SBV Excelsior
3:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Adil Auassar 10. / Schot met links  (Jordan Botaka)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Nemanja Gudelj 33. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Khalid Karami 40. / Schot met rechts  (Sander Fischer)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Kevin van Diermen 68. / Eigen goal
3 : 2 Torinfos in de Ticker Muamer Tanković 73. / Schot met rechts  (Simon Poulsen)
3 : 3 Torinfos in de Ticker Carlo de Reuver 84. / Schot met links

90'
Na een zeer vermakelijke tweede helft gaan beide ploegen met één punt naar huis. kort na rust leek Excelsior de voorsprong van de eerste helft uit te gaan breiden, maar toen deze storm was gaan liggen, kwam AZ heel snel op een 3-2 voorsprong. Met twee minuten binnen vijf minuten (een eigen doelpunt van van Diermen en een goal van Tankovic)leek AZ eindelijk weer eens thuis een zege te gaan boeken. Invaller De Reuver profiteerde na 84 minuten echter alert bij een blunder van Esteban. Het uiteindelijke gelijkspel was een juiste afspiegeling van deze wedstrijd.
90'
90'
Recht in de handen van Coutinho en meteen einde wedstrijd.
90'
Vlak voor tijd krijgt AZ nog een corner. Worden ze nog gevaarlijk?
90'
Een wedstrijd die zeer vermakelijk is geworden in de tweede helft krijgt nog minimaal vier minuten extra tijd.
88'
Krijgen we nog een winnaar bij dit spektakelstuk?
86'
Gele kaart voor Luigi Bruins (SBV Excelsior)
Btuins komt veel te laat wanneer hij probeert mee te verdedigen. Hij is het er zelf niet mee eens, maar ook deze kaart is verdient.
84'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 3:3 door Carlo de Reuver
Wat een blunder van Esteban. Vermeulen probeert hem met een lobje te verschalken,maar die inzet is niet heel goed. Esteban laat de bal echter los. Deze valt voor de voeten van De Reuver die met zijn eerste balcontact de 3-3 aantekent.
84'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Carlo de Reuver
84'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Kevin van Diermen
83'
Gele kaart voor Mattias Johansson (AZ Alkmaar)
Gouriye wordt aan zijn shirtje getrokken wat de eerste gele kaart voor AZ oplevert deze middag.
82'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Viktor Elm
82'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Muamer Tanković
79'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Ninos Gouriye
79'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Toni Varela
77'
Gele kaart voor Kevin Vermeulen (SBV Excelsior)
De invaller pakt meteen een kaart na onbehouwen doorjagen op Jeffrey Gouweleeuw
77'
De poging van Adil Auassar is fraai, maar niet op goal. Esteban vloog mooi met de bal mee, maar hoefde niet in actie te komen.
76'
Een overtreding van Gudelj geeft Excelsior een vrije trap op een interessante positie.
73'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
73'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
73'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 3:2 door Muamer Tanković
Poulsen geeft de bal vanaf links goed voor. Tankovic kan ongehinderd het strafschopgebied inlopen en schiet de bal fraai binnen. AZ staat voor het eerst vanmiddag op voorsprong.
72'
Nu is het weer AZ die nadrukkelijk op zoek is naar de zege. De gelijkmaker heeft de thuisploeg een grote aanvallende impuls gegeven.
68'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 2:2 door Kevin van Diermen (eigen doelpunt)
Dat is lekker invallen voor Ridgeciano Haps! Hij probeert vanaf links een voorzet te geven. Van Diermen probeert deze te onderscheppen, schampt de bal en ziet hem bij de eerste paal binnen vallen.
67'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Ridgeciano Haps
67'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Thom Haye
67'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Mikhael Rosheuvel
67'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Robert Mühren
64'
De Excelsior storm is even gaan liggen, maar AZ maakt hier nog geen gebruik van. Celso Ortíz probeert het nu wel van afstand, maar zijn bal draait steeds verder van het doel weg.
61'
Het publiek laat zijn onvrede merken. AZ staat achter en volledig onder druk tegen Excelsior.
58'
Weer een heerlijke poging van Tom van Weert. Vanaf links schiet hij de bal half volley op goal. Esteban is kansloos maar de bal gaat net voor het doel langs. De 1-3 hangt nu meer in de lucht dan de 2-2.
56'
Op de lat! Een prachtige aanval over de linker kant via Luigi Bruins. Hij trekt de bal terug op Tom van Weert. De spits strekt zich om de bal te raken, maar schiet de bal vol tegen de lat boven Esteban.
54'
Een heerlijke uithaal van Adil Auassar. Vanaf de rand van het strafschop mikt hij echter over het doel van Esteban.
53'
Hoe krijgt Aron Jóhannsson die er niet in? Thom Haye geeft vanaf links een strakke voorzet voor het doel langs. De spits komt bij de tweede paal inglijden, maar schiet de bal voor het lege doel langs.
