, maar gaat een meter over het doel.
77'
André-Pierre Gignac is de laatste speler die voor Frankrijk binnen de lijnen komt deze wedstrijd. In het stadion waar hij vele jaren voor Olympique Marseille speelde, wordt hij warm verwelkomt. Gignac vervangt Giroud in het laatste kwartier.
77'
Wissel in bij Frankrijk -> André-Pierre Gignac
77'
Wissel uit bij Frankrijk -> Olivier Giroud
75'
Het laatste kwartier van de reguliere speeltijd is aangebroken. Wat kunnen de Fransen nog?
74'
De tweede wissel van Albanië is een feit. Taulant Xhaka is binnen de lijnen gekomen. Hij is de vervanger van Burim Kukeli, die naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste minuten van dit toernooi heeft gespeeld. Kukeli is geschorst voor de volgende wedstrijd.
74'
Wissel in bij Albanië -> Taulant Xhaka
74'
Wissel uit bij Albanië -> Burim Kukeli
73'
Even wat rust nu. Ledian Memushaj ligt op het veld nadat hij is neergehaald door N'Golo Kanté.
71'
Ook een wissel aan de zijde van Albanië. Odise Roshi, basisspeler in de eerste wedstrijd, is in het veld gekomen. Hij heeft Andi Lila vervangen.
71'
Wissel in bij Albanië -> Odise Roshi
71'
Wissel uit bij Albanië -> Andi Lila
69'
Giroud kopt op de paal!
Wéér is daar Giroud met een opgelegde kans. Ditmaal kopt de spits een voorzet van Patrice Evra op de paal.
69'
Griezmann is binnen de lijnen gekomen. De aanvaller van Atlético Madrid vervangt Kingsley Coman.
68'
Wissel in bij Frankrijk -> Antoine Griezmann
68'
Wissel uit bij Frankrijk -> Kingsley Coman
67'
Derde kopkans voor Giroud
Kingsley Coman met een prima voorzet vanaf links, maar Olivier Giroud kan zijn derde kopkans niet omzetten tot een doelpunt.
63'
Wederom een kansje voor Frankrijk. Sagna komt met een afdraaiende voorzet richting de zestien, waar Koscielny nog staat gepositioneerd na de vorige corner. De verdediger van Arsenal krijgt de bal op zijn hoofd, maar mikt ver over.
62'
Een uur gespeeld in het Vélodrome in Marseille. Frankrijk is in de tweede helft op zoek naar een goal, maar voorlopig houdt Albanië stand.
57'
Frankrijk heeft in de tien minuten na rust al veel meer laten zien dan in de gehele eerste helft.
55'
Gele kaart voor Burim Kukeli (Albanië)
Burim Kukeli is de eerste speler die in deze wedstrijd een kaart krijgt. Kukeli is te laat bij de bal en beukt Kingsley Coman ondersteboven. De Albanees ontvangt daarbij de tweede gele kaart van het toernooi en mag daarom in de laatste groepswedstrijd niet meedoen, vanwege een schorsing.
54'
Daar is Pogba!
Payet levert een prachtige voorzet af met de buitenkant van zijn rechtervoet. Giroud ziet de bal over zich heengaan, maar bij de tweede paal komt Pogba aan gesprint en hij schiet de bal met een volley hard over het doel.
53'
Het spel golft op en neer. Nu is het Frankrijk weer wat er aan de andere kant vandoor is. Payet schiet de bal vanaf de rand van de zestien op doel, maar zijn inzet wordt getoucheerd en gaat naast.
51'
Lloris gered door de paal!
Daar is plots Albanië levensgevaarlijk. Een voorzet van de rechterkant komt in een scrimmage terecht waarbij Ledian Memushaj de bal als laatste raakt en de bal buiten bereik van Lloris tegen de paal werkt.
47'
Een halve minuut later is het meteen weer dreigend voor het doel van doelman Etrit Berisha. Payet draait een vrije trap in, de bal wordt door iedereen gemist en de bal gaat opnieuw net naast.
46'
Coman dichtbij openingstreffer
Meteen na de aftrap gaat Frankrijk de aanval in. Giroud krijgt de bal aan de linkerzijde van het veld, legt de bal voor en bij de tweede paal gaat Coman met een snoekduik naar de bal, maar zijn inzet gaat net naast.
46'
Wissel in bij Frankrijk -> Paul Pogba
46'
Wissel uit bij Frankrijk -> Anthony Martial
46'
Frankrijk heeft afgetrapt voor de tweede helft. Deschamps heeft ingegrepen. Paul Pogba is binnen de lijnen gekomen voor Anthony Martial.
46'
45'
Frankrijk had het enorm lastig in de eerste helft. De Albanezen verdedigen en zakten ver terug. De enige Fransman die nog iets liet zien was Dimitri Payet die tot drie keer toe een medespeler in stelling bracht om te scoren, maar zowel Giroud als Martial kregen hun bal niet op het doel. Het hoogtepunt van de eerste helft was de actie van Kingsley Coman, die met een mooie pirouette langs zijn tegenstander ging.
45'
45'
Er komt een extra minuut aan blessuretijd bij
44'
Vanuit een lastige hoek probeert Ledian Memushaj de vrije trap ineens op doel te schieten. Dat doet hij nog niet eens zo verkeerd, maar de bal daalt te langzaam waardoor de bal een meter over het doel gaat.
43'
Het spel is even stilgelegd omdat Patrice Evra behandeld moet worden. De Fransman komt in een duel om de bal hard op zijn rug en hoofd terecht. Voor de zekerheid is Lucas Digne ook begonnen aan een warming-up.
41'
Payet weer met een mooie steekbal richting Martial, maar laatstgenoemde krijgt de bal niet bij collega-aanvaller Olivier Giroud.
40'
Inmiddels is Paul Pogba gaan warmlopen aan de rand van het veld.
39'
Kans voor Albanië. Uit een corner krijgt Ermir Lenjani een schietkans, maar via een been van een Franse verdediger gaat de bal naast.
