1:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Marnix Kolder 8. / Kopbal  (Jeffrey Rijsdijk)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 47. / Kopbal  (Thomas Bruns)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 67. / Schot met links
1 : 3 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 90. / Schot met rechts  (Oussama Tannane)

90'
Heracles Almelo heeft optimaal geprofiteerd van de man-meer-situatie. Met een hattrick schoot hij Heracles naar de tweede competitiezege, die terecht is.

Bedankt voor het volgen voor dit duel. Ik wens je nog een fijn weekend!
90'
90'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:3 door Bryan Linssen
De overwinning is binnen! Heracles Almelo benut de zee aan ruimte met Tannane en Linssen. Tannene ontsnapt aan Van der Linden. Hij houdt in het strafschopgebied het overzicht en gunt Linssen zijn eerste hattrick in de Eredivisie.
90'
De vier minuten blessuretijd is inmiddels al bijna twee minuten onderweg.
90'
Gele kaart voor Sven Nieuwpoort (Go Ahead Eagles)
Nieuwpoort op de bon, omdat hij Tannane vasthoudt.
88'
Linssen?! Nee! Mickey van der Hart met een uitstekende redding op een goed schot van de invaller.
85'
Simon Cziommer is niet helemaal fit meer. Hij klaag over kramp. Met Bas Sibum heeft Heracles Almelo dus vers bloed binnen de lijnen.
84'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Bas Sibum
84'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
82'
Paal! Pech voor Jeroen Veldmate. Hij kopt de bal vanuit een hoekschop de paal. Go Ahead Eagles blijft daardoor in de wedstrijd, maar komt er niet echt uit op dit moment.
81'
Tannane, Tannane, Tannane Wat een kansen heb je toch. Weer is hij helemaal vrij op de linkerkant, maar wederom stuit hij op Mickey van der Hart. Dit moet de vleugelaanvaller veel beter doen.
80'
Go Ahead Eagles neemt meer risico om de gelijkmaker te forceren. Dat betekent dat Heracles Almelo meer ruimt krijgt om het af te maken, maar dat lukt tot dusver nog niet.
76'
Van der Hart houdt GAE in de wedstrijd! Op de linkerflank is Oussama Tannane zijn tegenstander te snel af. In het strafschopgebied waagt de aanvaller van Heracles Almelo een poging in de kort hoek. Daar ligt ook Mickey van der Hart, die uitstekend redt.
75'
Een alles of niets wissel aan de kant van GAE. Ten Den is een extra aanvaller in de ploeg van de Eagles.
75'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Teije ten Den
75'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
67'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:2 door Bryan Linssen
Miliano Koenders krijgt de bal met een verre inworp op het hoofd van Wout Weghorst. De spits verlengt de bal goed naar Oussama Tannane. Bij de tweede paal lijkt hij te scoren, maar op zijn inzet heeft Mickey van der Hart nog een antwoord. In de rebound komt de bal echter voor de voeten van Bryan Linssen. De invaller tekent voor z'n tweede en de tweede voor Heracles Almelo.
67'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Alex Schalk
67'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Fernando Lewis
63'
Het blijft een heel aardig duel. Nu is het weer Go Ahead Eagles dat aan de poort klopt. Heracles Almelo laat zich verrassen door de snelheid van Fernando Lewis. De aanvaller krijgt de bal niet goed onder controle waardoor doelman Dennis Telgenkamp net op tijd in kan grijpen.
62'
Simon Cziommer kapt zijn man uit en komt het strafschopgebied binnen. Vanaf de rechterkant heeft de middenvelder een scherpe voorzet in huis. Maar de scherpt bij Mike te Wierik ontbreekt, want als hij de bal raakt is het 1-2. De verdediger mist het leder echter.
61'
Giliano Wijnaldum wordt naar de kant gehaald. Hij kan zich de gelijkmaker aanrekenen. Voor hem komt Xandro Schenk, ook een verdediger.
61'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Xandro Schenk
61'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Giliano Wijnaldum
60'
Gele kaart voor Sander Duits (Go Ahead Eagles)
Duits pakt Bruns van achter met een tackle en gaat op de bon.
54'
Bruns! Thomas Bruns staat randje buitenspel, maar mag door. Hij laat Jop van der Linden zijn rug zien en gaat richting het doel. Mickey van der Hart komt goed uit zijn doel en redt op de inzet van Bruns. Wat een kans!
53'
Opluchting bij Heracles Almelo. Jop van der Linden staat van een meter of twintig achter een vrije trap. De verdediger heeft in het verleden bewezen dit kunstje als geen ander te beheersen. Deze poging belandt echter in de muur.
49'
Bijna het antwoord! Marnix Kolder kan diep in het strafschopgebied koppen. Aan de rechterkant legt hij de bal met zijn hoofd bijna in de verre hoek. Maar de reactie van doelman Dennis Telgenkamp is goed.
47'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Bryan Linssen
Daar is de gelijkmaker al. Invaller Bryan Linssen krijgt een hoge voorzet van Thomas Bruns bij de tweede paal. Giliano Wijnaldum laat zich makkelijk kloppen in de lucht door de kleine Linssen, die de bal over Mickey van der Hart in de verre hoek kopt.
46'
Met Koenders voor Pelupessy wil John Stegeman voor meer stootkracht op de flanken van Heracles Almelo zorgen. Pelupessy stelde in de eerste helft teleur. Hij haalde veel te weinig rendement uit zijn acties.
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Joey Pelupessy
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Milano Koenders
46'
45'
De interessante eerste helft is ten einde. Go Ahead Eagles kwam vroeg op voorsprong door een doelpunt van Marnix Kolder. Heracles Almelo leek de kluts even helemaal kwijt, maar kwam terug in de wedstrijd door een rode kaart voor Deniz Türüc. Tot dusver hebben de gasten daar nog niet van geprofiteerd.

