1 : 0 Torinfos in de Ticker Aaron Meijers 1. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Vito Wormgoor 21. / Kopbal  (Édouard Duplan)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Christian Santos 63. / Omhaal  (Navarone Foor)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Anthony Limbombe 76. / Schot met links
4 : 1 Torinfos in de Ticker Christian Santos 79. / Schot met links

90'
Aanvankelijk zat de wedstrijd muurvast in de tweede helft. Daar maakte Christian Santos echter vakkundig een einde aan. De Venezolaanse spits schoot heerlijk binnen met een omhaal, waarna NEC via Limbombe en nog eens Santos uitliep naar een fraaie 4-1 zege. Daardoor stijgt de ploeg naar de subtop, terwijl ADO verder afzakt.
90'
90'
Twee minuten blessuretijd in de tweede helft.
87'
Een driedubbele publiekswissel van Ernest Faber en uiteraard is het hardste applaus voor Santos. De gehele voorhoede van NEC wordt gewisseld. De vervangers zijn Sleegers, Roman en Rayhi.
87'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mohamed Rayhi
87'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
87'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mihai Roman
87'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Christian Santos
87'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Joey Sleegers
87'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Anthony Limbombe
86'
Een lange bal van Rens van Eijden wordt goed gecontroleerd door Limbombe, die daarna Hansen omspeelt. Echter tikt hij daarbij de bal te ver voor zich uit waardoor de kans omzeep geholpen wordt.
83'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
83'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Édouard Duplan
79'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 4:1 door Christian Santos
En wederom is het raak voor Santos! Bij een scrimmage na een hoekschop is de spits de koning. Nadat Hansen nog weet te redden op een schot van Limbombe tikt de Venezolaan immers in twee instanties raak. NEC is onderweg naar een fraaie uitslag en ADO moet alle zeilen bij gaan zetten om een enorme afstraffing te voorkomen.
78'
Hoogstandjes van Ritzmaier en Foor, die hun tegenstanders tot tweemaal toe voor schut zetten. Uiteindelijk is het Meijers die ingrijpt, maar NEC wel een corner schenkt door de bal hard weg te pegelen.
76'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 3:1 door Anthony Limbombe
Nu lijkt het helemaal beslist! Santos kopt goed door, waarna Ritzmaier Janio Bikel vrijspeelt oog-in-oog met Hansen. De Portugese middenvelder maait echter over de bal heen, maar bij de tweede paal is het Limbombe die alsnog de 3-1 binnenschiet.
72'
Daar is dan toch de entree van Alberg. De ex-captain werd door Fraser gepasseerd voor deze wedstrijd, maar mag in de laatste twintig minuten zijn ploeg helpen in de jacht op de gelijkmaker.
72'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
72'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Thomas Kristensen
70'
Santos kan weer koppen! Wederom een goede kans voor de NEC-spits. Een prima voorzet van Kane komt op het hoofd van de sterke aanvaller, die tegendraads inkopt en Hansen nog net de 3-1 ziet voorkomen.
68'
Voor de tweede keer dit duel heeft Kristensen een hoofdblessure. Nadat het spel even is stilgelegd kan de Deen echter gewoon verder.
65'
Fraser reageert met een wissel. Schaken wist weinig te brengen tegenover Woudenberg en druipt af. Voor hem in de plaats komt Marengo.
65'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
65'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
63'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:1 door Christian Santos
Wat een heerlijke goal van de topscorer van NEC! Een voorzet van Navarone Foor wordt door Santos met een omhaal snoeihard voorbij Hansen gekegeld. 2-1 voor NEC en de vierde treffer van de Venezolaanse aanvaller dit seizoen.
61'
Hachelijk moment voor het ADO-doel als een corner van Ritzmaier blijft hangen. Vervolgens schiet Meijers tegen een rug van een NEC-speler, waarna Hansen met het nodige geluk kan vangen.
59'
De druk van NEC begint toe te nemen. Gesteund door het publiek wordt ADO verder en verder naar achteren gedrukt. Als de thuisploeg doordrukt is het een kwestie van tijd totdat de 2-1 valt.
55'
Geen strafschop voor NEC! Daar werd NEC onterecht een penalty onthouden. Lucas Woudenberg werd in het strafschopgebied met gestrekt been op zijn enkel geraakt door Schaken. Blom stond er dichtbij, maar weigert de strafschop toe te kennen. Het levert de arbiter een hels fluitconcert op.