51'
Mühren krijft een hoge bal in de diepte van Johansson. De spits krijgt de bal niet snel genoeg onder controle, waardoor Kevin van Diermen hem de bal kan afsnoepen.
48'
AZ gaat na de rust verder waar men voor de rust gebleven was, de zoektocht naar de gelijkmaker. Excelsior komt echter weer georganiseerd de kleedkamer uit en houdt de ruimtes klein.
46'
45'
De spelers zoeken onder begeleiding van een fluitconcert van het thuispubliek de kleedkamers op. Lange tijd was het een schaakspel, maar in de slotfase was het een heerlijke wedstrijd. Excelsior kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar de wedstrijd is nog zeker niet gespeeld. Het is bijna niet voor te stellen dat het bij de goals van Auassar, Gudelj en Karami zal gaan blijven vanmiddag.
45'
45'
Er komt nog minimaal één minuut extra bij.
44'
Fischer glijdt de bal nu bijna in eigen doel. Houdt Excelsior de voorsprong vast tot aan de rust?
42'
En weer niet. Ditmaal vindt Robert Mühren Coutinho op zijn weg wanneer hij lijkt te gaan scoren. Excelsior is na de goal van Karami de organisatie even helemaal kwijt.
41'
Bijna weer de gelijkmaker! Aron Jóhannsson mag geheel vrij uithalen, maar krult de bal naast.
40'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:2 door Khalid Karami
Karami komt vanaf eigen helft opstomen. Bij AZ besluit niemand hem aan te pakken, waarna hij vanaf de rand van het strafschopgebied heerlijk diagonaal over de grond in kan schieten.
39'
Gele kaart voor Sander Fischer (SBV Excelsior)
Fischer onderbreekt een veelbelovende aanval van AZ door het centrum. De aanvoerder van Excelsior is boos op de scheidsrechter, maar de kaart is wel terecht.
35'
Na de gelijkmaker is het thuispubliek ook ineens wakker geworden. Met behulp van trommels en de bekende klappers gaat men achter de eigen ploeg staan.
33'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 1:1 door Nemanja Gudelj
Vanaf ruim twintig meter krijgt Gudelj alle tijd om te mikken. Die ruimte benut hij optimaal, door de bal fantastisch binnen te krullen.
31'
Ineens is Excelsior gevaarlijk! Een scherpe voorzet vanaf links door Bruins valt bijna voor de voeten van Van Weert. Esteban let goed op en kan Van Weert van scoren afhouden.
29'
Jeffrey Gouweleeuw geeft een slim duwtje, waardoor hij de corner vrij kan koppen. Hij mikt de bal over het doel van Coutinho.
29'
AZ lijkt wat sterker te worden en de wedstrijd naar zich toe te trekken. De thuisploeg verdient wederom een hoekschop.
25'
Coutinho heeft wat moeite met een schot vanaf 25 meter. De stuiter verrast de doelman bijna, maar nadat hij weg leek te glijden, herstelde hij zich net op tijd.
24'
AZ denkt er snel uit te kunnen komen. Aron Jóhannsson en Muamer Tanković staan voor het doel, maar de voorzet van de linkerkant gaat aan beide mannen voorbij, waardoor Coutinho de bal eenvoudig op kan pikken.
23'
De verdediging van Excelsior staat goed opgesteld. AZ weet er vooralsnog amper een gaatje in te vinden. De omschakeling van de bezoekers is daarentegen vaak erg slordig, waardoor er weinig gecounterd kan worden.
21'
Een hoekschop van AZ is aan de lange kant en vliegt aan alles en iedereen voorbij.
19'
AZ heeft de snelle tegentreffer nog niet echt goed weten te verwerken. De thuisploeg weet weinig gevaar te stichten in het eerste kwart van de wedstrijd. Voor Excelsior is er op dit moment ook weinig noodzaak om de aanval te zoeken.
15'
Thom Haye probeert vanaf links de bal voor te krijgen en is op zoek naar Robert Mühren. De spits van AZ wordt echter goed verdedigt door Khalid Karami, waardoor hij niet bij de bal kan komen.
12'
De dreiging die Excelsior brengt komt voorlopig voornamelijk van Botaka af. De snelle buitenspeler schiet in het zijnet, terwijl Auassar weer goed gepositioneerd voor het doel stond.
10'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 0:1 door Adil Auassar
Botaka is veel sneller dan Celso Ortíz en kan kiezen uit twee vrijstaande ploeggenoten voor het doel. Auassar komt goed voor zijn man en tikt met buitenkant links de bal binnen.
8'
Coutinho, wat doe je nu? De keeper van Excelsior neemt veel te veel tijd bij het opbouwen. Aron Jóhannsson weet bijna te profiteren, maar Coutinho hersteld zijn eigen fout.
5'
Gele kaart voor Bas Kuipers (SBV Excelsior)
Kuipers heeft al een vroege gele kaart te pakken. Hij onderbreekt een snelle een-twee om hardhandige wijze. Over de kaart bestaat geen twijfel.
4'
De bal eindigt in de handen van Esteban, waardoor Excelsior niet gevaarlijk kan worden.
3'
Het eerste wapenfeit van de wedstrijd is voor de bezoekers. De voorzet van Adil Auassar wordt geblokt, waardoor Excelsior een corner verdient.
1'
In de jacht op de eerste uitzege sinds lange tijd heeft Excelsior afgetrapt in Alkmaar.
1'
Bij Excelsior ontbreekt Rick Kruys. Hij is ziek en wordt vervangen in de basis door Toni Varela.
Inmiddels is bekend dat de keuze van John van den Brom op Esteban is gevallen als doelman voor vanmiddag.