38'
Een minuut later staat Sadiku alweer klaar om een voorzet vanuit de vrije trap die hij net verdiende binnen te koppen, maar ware het niet dat Laurent Koscielny de bal net voor hem wegkopt.
37'
Armando Sadiku ligt voor de tweede maal binnen korte tijd op de grond. De spits van FC Zurich krijgt een voet van Matuidi op zijn onderbeen. De spits kan wel verder.
36'
Payet met een vrije trap vanaf de rechterkant. Giroud gaat met zijn hoofd naar de bal, maar kopt net zoals in de openingsminuten van de wedstrijd de bal over het doel.
35'
Een voortreffelijke actie van Kingsley Coman aan de zijlijn. Terwijl de tegenstander komt inlopen om de bal te blokken, passeert Coman met een mooie pirouette zijn tegenstander. Het oogst applaus vanaf de tribune.
34'
Ook Sagna nu even op de grond. De Fransman gaat het kopduel aan met Ermir Lenjani en krijgt een beuk. Sagna staat echter snel weer.
33'
Mooie diepe bal van Payet richting Olivier Giroud, de bal is net iets te hard waardoor de spits van Arsenal niet bij de bal kan komen.
32'
Het lijkt wel alsof Anthony Martial stijf staat van de zenuwen. Het is nu al de zoveelste keer dat de spits van Manchester United een bal niet goed aanneemt, te veel tijd nodig heeft, of de bal over de achterlijn tikt. Zojuist weer het laatste geval.
31'
Armando Sadiku is er even bij gaan zitten, nadat hij een duw van Laurent Koscielny krijgt. Matuidi speelt de bal sportief uit.
28'
Tot dusver heeft de ingreep van Deschamps niet veel geholpen. Het spel van de Fransen is nog niet zoals we hadden verwacht. Deschamps kijkt gefrustreerd om zich heen wanneer Martial opnieuw een bal niet goed weet te controleren.
23'
Martial zit nog niet lekker in de wedstrijd. De vervanger van Antoine Griezmann heeft al meerdere keren teveel tijd nodig gehad om een bal te controleren.
21'
Wat een heerlijke pass van Dimitri Payet richting Anthony Martial. De spits van Manchester United loopt weg van zijn tegenstander, heeft dan teveel tijd nodig zodat Arlind Ajeti kan ingrijpen en de bal voor de voeten van Martial wegtikt.
17'
Een aanval over veel schijven bij Frankrijk. Payet wordt in de as aangespeeld en geeft dan onverwachts een mooie hoge bal richting Giroud, maar die bal wordt verwerkt door een verdediger van Albanië.
15'
Matuidi passeert een tegenstander, dribbelt dan de zestienmeter binnen en probeert met de binnenkant van de voet de verre hoek van het doel te zoeken. De Fransman schiet tegen een tegenstander aan.
15'
Frankrijk heeft het niet makkelijk in de beginfase van de wedstrijd. De Albanezen verdedigen zoals verwacht en de Fransen komen er maar lastig door.
12'
Er zijn in een kort tijdsbestek verscheidene spelers uitgegleden op het veld. Giroud is even naar de kant gegaan om wat aanpassingen te doen aan zijn schoeisel.
8'
Even wat onrust in de defensie van Frankrijk, wanneer Ermir Lenjani ver mag komen. De verdediger uitkomend voor FC Nantes, wordt op de zestien gestopt door Adil Rami.
6'
Albanië als voetbalnatie is niet erg bekend. De spelers die vanavond beginnen tegen Frankrijk spelen toch op een behoorlijk niveau. Zo spelen vier spelers in de Italiaanse competitie en verdienen twee internationals hun brood in de Duitse Bundesliga.
4'
De vrije trap die volgt uit de overtreding op Coman, komt van de voet van Dimitri Payet. De aanvaller slingert de bal voor de goal en bereikt Giroud. De spits van Arsenal kan de bal niet goed genoeg plaatsen, waardoor zijn kopbal over het doel gaat.
3'
Kingsley Coman meldt zich voor zijn eerste actie. Met een sleepbeweging probeert hij tussen twee verdedigers door te komen, maar Albanezen hebben een overtreding nodig om Coman te stoppen.
1'
Arbiter Collum heeft gefloten voor het begin van de eerste helft. We zijn onderweg. veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.
1'
Voor aanvang van de wedstrijd stellen beide ploegen zich op rond de cirkel op de middellijn. Dit ter nagedachtenis aan de politieagenten die eerder deze week werden vermoord in Frankrijk. Er klinkt een minuut lang een applaus.
In navolging van het volkslied van Albanië, klinkt de Marseillaise, het volkslied van de Fransen, door het stadion. De vele Fransen zingen voluit mee.
De spelers betreden het veld van het Vélodrome in Marseille. Het stadion zit tot de nok toe vol en er heerst een prachtige sfeer. Weet Frankrijk opnieuw te winnen, dan kwalificeert het zich voor de volgende ronde.
De vorige keer dat Frankrijk zonder Antoine Griezmann en Paul Pogba aantrad in een interland, wist Frankrijk niet te winnen. Het was de interland van 17 november 2015, toen Frankrijk daags na de aanslagen in Parijs tegen Engeland speelde. Engeland won die ontmoeting met 2-0.
De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft naar aanleiding van de nipte overwinning tegen Roemenië ingegrepen in zijn basisopstelling. Deschamps haalt de vedetten Paul Pogba en Antoine Griezmann naar de kant. Het tweetal wordt vervangen door Kingsley Coman en Anthony Martial. In de wedstrijd tegen Roemenië waren zij ook de vervangers van Pogba en Griezmann.

