Roda JC Kerkrade Zaterdag, 3. Oktober 2015
19:45 uur
SC Cambuur
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Bartholomew Ogbeche 30. / Schot met rechts  (Marvin Peersman)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tom Van Hyfte 72. / Omhaal  (Ard van Peppen)

90'
Cambuur hield zich tot de zeventigste minuut uitstekend staande in de tweede helft. Tom van Hyfte schoot de eerste overwinning van de Friezen echter aan diggelen. Met een fantastische halve omhaal maakte de Belg de gelijkmaker: 1-1.
90'
90'
Nog een paar minuten op de klok in Kerkrade. Het lijkt dan toch weer te eindigen in een gelijkspel. Cambuur verspeelt zo weer een voorsprong en Roda behaalt voor de derde keer op rij een punt in een thuiswedstrijd.
90'
Het is nog altijd spannend in Limburg. Het spel golft op en neer in de slotfase en beide ploegen krijgen kansjes op de beslissende goal. De eindpass is telkens net niet nauwkeurig genoeg.
87'
Gele kaart voor Hicham Faik (Roda JC Kerkrade)
De jonge middenvelder duwt Marvin Peersman en ontvangt geel.
86'
Houtkoop op de paal! Dit had de winnende moeten zijn voor Cambuur. Furdjel Narsingh bedient Xander Houtkoop met een prima voorzet. De invaller raak de bal lichtjes en ziet deze op de paal belanden.
84'
Ook Mitchel Paulissen mag nog even meedoen. De 22-jarige middenvelder, geboren in Kerkrade, keert terug van een blessure. Schiet Paulissen Roda nog naar de overwinning?
83'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
83'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Richmond Boakye
81'
Nog tien minuten te spelen in het Parkstad Limburg Stadion. Roda JC is sterker en wil doordrukken op jacht naar de overwinning. Gelijke spelen komen de Limburgers echter bekend voor. Ook tegen NEC en Feyenoord werd namelijk een punt behaald.
78'
Zo verspeelt Cambuur opnieuw een voorsprong. Wat is het tot nu toe toch een teleurstellend seizoen voor de Friezen. Gaat het blijven bij een punt of weet Roda door te drukken?
74'
Wissel in bij SC Cambuur -> Erik Bakker
74'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Sjoerd Overgoor
74'
Het doelpunt komt letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen, maar wat is het een mooie goal. Tom van Hyfte, 29 jaar en geboren in Gent, wist waarschijnlijk zelf ook niet dit in huis te hebben.
72'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Tom Van Hyfte
Wat een wereldgoal van Van Hyfte. Ard van Peppen slingert de bal voor en met een halve omhaal in de kruising zorgt de Belg voor de gelijkmaker.
69'
Daar is dan eindelijk Edwin Gyasi. Met twee Afrikaanse spelers van voren probeert Roda meer gevaar af te dwingen. Het spel moet in ieder geval beter bij de Limburgers.
68'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Edwin Gyasi
68'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Tomi Jurić
66'
Nog een kwart wedstrijd te spelen in het Parkstad Limburg Stadion. De echte vechtersmentaliteit ontbreekt vanavond bij de Koempels. Roda JC weet weinig drang te zetten richting het Friese doel.
63'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Daniel De Silva
63'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Rostyn Griffiths
63'
Wissel in bij SC Cambuur -> Xander Houtkoop
63'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jack Byrne
62'
Het spel ligt in deze fase veel stil door blessuregevallen. Martijn van der Laan werd al gewisseld, Tomi Jurić ontbrak een tijdje en nu is het Wessel Dammers die last heeft.
59'
Een vrije trap van Hicham Faik verdwijnt aan alles en iedereen. Roda JC is simpelweg niet fel genoeg en moet het over een andere boeg gaan gooien. Wellicht kan Edwin Gyasi nog een rol van betekenis spelen.
56'
Cambuur kan voorlopig gemakkelijk tegenhouden. Coach Darije Kalezić zal betere plannen op tafel moeten leggen om Roda JC de wedstrijd om te laten draaien.
53'
Gele kaart voor Jack Byrne (SC Cambuur)
De jonge Ier houdt opzichtig vast aan het shirt van Jurić en ontvangt het eerste geel.
53'
Wissel in bij SC Cambuur -> Djavan Anderson
53'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Martijn van der Laan
52'
Van der Laan kan toch niet verder en gaat zo gewijzigd worden voor Djavan Anderson. Anderson kwam over van AZ Alkmaar en gaat rechtsback spelen. Marlon Pereira verschuift naar links.
51'
Martijn van der Laan was even het veld uit na last van zijn oor. In een duel met Farshad Noor kwam de rechterarm van de Roda-middenvelder tegen het hoofd van Van der Laan. De Cambuur-verdediger kan verder.
48'
Harde uithaal van Ogbeche! Weer is Martijn Barto met zijn hoofd de aangever. Bartholomew Ogbeche neemt de bal ineens en schiet keihard naast. Het was wat geweest als dit een doelpunt had opgeleverd.