Van harte welkom bij het duel tussen AZ en Excelsior. Om 14.30 uur trappen beide ploegen af voor hun elfde wedstrijd in de Eredivisie. In het AFAS-Stadion strijden beide middenmotors om aansluiting bij de subtop. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u live verslag doen van deze wedstrijd.

AZ Alkmaar
In de week waarin heel Alkmaar vooral bezig was met de vijftigste verjaardag van assistent-trainer Marco van Basten, moest John van den Brom zijn mannen ook klaarstomen voor het treffen met Excelsior. Als eerste wedstrijd in november is dit een mooie gelegenheid om af te rekenen met een obsessie van deze maand. AZ won de laatste twee jaar namelijk slechts maar één van de zeven wedstrijden in deze maand. Van den Brom had de selectie na de bekerwinst op GVVV een vrije dag gegeven, maar zag tot zijn genoegen veel speler die toch op eigen initiatief naar het trainingsveld komen. Tekenend voor hun mentaliteit, aldus de trainer. Deze extra dag kon Van den Brom sowieso goed gebruiken, om na te denken over alle twijfelgevallen in zijn selectie. Van Guus Hupperts en Muamer Tankovic is het nog niet bekend of ze op tijd fit zijn voor de wedstrijd, terwijl Markus Henrikssen en Steven Berghuis vandaag sowieso niet mee zullen doen. Daarnaast moet Van den Brom ook een keuze maker over met welke keeper hij gaat starten. Hij is tevreden over beide goalies, maar laat iedereen lange tijd in onzekerheid over zijn keuze.

Excelsior
Ook Excelsior boekte afgelopen week een bekeroverwinning tegen een amateurploeg. Kevin van Diermen, die op bezoek bij WKE een rode kaart voorgeschoteld kreeg, is vandaag gewoon inzetbaar. De aanklager heeft zijn rode kaart geseponeerd, waardoor er geen gevolgen aan zitten voor de speler. Net als zijn collega aan de kant van AZ, heeft ook coach Marinus Dijkhuizen enkele vraagtekens in zijn selectie. Bas Kuipers lijkt hersteld van zijn blessure en trainde afgelopen vrijdag voor het eerst weer met de selectie mee. Voor Daryl van Mieghem en Richard Stolte lijkt de wedstrijd vandaag te vroeg te komen. Voor Excelsior is een bezoekje aan Alkmaar in het verleden een garantie voor puntverlies gebleken. Van de zestien voorgaande uitwedstrijden werden er door de Kralingers maarliefst twaalf verloren. De overige vier keer ging er een punt mee naar huis, na een gelijkspel.

Feitjes
Beide ploegen gaan vanmiddag op zoek naar het doorbreken van een slechte reeks. AZ won slechts een van haar laatste zeven thuiswedstrijden, terwijl Excelsior al 22 uitwedstrijden op rij in de Eredivisie niet tot winst is gekomen. Bovendien hebben de Rotterdammers in hun laatste 26 Eredivisieduels niet de 0 weten te houden. Men is vooral kwetsbaar bij spelhervattingen. Dit seizoen incasseerden ze daaruit al zeven tegentreffers. Onder Van den Brom scoorde AZ juist al drie keer uit een spelhervatting.

De wedstrijd staat vanmiddag onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.