Bij Albanië heeft bondscoach Giovanni De Biasi drie wijzigingen doorgevoerd, waarvan één noodzakelijke. Lorik Cana is door zijn rode kaart in de eerste wedstrijd tegen Zwitserland niet van de partij en hij wordt vervangen door Andi Lila. Verder zijn Taulant Xhaka en Odise Roshi verwezen naar de bank. Zij worden vervangen door Ledian Memushaj en Arlind Ajeti.
In navolging van Roemenië en Zwitserland beginnen Frankrijk en Albanië ook aan hun tweede wedstrijd van de poulefase. De wedstrijd begint donderdagavond om 21:00 uur. De opstellingen van beide ploegen zullen een uur voor aanvang van de wedstrijd bekend worden. De wedstrijd staat onder leiding van de Schotse arbiter William Collum, die zijn eerste wedstrijd van het toernooi gaat fluiten.

Beide ploegen speelden in de eerste speelronde hun eerste wedstrijd. Frankrijk wist nipt te winnen van Roemenië, terwijl Albanië onderuit ging tegen Zwitserland. Het moet voor beide ploegen dus wel wat beter in de aankomende wedstrijd. Voor Albanië is dat geen gemakkelijke opgave tegen één van de favorieten voor de eindzege op het Europees Kampioenschap. Daarnaast mist Albanië ook nog eens aanvoerder Lorik Cana. Hij kreeg in de wedstrijd tegen Zwitserland in de 36ste minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest inrukken met rood.

Onderlinge resultaten
De laatste keer dat beide landen elkaar troffen is bijna precies een jaar geleden. Op 13 juni 2015 ontving Albanië in een oefenwedstrijd in Elbasan het Frankrijk van Didier Deschamps. Verrassend genoeg wist Albanië in eigen land met 1-0 de Fransen te verslaan. En je kunt niet zeggen dat Frankrijk met een b-elftal speelde, gezien de aanwezigheid van onder andere Dimitri Payet, Olivier Giroud, en Antoine Griezmann. De enige doelpuntenmaker van die wedstrijd, Ergis Kaçe is er op dit EK niet bij.

Ook in 2014 had Frankrijk moeite met de Albaniërs. Op 14 november 2014 kwam Albanië door een doelpunt van Mergim Mavraj op voorsprong, maar een kwartier voor tijd bracht Griezmann de Fransen weer langszij. Verder dan een 1-1 kwamen de Fransen echter niet. Frankrijk is dus gewaarschuwd, maar gezien het kwaliteitsverschil en het voordeel in eigen land te spelen, is Frankrijk wel de grote favoriet om deze wedstrijd te winnen.

Reserverol Pogba?
Bij Frankrijk wordt er wat meer verwacht. De enige speler die echt het verschil kon maken was Dimitri Payet. De buitenspeler maakte de belangrijke 2-1, door de bal prachtig in de verre kruising te schieten. Paul Pogba, de speler waar de natie Frankrijk hoge verwachtingen van heeft, viel tegen. De middenvelder van Juventus werd al vroeg in de tweede helft naar de kant gehaald. In aanloop van de wedstrijd van vanavond werd er al gespeculeerd over een reserverol voor Pogba in de wedstrijd tegen Albanië.

De definitieve opstelling zal om 20.00 uur bekend worden, dan weten we of Deschamps heeft ingegrepen na de tegenvallende wedstrijd tegen Roemenië. Het liveverslag wordt gedaan door Thomas Mulder. Veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.