53'
Limbombe trekt naar binnen en probeert het met zijn rechter maar eens. Hansen ziet een zwabberschot op zich afgevuurd worden, maar reageert goed en heeft de bal direct klem.
51'
De tweede helft begint zoals de eerste werd afgesloten. De wedstrijd zit muurvast en beide ploegen staan dusdanig georganiseerd dat het moeilijk is iets te creëren... Tijd voor aanvallende wissels dus!
47'
We zijn alweer twee minuten onderweg in de tweede helft. Tijdens de rust werd afscheid genomen van Sjoerd Ars en Tom Daemen, die afgelopen zomer hun carrière vervolgden bij NAC Breda en Go Ahead Eagles.
46'
45'
De eerste helft zit erop. Al na achttien tellen lag de bal in het doel van ADO door een eigen treffer van Meijers na een lage voorzet van Limbombe. Waar vervolgens op een spektakelstuk werd gehoopt, zakte het speltempo naar een bedenkelijk niveau. Na ruim twintig minuten wist ADO zich wel terug te knokken. Wormgoor kopte een corner van Duplan binnen. Echter is het te hopen dat de tweede helft meer spektakel biedt.
45'
41'
De minuten tikken voorbij in De Goffert. Behoudens de doelpunten zijn er nog weinig grote mogelijkheden te noteren geweest. Hopelijk volgen deze nog in de komende vijftig minuten.
35'
Gele kaart voor Christian Santos (NEC Nijmegen)
De eerste gele prent van het duel is voor Santos. De spits neemt de bal verkeerd aan en is daardoor te laat als Dion Malone voorbijkomt. Hoewel de tackle niet hard is, geeft Blom toch geel.
31'
Overigens leverde Duplan tien minuten geleden alweer zijn vijfde assist van het seizoen. De vleugelaanvaller is deze wedstrijd verder nog onzichtbaar. Zijn collega Schaken zagen we ook nog amper.
28'
Wederom een mooie voorzet op de NEC-spits, maar er gaat een streep door de kans. Santos staat namelijk buitenspel.
26'
Santos kan koppen! Limbombe komt met een goede voorzet vanaf links en biedt Santos daarmee een goede kopkans. Meijers springt echter goed mee en krijgt daardoor de bal tegen zich aan gekopt. Mocht de vleugelverdediger daar niet hebben gestaan, dan was het waarschijnlijk een doelpunt voor NEC geweest.
25'
Ondertussen kregen zowel ADO als NEC een vrije trap op een mooie plek aan de zijkant van het veld, maar beide standaardsituaties leverden niets op. Woudenberg is weer terug binnen de lijnen.
23'
Lucas Woudenberg moet behandeld worden langs de zijlijn. De linksback van NEC leek een tik in zijn gezicht te krijgen van Ruben Schaken, die zich van geen schuld bewust is.
21'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Vito Wormgoor
Uit het niets is daar dan toch de gelijkmaker! Vito Wormgoor kan ongehinderd inkoppen bij de eerste paal na een corner van Édouard Duplan. Voetballend komt ADO er nog amper doorheen, maar op deze manier kan het dus ook...
17'
Todd Kane mag vanaf de rechtsbackpositie veertig meter opstomen en vervolgens ook nog voorgeven. De bal is net te hoog voor Santos, die er dan ook niet veel mee kan.
13'
Het spel kabbelt voort in Nijmegen. ADO heeft nog geen antwoord op de snelle achterstand. Het balbezit is fifty-fifty.
7'
Thomas Kristensen heeft een hoofdblessure nadat hij in het gezicht is geraakt door de hand van Marcel Ritzmaier. Van opzet is echter geen sprake.
6'
Kans voor Santos! Daar had de spits de 2-0 kunnen maken, maar het het geluk was niet aan zijn zijde.
3'
NEC speelt na de openingstreffer de bal rond. De eigen goal van Meijers was trouwens niet de snelste ooit in de Eredivisie. In 2006 schoot Arnold Kruiswijk, destijds spelend bij FC Groningen, de bal al na negen seconden voorbij zijn eigen doelman in het duel met Heracles Almelo.
2'
Wat een dramatische start op deze manier voor het geplaagde ADO. De sfeer zit er in De Goffert direct goed in door de treffer die overigens viel na slechts achttien seconden.
1'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Aaron Meijers (eigen doelpunt)
En hij ligt er al in! Een fraaie dieptepass komt op de linkerflank bij Anthony Limbombe, die laag voortrekt. Christian Santos kan net niet bij de bal, maar dat maakt voor NEC niet uit, want achter hem loopt Aaron Meijers die het leer achter zijn eigen goalie Martin Hansen werkt.
1'
Daar gaan we! Scheidsrechter Kevin Blom heeft voor het eerst op zijn fluitje geblazen.
Opstellingsbericht:
Vanavond een opvallende bankzitter bij ADO Den Haag. Trainer Henk Fraser passeert Roland Alberg.

