FC Utrecht Zondag, 13. September 2015
16:45 uur
Vitesse
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Willem Janssen 15. / Schot met rechts  (Bart Ramselaar)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Guram Kashia 19. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Bart Ramselaar 51. / Schot met links

90'
FC Utrecht heeft deze wedstrijd verdiend gewonnen. Vlak na rust was het Bart Ramselaar die Utrecht op een voorsprong schoot. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar, want Vitesse was niet in staat om door de hechte defensie van Utrecht heen te komen. De eerste helft was aantrekkelijker, maar het tweede bedrijf was minstens zo spannend.
90'
90'
Gele kaart voor Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Vitesse lijkt te counteren, maar Ayoub steekt daar een stokje voor. De middenvelder betaalt met deze overtreding wel de prijs, want hij krijgt de gele kaart van Bas Nijhuis.
90'
Schitterende vrije trap Letschert
de verdediger van Utrecht gaat achter de bal staan en schiet de bal richting de kruising, maar Vitesse doelman Eloy Room plukt de bal uit de kruising. Een schitterende poging van Letschert.
90'
Nacer Barazite houdt weer een paar verdedigers van Vitesse bezig. Hij maakt het ze zo lastig dat de Arnhemmers een overtreding moeten maken op een gevaarlijke plek. Kan Utrecht de wedstrijd op slot gooien met deze kans?
90'
De aanhang van Utrecht gooit er met gezang nog wat steun uit voor de thuisploeg. Met nog vier minuten blessuretijd lijken de Utrechters af te stevenen op de tweede overwinning van het seizoen.
88'
Nacer Barazite is uitgeroepen tot Man of the Match. Vooral in de eerste helft speelde de aanvallend ingestelde middenvelder een enorm sterke partij. Met enkele flitsende acties was hij een grote plaag voor de defensie van Vitesse.
86'
Marvelous Nakamba probeert het van grote afstand. De middenvelder van Vitesse schiet van ongeveer 25 meter, maar de bal zeilt ver naast het doel van Robbin Ruiter. Vitesse wil wel, maar het lukt de ploeg niet om grote kansen te creëren.
85'
De ene Duitser vervangt de andere Duitser. De moegestreden Rico Strieder gaat naar de kant. De verdediger speelde een sterke wedstrijd, maar geeft het stokje over aan zijn landgenoot Andreas Ludwig.
85'
Wissel in bij FC Utrecht -> Andreas Ludwig
85'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Rico Strieder
84'
Een enorme strakke voorzet van Lewis Baker belandt op het hoofd van Danilo Pantić, maar de invaller kan er geen kracht achter zetten. De bal is daarom eenvoudig op te pakken door Robbin Ruiter.
82'
De Duitser Rico Strieder ligt op de grond met kramp. Is dit tijdrekken of kan de verdediger echt niet meer? Na een korte behandeling kan hij toch verder.
81'
Bij winst kan FC Utrecht een mooie stap zetten op de ranglijst. Bij een overwinning kunnen de Utrechters zich naar een zevende plek opwerken. Mocht Vitesse winnen, dan behoudt het de zevende plek en houdt het aansluiting bij de eerste zes ploegen.
78'
Flinke Kans Danilo Pantić!
De invaller wordt door Denys Oliynyk vrij voor de doelman gezet na een mooie pass. Pantić schiet vanaf links met zijn linker voorlangs. Een indraaiende poging met rechts was misschien doeltreffender geweest. Vitesse begint wel aan te dringen.
77'
Het laatste kwartiertje is ingegaan. Er hebben de afgelopen minuten behoorlijk wat wissels plaatsgevonden. Kunnen zij de wedstrijd ombuigen?
75'
Nathan kende een mooie flits aan het einde van de eerste helft, maar kon voor de rest geen potten breken. Invaller Danilo Pantić moet het verschil gaan maken bij Vitesse. Lukt het de Arnhemmers om nog langszij te komen?
75'
Wissel in bij Vitesse -> Danilo Pantić
75'
Wissel uit bij Vitesse -> Nathan
72'
Vitesse lijkt op dit moment de kracht even niet te hebben om een doorbraak te forceren. Utrecht vindt het allemaal wel prima, maar een 2-1 voorsprong kan dit duel nog alle kanten op.
70'
Sean Klaiber lijkt te kampen met een lichte blessure en moet zich laten vervangen door Ramon Leeuwin. De speler van Utrecht speelde een uitstekende partij, maar moet de strijd toch staken. Leeuwin moet zijn ploeg behoeden tegen Vitesse doelpunten.
70'
Wissel in bij FC Utrecht -> Ramon Leeuwin
70'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sean Klaiber
66'
