FC Utrecht
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jeff Stans 74. / Penalty

90'
De eerste helft was geen lust voor het oog, maar de tweede helft was niet heel erg veel beter. Het grootste verschil tussen de wedstrijd voor en na de rust, was dat er een kwartier voor tijd een doelpunt viel. De benutte strafschop van Jeff Stans was vanavond voldoende voor de drie punten voor Excelsior.
90'
90'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
90'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Brandley Kuwas
90'
Er komen nog minimaal drie minuten bij in de tweede helft.
87'
Wissel in bij FC Utrecht -> Rubio Rubin
87'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Bart Ramselaar
87'
Wissel in bij FC Utrecht -> Louis Nganioni
87'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Kevin Conboy
86'
Excelsior is nog ruim vijf minuten verwijderd van de tweede zege van dit seizoen.
83'
Ayoub schiet een vrije trap voor FC Utrecht in de muur. De bezoekers weten in de tweede helft maar moeizaam tot doelpogingen te komen.
81'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Nigel Hasselbaink
81'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
79'
Over het algemeen weet FC Utrecht in een uitduel met Excelsior wel tot scoren te komen. De bezoekers hebben nu ook een treffer nodig om een nederlaag te voorkomen.
78'
Gele kaart voor Sean Klaiber (FC Utrecht)
Klaiber breekt een snelle uitbraak van de thuisploeg op en krijgt daardoor een kaart achter zijn naam.
74'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:0 door Jeff Stans
De eerste strafschop van het seizoen voor Excelsior wordt door Stans feilloos ingeschoten. Ruiter gaat naar de goede hoek, maar is kansloos op deze inzet.
73'
Gele kaart voor Willem Janssen (FC Utrecht)
Janssen haalt Stans neer in de zestien. Geel en een strafschop tegen zijn zijn straf!
70'
Peterson probeert het ook maar eens van afstand. Met rechts zoekt hij de verre hoek, maar zijn bal krijgt te weinig draai mee en gaat voor het doel van Muyters langs.
68'
Het uitvak zong al minutenlang zijn naam en krijgt nu ook haar zin. Peterson komt binnen de lijnen bij FC Utrecht.
67'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
67'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
64'
Dit zijn de Excelsior minuten! Conboy kan nog maar net een lage voorzet wegwerken over zijn eigen doel, voordat Kuwas de bal in het lege doel kan lopen.
63'
Kruys raakt de bal helemaal verkeerd wanneer hij op het doel van Ruiter probeert te koppen. Zijn inzet gaat veel te ver naar links in plaats van op het doel van Ruiter af.Een gemiste kans voor de mee opgekomen verdediger.
62'
Van Weert kopt maar net naast! De spits die een uur lang amper zichtbaar was, springt hier ineens het hoogst van iedereen op een goede voorzet vanaf links. De spits kopt de bal tegendraads in, maar mikt net naast de paal van het Utrecht doel.
58'
De slordigheden blijven aan twee kanten in het spel zitten. Doordat beide ploegen de bal maar niet in de ploeg weten te houden, komt de wedstrijd nog steeds niet los.
54'
Zoals al vaker deze wedstrijd probeert Utrecht het weer van afstand. Deze poging is van Willem Janssen, maar ook deze poging brengt Muyters niet echt in de problemen.
53'
Een indraaiende vrije trap van Ayoub kan door Kruys eenvoudig worden uitverdedigd. Uit deze standaardsituatie wordt Utrecht dus ook niet gevaarlijk.
49'
De tweede helft begint met dezelfde slordigheden als in het begin van de eerste helft.
46'
Zonder wissels is de tweede helft in gang gebracht.
46'
45'
Het duurde lang voordat deze eerste helft op gang kwam. Op het moment dat de spelers de thee al konden ruiken, ontstonden er aan beide kanten nog twee grote kansen voor beide rechtsbacks. Tot twee maal toe stond de doelman in de weg, waardoor de 0-0 een logische ruststand is.
45'
42'
Ook Excelsior krijgt een grote kans! En ook bij deze kans is het de mee opgekomen rechtsback die de keeper test met een goed schot. Kuwas probeert na de redding de bal bij de tweede paal nog binnen te koppen, maar de man in vorm raakt de bal maar half.
40'
Klaiber stuit op Muyters! Utrecht had hier op voorsprong moeten komen. Kaiber heeft aan de rechterkant weer alle ruimte op de zestien van de thuisploeg in te lopen. Hij krijgt de bal goed op maat mee, maar zijn poging stuit tegen het uitgestoken been van Muyters.