Graag tot straks!
45'
45'
De extra tijd bedraag één minuut.
44'
De rust nadert. GAE lijkt aan de thee te mogen met een 1-0 voorsprong. Het tempo van Heracles Almelo is in de slotfase te laag om Go Ahead Eagles constant onder druk te zetten.
39'
Dit is een tegenvaller voor Heracles Almelo. Aanvoerder Mark-Jan Fledderus moet geblesseerd naar de kant. Daarmee gaat een belangrijke schakel op het middenveld verloren. Voor hem komt Bryan Linssen. Dat betekent wel meer aanvallende power voor Heracles Almelo. Simon Cziommer is overigens de nieuwe aanvoerder.
39'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Bryan Linssen
39'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mark-Jan Fledderus
36'
Sinds de rode kaart heeft Heracles Almelo het initiatief. Go Ahead Eagles komt er eigenlijk niet uit. De thuisploeg mag wel blij zijn dat het nog op voorsprong staat, want de Heraclieden hadden paar aardige kansen hoor.
31'
Heracles Almelo combineert toch vrij makkelijk door de verdediging van de thuisploeg. Over drie schijven komt Wout Weghorst weer vrij in het strafschopgebied. Van een meter of dertien ramt hij de bal over. Als spits moet de jeugdinternational daar meer mee doen.
27'
Heracles dringt aan. Een doelpunt hangt in de lucht. Go Ahead Eagles lijkt het eventjes kwijt te zijn.
26'
Heracles Almelo ruikt bloed. Daarom loopt aanvaller Bryan Linssen zich warm. Voor de gasten liggen er grote mogelijkheden om vandaag punten mee naar huis te nemen.
25'
Weghorst! Daar was de kans al op de gelijkmaker. Simon Cziommer houdt het overzicht na een lange bal in het strafschopgebied. Hij ziet Wout Weghorst links van zich en legt af. Weghorst komt daarom alleen voor Mickey van der Hart, maar de spits stuit op de doelman van GAE. Dit had een doelpunt moeten zijn!
24'
Go Ahead Eagles hakte eerder deze week ook met dit bijltje. Xandro Schenk moest tegen FC Twente met rood van het veld. Toch sleepte GAE er een strafschoppenserie uit.
21'
Rode kaart voor Deniz Türüç (Go Ahead Eagles)
Türüc begrijpt er niets van, maar wij wel! Hij gaat met een gestrekt been hard door op de enkel van Fahd Aktaou. Dit is een terechte beslissing van Bas Nijhuis.
17'
Heracles Almelo lijkt zich wat te herpakken. Geweldig is het niet wat de Almeloërs laten zien, maar de formatie van John Stegeman kruipt wel meer uit hun schulp en komt onder de druk van Go Ahead Eagles vandaan.
15'
Gele kaart voor Joey Pelupessy (Heracles Almelo)
Pelupessy zet een stevige tackle in. Een gele kaart is het logische gevolg.
13'
De basisplaats van Mickey van der Hart roept misschien vragen op. De doelman is normaliter tweede keus in Eredivisie. De huurling van Ajax staat in de basis omdat Erik Cummins geblesseerd is.
12'
Heracles Almelo komt al vroeg in de problemen. Go Ahead Eagles probeert direct na de goal de score te verdubbelen. De dreiging is er, maar grote kansen zijn er echter niet.
8'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Marnix Kolder
Na wat opstartproblemen hier pakken we de draad meteen op met een doelpunt. Marnix Kolder knikt raak, omdat hij in strafschopgebied knap voor zijn man komt. Daarvoor hielp Fernando Lewis al een gigantische kans om zeep.
1'
Simon Cziommer probeert het meteen vanaf de aftrap. Op de middenstip schiet hij de bal naar het vijandelijke doel. Het levert geen enkel gevaar op.
1'
Goedemiddag! Welkom bij de liveticker van het Eredivisieduel tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo. Ik ben Steven Koelma en doe vanaf 14.30 uur verslag van deze wedstrijd. De opstellingen van beide ploegen zijn ongeveer een uur voor de aftrap hier te vinden.