Een vrije trap van twintig meter van Lewis Baker eindigt op het dak van het doel. De middenvelder van Vitesse krult de bal knap over het muurtje, maar de bal daalt net niet hard genoeg, waardoor Ruiter het spel mag hervatten met een doeltrap.
64'
Sébastien Haller wordt bedankt voor zijn bewezen diensten. De Fransman speelde een onzichtbare wedstrijd. Rubio Rubin kan met zijn snelheid Utrecht in de counter wellicht voor meer gevaar zorgen.
64'
Wissel in bij FC Utrecht -> Rubio Rubin
64'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sébastien Haller
61'
Hier had Bas Nijhuis een penalty kunnen, en wellicht moeten, geven. Nathan zoekt de combinatie en loopt door het strafschopgebied van de thuisploeg in. Rico Strieder legt zijn arm op de schouder van de Vitesse-aanvaller, maar Nijhuis vindt het geen overtreding.
60'
Er ontstaat meer ruimte op het veld. Vitesse lijkt zo snel mogelijk op gelijke hoogte te willen komen en zet Utrecht al vroeg onder druk. Vooralsnog kan Utrecht het hoge tempo pareren en wacht het geduldig op een fout van Vitesse. Het spel golft op en neer!
58'
Chelsea-huurling Dominic Solanke is in de ploeg gekomen. De tiener moet in de aanval voor meer gevaar zorgen, iets wat zijn voorganger Abiola Dauda totaal niet lukte.
58'
Wissel in bij Vitesse -> Dominic Solanke
58'
Wissel uit bij Vitesse -> Abiola Dauda
54'
De openingsfase van de tweede helft is duidelijk voor Utrecht. De ploeg uit de Domstad is gretig uit de rust gekomen en beloont zichzelf al vroeg na rust. Bart Ramselaar, die afgelopen week zijn contract verlengde, is de bejubelde man nadat hij de 2-1 tegen de touwen scoorde.
51'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:1 door Bart Ramselaar
Goed voorbereidend werk van Sean Klaiber wordt niet afgerond door Sébastien Haller. De Fransman raakt de bal niet goed en Room tikt de bal weg. De negentien jaar oude Bart Ramselaar let goed op en schuift met links de bal beheerst tegen de touwen. Van dichtbij zet Ramselaar Utrecht dus op een 2-1 voorsprong!
48'
Shiran Yeini doet dus voor het eerst mee bij Vitesse. De 28-jarige Israeliër kwam afgelopen seizoen over van Maccabi Tel Aviv.
46'
Valeri Qazaishvili is door trainer Peter Bosz achtergelaten in de kleedkamer. Of dit een tactische wijziging is of dat er een blessure speelt bij 'Vako' is niet bekend, maar de spelmaker van Vitesse speelde onopvallend in de eerste helft. Shiran Yeini is zijn vervanger, de Israeliër maakt zijn debuut voor de Arnhemmers.
46'
Wissel in bij Vitesse -> Shiran Yeini
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
46'
45'
Applaus van de tribune bij het rustsignaal van Bas Nijhuis. Utrecht gaat niet de rust in met een voorsprong, maar de eerste helft was van beide ploegen aantrekkelijk. Vitesse startte het sterkst, maar Utrecht opende de score. Uit een corner wist aanvoerder Janssen de bal eenvoudig binnen te werken. Het doelpunt aan de andere kant had veel weg van de 1-0. Aanleiding was ook een corner en ditmaal was het de captain van Vitesse die scoorde. Kashia mocht van dichtbij te scoren en zette de 1-1 op het bord. Het restand van het eerste bedrijf was net zo aantrekkelijk, maar ondanks kansen bleven doelpunten uit.
45'
43'
Mooi flits van Nathan!
De vleugelaanvaller trekt vanaf links naar binnen toe en manoeuvreert zich tussen twee verdedigers door. Van ongeveer 25 meter wil de Braziliaan de bal in de verre hoek krullen, maar Ruiter weet de bal tot een corner te verwerken. Nathan was tot nu toe onzichtbaar, maar hier toont hij toch zijn klasse!
41'
Een hele mooie aanval van Utrecht, die opgestart wordt door doelman Ruiter, eindigt slordig. Via meerdere schijven combineert de thuisploeg vliegensvlug naar de zestien van Vitesse, maar de laatste pass is net niet scherp genoeg. Knap gevoetbald van Utrecht!
36'
Ai, vervelende botsing met Kevin Diks als slachtoffer. In een luchtduel met Utrecht-aanvaller Sébastien Haller springt Diks tegen de elleboog aan van de Fransman, maar het lijkt geen bewuste te zijn. Diks heeft geen schade en kan doorspelen.
33'
Een hachelijk moment voor het doel van Vitesse levert Utrecht geen goal op. Vooral doelman Room en verdediger Kashia lijken te twijfelen, maar uiteindelijk weet Room de bal toch op te rapen.
33'
Vooralsnog heeft de wedstrijd van vandaag alle elementen in huis om een kopie van vorig seizoen te worden. Destijds kwam Vitesse ook op een 0-1 voorsprong, maar uiteindelijk boog FC Utrecht de achterstand om. Door een uitblinkende Ruud Boymans, die tweemaal scoorde, won Utrecht uiteindelijk met 3-1.