38'
Wederom een schot van afstand voor FC Utrecht. Ayoub test Muyters wederom. De doelman ziet de bal pas laat en bokst de bal gevaarlijk door het centrum weg. Gelukkig voor de doelman stond daar geen speler van Utrecht klaar voor de rebound, waardoor er geen schade ontstaat.
34'
Het eerste schot van Excelsior was direct een gevaarlijke poging! Een afvallende bal wordt op de rand van de zestien door Kuwas ineens uit de draai op doel geschoten. Ruiter kan met een uiterste inspanning de bal bij de tweede paal nog net uit zijn doel tikken.
30'
Na een half uur spelen is het publiek in Rotterdam nog maar weinig verwend. Op een enkele afstandsschot na is er nog bijna niets gebeurd voor beide doelen.
27'
Klaiber komt mee op en krijgt redelijk wat ruimte. Hij besluit van afstand uit te halen, maar schiet de bal bijna het kleine stadion uit.
26'
Gele kaart voor Rick Kruys (SBV Excelsior)
Waar Ayoub eerder in de wedstrijd geen geel kreeg voor een soortgelijke overtreding, ziet Kruys deze kaart nu wel na een tackle op het middenveld.
22'
Na een kwart wedstrijd is de 0-0 een logische tussenstand. Een uitgespeelde aanval hebben beide ploegen nog niet weten op te zetten.
19'
Utrecht krijgt een hoekschop die wordt genomen vanaf links. De bal is te hard en kan bij de tweede paal eenvoudig worden opgeruimd.
15'
Het eerste gevaar van Excelsior komt voor uit een indraaiende vrije trap. FC Utrecht heeft meerdere pogingen nodig om de bal weg te werken, maar wordt uiteindelijk geholpen door de grensrechter die vlagt wegens buitenspel.
12'
Op de helft van FC Utrecht weet Excelsior de bal maar niet in het bezit te houden. Doordat de thuisploeg de bal steeds sneller kwijt is, komt FC Utrecht iets beter in de wedstrijd.
9'
Het eerste schot richting goal is voor de bezoekers. Barazite schiet vanuit de tweede lijn over het doel van Muyters heen.
8'
Nog altijd weinig actie voor beide doelen. De wedstrijd bevindt zich vooral op het middenveld, waar beide ploegen balbezit netjes met elkaar afwisselen.
4'
In de openingsfase gebeurd er vooralsnog niet veel. Beide ploegen zoeken naar hun plek op het veld en tasten elkaar nog een beetje af.
1'
De bal rolt op Woudestein. FC Utrecht gaat op jacht naar de eerste uitoverwinning van dit seizoen, terwijl Excelsior de goede lijn uit de tweede helft van vorige week wil doortrekken.
1'
Een van de verrassingen van het afgelopen seizoen heeft het traditioneel lastig in het tweede Eredivisie seizoen. Excelsior sprokkelde vorige week pas het vijfde punt van dit seizoen bij elkaar. Weet de ploeg vanavond FC Utrecht in eigen huis van een overwinning af te houden? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Excelsior
De kleine terugval die de ploeg uit Kralingen dit seizoen ervaart is bijna structureel bij ploegen die hun tweede seizoen in de Eredivisie ervaren. Go Ahead Eagles degradeerde er vorig seizoen zelfs door. Maar voor Excelsior lijkt het ook een zwaar en lastig seizoen te gaan worden. Met slechts vijf punten uit de eerste zeven wedstrijd staat de ploeg voorlopig op de zestiende plek, net boven Cambuur. Toch heeft men bij Excelsior op dit moment wel het goede gevoel te pakken. Doordat de ploeg vorige week tot drie keer toe een achterstand ongedaan wist te maken op bezoek bij ADO den Haag, werd een nieuwe nederlaag voorkomen. Zeker in de tweede helft ging dat gepaard met veel strijd en twee mooie treffers. Dit gelijke spel in combinatie van het gelijke spel van vorig seizoen tegen FC Utrecht, geeft de Rotterdammers hoop op een goed resultaat in het treffen van vanavond.

FC Utrecht
De competitiestart van FC Utrecht is wisselvallig. Nadat de eerste drie duels van dit seizoen niet werden gewonnen, boekte de ploeg vervolgens twee zeges om daarna de afgelopen twee duels weer niet te winnen. Fc Utrecht kan in de achtste wedstrijd van het seizoen wel weer beschikken over Yassin Ayoub en Sébastian Haller. De middenvelder keert terug van een blessure en de spits heeft zijn schorsing erop zitten. De aanvaller start naar alle waarschijnlijkheid direct ook weer in de basis. Voor Chrstian Kum en Ruud Boymans komt deze wedstrijd nog te vroeg. Beide spelers zijn op de weg terug, maar zijn er nog niet klaar voor om al minuten te kunnen maken.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.