Go Ahead Eagles - Heracles Almelo is een wedstrijd uit de staart van de Eredivisie. Toch verschillen de ploegen behoorlijk van elkaar. De gastheren van vanmiddag draaien de laatste wedstrijden heel aardig. Woensdag in de KNVB Beker werd Go Ahead Eagles weliswaar na penalty's uitgeschakeld door streekgenoot FC Twente, maar de Deventenaren kunnen terugkijken op een puik duel. Vroeg in de tweede helft moest Xandro Schenk met rood vertrekken. Ook met tien man bleef een strijdvaardig Go Ahead Eagles knap op de been.

Een paar dagen eerder verweerden de mannen van Foeke Booy zich al kranig in de Amsterdam ArenA op bezoek bij Ajax (3-1). Precies twee weken geleden werd aartsrivaal in De Adelaarshorst met 3-2 geklopt. Deze afgelopen drie wedstrijden zorgen voor vertrouwen bij Go Ahead Eagles. Daarin is gebleken dat de formatie met veel passie en strijdlust erg ver kan komen.

Hoe groot is het contrast met Heracles Almelo? Daar loopt het vanaf de eerste wedstrijd voor geen meter. Jan de Jonge moest daarom al zijn biezen pakken. Maar ook met zijn vervanger John Stegeman is er weinig verbetering zichtbaar. Het goede gevoel dat Heracles overhield aan de 6-1 overwinning op NAC Breda in speelronde acht is alweer verdwenen. De Heraclieden verloren namelijk hun laatste wedstrijd kansloos van promovendus Willem II (1-3). Dat was een historische nederlaag, want Heracles verloor in Almelo nog nooit van de Tilburgers.

Door de slechte resultaten staat Heracles Almelo nog steeds onderaan. Het mag van geluk spreken dat FC Dordrecht het niet veel beter doet. De promovendus heeft namelijk twee punten meer dan Heracles Almelo. Dat betekent dat de wereld er voor de Almeloërs er na vanmiddag heel anders uit kan zijn. Dan moet er wel gewonnen worden in De Adelaarshorst en dat wordt nog een hele klus.