30'
Het eerste half uur is heel aantrekkelijk. Beide ploegen zoeken de aanval en hebben de doelman van de tegenstander al meerdere keren getest. Na een sterke openingsfase van Vitesse lijkt Utrecht het duel de laatste tien minuten onder controle te hebben.
25'
Prachtige aanval Utrecht!
Een heerlijke aanval van Utrecht, met Barazite in de hoofdrol, eindigt in de handen van Room. De Utrecht-aanvaller combineert met twee medespelers en biedt met een prachtige steekbal Janssen een enorme mogelijkheid, maar de aanvoerder vindt keeper Room op zijn pad.
24'
De meeste dreiging bij Utrecht gaat uit van Nacer Barazite. De technische voetballer gaf vroeg in de wedstrijd al een heerlijk panna aan Denys Oliynyk. Ook nu weet Barazite met een behendige actie zijn tegenstander uit te spelen alleen is het vervolg iets minder, want zijn schot is een eenvoudige prooi voor Eloy Room.
22'
Zo gaan beide ploegen door waar het de afgelopen seizoenen mee bezig was: doelpunten scoren. Binnen twintig minuten is de stand 1-1 en is het doelpuntentotaal sinds 2006 tussen beide ploegen van 77 opgehoogd naar 79.
19'
Doelpunt voor Vitesse, 1:1 door Guram Kashia
Vlak na de openingstreffer is Vitesse alweer op gelijke hoogte gekomen. Bij een corner ziet Utrecht-doelman Robbin Ruiter er niet goed uit. De keeper weet de bal niet goed te verwerken en na gefrommel valt de bal voor de voeten voor de Vitesse aanvoerder. Kashia bedenkt zich niet en schiet in twee instanties de bal van vier meter tegen de touwen.
15'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Willem Janssen
Uit een corner van Sébastien Haller kopt Bart Ramselaar de bal bij de eerste paal door. Bij de tweede paal heeft vervolgens de volledig vrijstaande Willem Janssen totaal geen moeite om de bal van drie meter in het doel te werken.
15'
In het eerste kwartier zijn de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Utrecht moest even wennen aan de aangepaste tactiek van de Arnhemmers, maar inmiddels heeft Utrecht de organisatie staan. Met Klaiber en Nathan hebben beide elftallen al een grote kans gekregen, maar de stand is nog steeds 0-0.
10'
Goede redding van Room!
Nacer Barazite geeft een heerlijke panna aan Denys Oliynyk en speelt de bal in de loop mee met Sean Klaiber. De middenvelder kapt zijn tegenstander knap uit en schiet van vijftien meter op het doel van Room. De keeper weet de bal met een knappe reflex uit zijn goal te houden.
10'
De duels in de afgelopen seizoenen tussen Utrecht en Vitesse waren altijd doelpuntrijk. In geen enkele andere Eredivisie-ontmoeting vielen sinds 2006 maar liefst 77 doelpunten. Vooralsnog is deze wedstrijd nog doelpuntloos.
6'
Een schotje van twintig meter van Nathan rolt over de grond en kan eenvoudig worden opgepakt worden door Robbin Ruiter, de doelman van Utrecht. Vitesse opent sterk.
4'
Grote kans Vitesse!
Op de rechterflank wordt Milot Rashica weggestuurd. De aanvaller zoekt de achterlijn op en legt de bal terug op Nathan die de bal tegen een Utrecht verdediger aanschiet. Het eerste gevaar komt dus van de uitploeg!
3'
Vitesse-keeper Eloy Room wordt door drie man onder druk gezet, maar de doelman blijft rustig en werkt de bal uit het strafschopgebied.
3'
Tegenover de 5-3-2 formatie van FC Utrecht heeft Vitesse-trainer Peter Bosz een tactisch plan bedacht. Vitesse speelt vandaag met drie verdedigers. Gaat het plan werken of snijdt Vitesse met de nieuwe tactiek zichzelf in de vingers?
1'
De laatste wedstrijd van deze vijfde speelronde is van start gegaan. Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft met zijn fluitje bepaald dat de wedstrijd van start mag en Vitesse heeft dit signaal met de aftrap opgevolgd. We zijn begonnen!
1'
Daar is Barazite weer!
Wat een prachtige aanval van Utrecht met Barazite in de hoofdrol. De aanvaller combineert kort met twee medespelers en zet met een geweldige steekbal ploeggenoot Willem Janssen vrij voor de keeper, maar Eloy Room let goed op en plukt de bal weg voor de aanvoerder van Utrecht.
Vitesse-trainer Peter Bosz stuurt vanmiddag drie verdedigers de wei in tegen FC Utrecht en dus spelen beide ploegen in een 5-3-2 formatie. Het wordt interessant om te zien welke ploeg de tactiek het beste uitvoert.