Alberg wordt in de basis vervangen door Danny Bakker, die vorige week nog op de bank zat tegen Excelsior Rotterdam (3-3). Uiteraard is er weer een basisplaats voor Mike Havenaar. De spits scoorde dit seizoen vijf maal in de zes wedstrijden die hij speelde.

Aan de zijde van NEC zijn er geen wijzigingen ten opzichte van het verloren uitduel met PSV (2-1). Trainer Ernest Faber stelt exact dezelfde elf namen op, terwijl ook de reserves hetzelfde zijn. Clubtopscorer Christian Santos, die dit seizoen drie keer scoorde, begint in de spits en wordt geflankeerd door de dribbelaars Anthony Limbombe en Navarone Foor.

De volledige opstellingen van beide ploegen vindt u onder het kopje 'Wedstrijddetails'.
Voorbeschouwing:
Goedendag beste voetbalsupporters!
Ik heet u van harte welkom in De Goffert waar zaterdagavond het duel tussen NEC en ADO Den Haag gespeeld gaat worden. Slagen de bezoekers er voor het eerst in twaalf jaar in de punten mee te nemen naar het westen des lands? Of is het NEC dat haar vierde zege van het seizoen boekt en daarmee doorstoot naar de zesde plaats? Vanaf 18.30 uur zal gaandeweg meer duidelijk worden. Mijn naam is Joey Knobben en ik zal live verslag doen van de wedstrijd.

NEC is het seizoen alleraardigst begonnen. Onder trainer Ernest Faber speelt de ploeg aanvallend voetbal en met Anthony Limbombe, Navarone Foor en Christian Santos hebben de Nijmegenaren enkele interessante voetballers. Vorige week werd er op bezoek bij PSV met 2-1 verloren. Een onterechte uitslag, zo vonden de meeste voetbalkenners na afloop van deze wedstrijd. NEC had namelijk lange tijd weinig te duchten van PSV en kreeg zelf legio kansen.

Daarom zal de ploeg zaterdagavond gebrand zijn op een resultaat tegen ADO. Echter moet NEC wel oppassen voor Mike Havenaar. De Japanner scoorde dit seizoen samen met Luuk de Jong het vaakst het openingsdoelpunt van een wedstrijd (vier keer). Dat lukte hem vorige week tegen Excelsior Rotterdam ook. Hierna wist de boomlange spits ook zijn tweede treffer van de wedstrijd te scoren, maar dat was niet genoeg voor de zege (3-3).

Overigens is het ondanks de scoringsdrift van Havenaar verre van rustig in Den Haag. Vorige week besloot kwam de harde kern van de club pas na twaalf minuten de tribune op. De reden hierachter was dat men te weinig passie en strijdlust zag bij de spelers. De druppel die de emmer deed overlopen was de uitschakeling in de KNVB Beker tegen amateurclub Genemuiden (3-3, verlies na strafschoppen). Desondanks verlengde trainer Henk Fraser midweeks zijn na dit seizoen aflopende contract met één jaar.

Aan de zijde van NEC zijn vanavond Joshua Smits en Marcel Appiah afwezig door blessures. ADO moet het stellen zonder cultheld Tom Beugelsdijk, Mathias Gehrt, Wilfried Kanon en Giovanni Korte.

De wedstrijd in Nijmegen staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. De wedstrijd begin om 18.30 uur. Zodra de opstellingen bekend zijn, vindt u deze onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.