47'
De tweede helft is van start gegaan zonder wisselingen aan beide kanten. Roda JC zal bij deze stand moeten komen en Cambuur houdt de defensie gesloten. De Friezen verlangen naar de eerste overwinning.
46'
45'
Roda JC was wellicht iets sterker en kreeg de betere mogelijkheden. Toch was het doelpunt voor SC Cambuur na een half uur spelen. Bartholomew Ogbeche was attent bij een corner. Even later kreeg de Nigeriaan nog een goede kans op zijn tweede. Richmond Boakye van Roda raakte de paal vlak voor rust.
45'
42'
De Afrikanen zijn de beste spelers op het veld in Kerkrade. Aan de ene kant doelpuntenmaker Bartholomew Ogbeche van SC Cambuur. Aan de andere kant de bedrijvige Boakye van Roda.
39'
Boakye op de paal! Het is bekend dat de Ghanees snel en goed uit kan halen. Ook nu is dat weer het geval, Richmond Boakye knalt de bal van buiten de zestien op de paal.
38'
We naderen alweer bijna de rust in Kerkrade. Roda JC heeft het lastig na het Friese doelpunt. Cambuur staat compact en ziet het goede spel van de afgelopen weken beloond worden. Waar tegen Utrecht en Twente gelijk werd gespeeld is er nu de voorsprong.
35'
Bijna de 2-0 door Ogbeche! Martijn Barto is belangrijk met een kopbal, Furdjel Narsingh pikt de bal op en schenkt hem aan Ogbeche. De Nigeriaan omspeelt doelman Van Leer, maar raakt het zijnet.
34'
Gaat Cambuur dan eindelijk de eerste overwinning boeken dit seizoen? Voorlopig liggen de Friezen op koers. Door het doelpunt gaat de ploeg van Henk de Jong ook een stuk beter voetballen.
33'
Zo is het toch weer die dekselse Ogbeche die zijn ploeg aan doelpunten helpt. De Nigeriaan is afgelopen donderdag 31 jaar geworden en viert dit met een goal in Kerkrade.
30'
Doelpunt voor SC Cambuur, 0:1 door Bartholomew Ogbeche
Geheel tegen de verhoudingen in komen de bezoekers op voorsprong in Kerkrade. Bij de tweede paal kopt Marvin Peersman de bal richting Ogbeche. Samen met Martijn Barto loopt de Nigeriaan de bal het doel in.
29'
Rostyn Griffiths speelt voorlopig een aardige wedstrijd. De Australiër op het middenveld is sterk in zijn duels en onderschept veel ballen. Griffiths speelde al voor negen verschillende clubs.
27'
Niet alleen Roda heeft een prima start gemaakt in de Eredivisie. Mede-promovendus NEC staat met 4-1 voor tegen het Chinese ADO Den Haag. In tegenstelling tot De Graafschap doen de oud-Jupiler League clubs het naar behoren.
24'
Leonard Nienhuis moet voor het eerst in actie komen. Op een schot van zeer grote afstand via Boakye is een redding noodzakelijk. Nienhuis duikt de bal over de achterlijn. Even later glijdt Rostyn Griffiths uit de scrimmage de bal maar net naast!
23'
Jack Byrne, middenvelder van Cambuur, is de jongste man op het veld. De huurling van Manchester City is een beetje de opvolger van Albert Rusnák. Zou Byrne vanmiddag ook gekeken hebben naar Kun Agüero?
20'
Het is allemaal wat gezapig in het Parkstad Limburg Stadion. Cambuur maakt een fletse indruk en wacht met name af. De Friezen schenken het spel aan Roda.
17'
Het veldspel van de Limburgers ziet er vrij verzorgd uit. De opbouw gaat vaak via de back zodat er gaten vallen op het middenveld. Roda is dan ook dominant qua balbezit.
14'
De eerste kans is voor Roda! Farshad Noor geeft de bal diep richting Richmond Boakye. De Ghanees legt klaar voor de vrijstaande Jurić. Vanaf rand zestien schiet de Australiër een meter naast.
12'
Even wat ophef in het stadion omtrent een niet gegeven strafschop. De Roda-fans zagen een overtreding van Marvin Peersman op Tomi Jurić. Scheidsrechter Jeroen Manschot beoordeelde het echter goed en kent geen penalty toe aan Roda JC.
10'
Het begin van de wedstrijd is wat slordig van beide kanten. Het is tevens voorzichtigheid troef in de openingsfase. Beide verdedigingen staan compact en de gaatjes zijn klein.
7'
Ook Roda JC heeft een eerste kopbal getoond. Richmond Boakye wist echter de voorzet van Henk Dijkhuizen weinig kracht bij te geven. Doelman Leonard Nienhuis had dus weinig moeite met de poging.
4'
De eerste corner van de wedstrijd is voor SC Cambuur. Een kopbal van Sander van der Streek wordt opgevangen door doelman Benjamin van Leer.
1'
In een altijd sfeervol Parkstad Limburg Stadion heeft de thuisploeg afgetrapt. Verrassing Roda JC hoopt de ongeslagen thuisstatus vandaag te handhaven.
1'
De opstellingen
Roda JC ziet Richmond Boakye terugkeren van een schorsing. De Ghanees krijgt direct de voorkeur boven Edwin Gyasi. Boakye vormt zo het spitsenduo met Australiër Tomi Jurić. Coach Darije Kalezić houdt verder zijn basis intact.