Door de gewijzigde tactiek is Rochdi Achenteh geslachtofferd en neemt dus plaats op de bank. Denys Oliynyk neemt de positie van de verdediger in zal dus de extra middenvelder worden. De Oekraïner keert terug na drie wedstrijden te hebben toegekeken vanwege een schorsing.

Bij thuisploeg FC Utrecht zijn er geen veranderingen. Trainer Erik ten Hag heeft vertrouwen in de elf namen die twee weken geleden de eerste overwinning van het seizoen boekten. Dat betekent dat de ogen vooral gericht zullen zijn op topscorer Sébastien Haller.

Voetballiefhebbers, welkom! De Eredivisie is weer van start gegaan. Na een interlandbreak zien de clubsupporters altijd extra uit om te kunnen juichen voor hun eigen ploeg. De supporters van FC Utrecht en Vitesse Arnhem hebben het langst moeten wachten, want de ploegen spelen de laatste wedstrijd te spelen in de vijfde speelronde. Vanmiddag om 16.45u zal de wedstrijd starten en ongeveer een uur van tevoren zijn de opstellingen hier te vinden. Bij een overwinning kan FC Utrecht opponent Vitesse op de ranglijst passeren. Of dat gaat gebeuren zien we vanmiddag. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof, ik doe verslag van deze wedstrijd en hoop deze wedstrijd samen met jou te beleven.

FC Utrecht
Sébastien Haller is letterlijk en figuurlijk de grote man bij FC Utrecht. De spits, die afgelopen zomer in de belangstelling stond van enkele clubs uit enkele grote competities, is ook dit seizoen heerlijk begonnen. Naast de vier belangrijke doelpunten die hij heeft gemaakt, is de Fransman ook in voetballend opzicht een grote meerwaarde voor de ploeg van Erik ten Hag. De spits is sterk, balvast en behoorlijk vlug. Met Haller erbij beschikt Utrecht, op Ruud Boymans en Jeff Hardeveld na, over een volledig fitte selectie. Oefenmeester Ten Hag vindt dat zijn ploeg op de goede weg is. “We willen verder naar elkaar toegroeien, stappen zetten. En daar verdergaan waar we bij FC Groningen-thuis zijn opgehouden”, zegt de trainer op de officiële website van de club. Het duel met Groningen leverde Utrecht de eerste zege van het seizoen op.

Vitesse Arnhem
Tegenstander FC Utrecht is de enige ploeg in de Eredivise dat in een 5-3-2 formatie speelt. Vitesse-trainer Peter Bosz wil zijn ploeg daarop aanpassen en zal waarschijnlijk met drie in plaats van vier verdedigers starten. Hoewel Bosz dit tot nu toe heeft ontkent traint de ploeg uit Arnhem al wel de hele week op die manier. Bij Vitesse ontbreken twee spelers. Renato Ibarra is niet wedstrijdfit volgens zijn oefenmeester. “Hij is twee weken weg geweest en heeft een behoorlijke reis gemaakt. Wat mij betreft ben je dan niet wedstrijdfit,” zei de trainer tegenover De Gelderlander.

Tegen Cambuur combineerde Vitesse bij vlagen fantastisch en met name supertalent Nathan was een plaag in de eerste helft voor de Leeuwarders. Of we de Braziliaan vanmiddag weer gaan zien is nog niet bekend, maar met de kleine dribbelaar erbij is de kans op een 'ooh' of 'aah' van het publiek in ieder geval hoger. Laten we hopen dat Nathan er weer bij is!