SC Cambuur moet noodgedwongen haar doelman wisselen. Harm Zeinstra is geschorst en wordt vervangen door Leonard Nienhuis. De geblesseerde Vytautas Andriuškevičius kan niet meedoen, Martijn van der Laan neemt zijn positie in.

Van harte welkom bij de wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en SC Cambuur. Het duel tussen de subtopper en laagvlieger begint zaterdagavond om 19.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Kerkrade. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Roda JC Kerkrade
In het eigen Parkstad Limburg Stadion is Roda sterk dit seizoen. De Koempels wonnen in de zeven gespeelde wedstrijden drie keer, speelden twee keer gelijk en verloren twee maal. Roda JC vindt zichzelf terug op een verdienstelijke zevende plaats. In het thuisduel met laagvlieger Cambuur hoopt het team van coach Darije Kalezić de vierde overwinning te behalen.

Promovendus Roda JC kan in ieder geval weer beschikken over een fitte selectie. Mitchel Paulissen keert namelijk terug van een enkelblessure en Richmond Boakye van een schorsing. De Ghanees moest twee wedstrijden missen vanwege een elleboogstoot bij zijn debuut tegen Feyenoord. De vraag is of Boakye direct terugkeert in de Limburgse basis. Zijn vervanger, Tomi Jurić, wist namelijk in het met 2-1 verloren duel bij FC Twente van vorige week direct te scoren.

SC Cambuur
Afgelopen competitieronde speelde het team van coach Henk de Jong een knotsgek duel in Utrecht. Een 1-3 voorsprong werd verspeeld en doelman Harm Zeinstra moest vroegtijdig met rood naar de kant. Opnieuw geen overwinning voor de Friezen,maar slechts één punt. Cambuur draait nog niet en behaalde pas drie punten. De eerste overwinning is meer dan welkom voor de nummer zeventien van de Eredivisie.

Cambuur kan vanavond dus niet beschikken over de geschorste Zeinstra, zijn vervanger in het doel is Leonard Nienhuis. Verder ontbreken Vytautas Andriuškevičius, Mikhail Rosheuvel en Valmir Berisha vanwege blessures. Verdediger Martijn van der Laan, overgekomen van FC Groningen, keert daarentegen terug van een blessure. De laatste editie van Roda – Cambuur eindigde in 2-0. Op 9 augustus 2013 waren Krisztián Németh en Mitchell Donald de doelpuntenmakers voor de Kerkradenaren.